Скандал! Спец. прокуратурата отсече: Боил Банов е невинен! Законно е да откраднеш 700 хил. лева от държавата! И стартира Разследване срещу… Крум Зарков! Но…

Звучи като виц, но е истина – корумпираният шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев с луксозните апартаменти ще разследва с какви пари депутатът от БСП Крум Зарков е купил единственото си жилище. Малко хора знаят, че Крум Зарков е син на Ани Заркова- топ криминалната журналистка, която заради непримиримата си борба с мафиоти като Георгиев бе залята с киселина и остана без едно око.

А инак днес Специализираната прокуратура отказа да повдигне обвинение на бившия министър на културата Боил Банов за скандала с ремонта на Ларгото. Преди няколко месеца Елена Йончева показа записи, от които става ясно, че Банов е наредил да бъдат подправени документи, така че частната фирма- изпълнител на строежа да си спести едни 700 000 лева, които иначе би трябвало да даде на държавата като неустойка заради огромно просрочване на ремонта.

Според специализираната прокуратура обаче, министър Банов си е свършил работата много добре, осъществил е необходимия контрол върху ремонтните дейности. А записът, предоставен от Йончева на прокуратурата, можело да е и манипулиран. Нищо, че всичко, което се казва във въпросния аудиозапис е подплътено и с документи!?! Това прокуратурата на ГЕРБ не я интересува и тя е непреклонна в заключението си, че престъпление няма.

Да ощетиш държавната хазна в полза на частни интереси с едни 700 хил. лв. си е съвсем в реда на нещата в гербаджийската държава, в която е нормално държавния служител Цв. Цв. да се вози в частен асансьор и да живее в апартамент за 1,5 млн. лева. А този, който трябва да разследва Цв. Цв., също държавен служител, да живее в тризонет за 1.2 млн. лв. със сауна и зимна градина на покрива. Така погледнато – да, Банов е невинен и си е свършил работата.

„Очевидно съдбата на „Ало, Банов съм“ ще е същата като на „Ало, Ваньо“ – т.е. и престъплението на Банов, досущ като това на Борисов, ще бъде заметено под килима и всички ще са невинни“. Това коментира Елена Йончева, която е подател на сигнала срещу Боил Банов до специализираната прокуратура. Журналистката обяви, че все пак ще обжалва решението на специализирания съдебен орган.

Междувременно стана ясно, че от всички корупционни скандали и Апартамент, Кум, Суджук, Ограда, Магистрала и прочие Гейтове, които връхлетяха общественото пространство като лавина през последните 6 месеца и са напът да сринат потъналото в далавери и схеми мафиотско управление на ГЕРБ… след всички тези шокиращи разкрития за крупни многомилионни и милиардни кражби на властта, прокуратурата си е избрала да се ангажира единствено с разследване на … депутата от БСП Крум Зарков. И се е самосезирала срещу Зарков след медийни плювни срещу левия депутат в сайтове-парцали, близки до властта, като Фактор и Клуб-Z.

Крум Зарков с майка си – журналистката Ани Заркова

Малко хора знаят, че Крум Зарков е син на топ криминалната репортерка от вестник „Труд“ Ани Заркова, която преди години бе залята с киселина заради свои зрелищни разкрития за българската мафия. Народният представител притежава едно- единствено жилище в стара кооперация, което си е купил още преди да влезе в политиката – през 2015 г, за сумата от 155 000 евро. Т.е., квадратният метър му е коствал над 1100 евро. Всеки брокер от пазара на недвижими имоти би потвърдил, че през 2015 г- квадратният метър жилищна площ в центъра на София струваше точно толкова. Затова изглежда странно, че при наличието на гранде далавери, като тази на Цветанов с ултралуксозния му апартамент с частен асансьор в нова кооперация, закупена за 600 евро квадрата, Прокуратурата и НАП се насочват да разследват тъкмо Зарков.

„Няма проблем да се вдигне банковата ми тайна и да ми проверят банковата сметка, тъй като по нея са ми превеждали само заплати. Доходи, извън трудовите си заплати, аз практически нямам“. Така с удивление и искрена почуда Зарков коментира подробното разследване на НАП, Специализираната прокуратура и КПКОНПИ, което вчера трите институции стартираха срещу него. Да, КПКОНПИ, няма грешка! Същото това КОНПИ, чийто шеф и неговият заместник се оказаха многоимотни държавни служители, които няма как да оправдаят с какви пари са си купили имотите. Звучи като виц, но е истина – корумпето Пламен Георгиев ще разследва и съди сина на Ани Заркова- журналистката, която заради непримиримата си борба с мафиоти като самия Георгиев, бе залята с киселина и остана без едно око.

Де да бяха толкова старателни правораздавателните органи и когато става въпрос за имоти на политици от ГЕРБ. Борисов замете скандала, като поиска няколко оставки – на Цецка Цачева и на зам.- министри, а мъжката си секретарка Цветанов оттегли от парламента. Да не се появява повече и да не дразни хората. И с това въпросът за Банкянския приключи. Той знае, че в герберастката му държава няма институция, която да се наеме да разследва или съди шайката му.

Междувременно, Цветан Цветанов все още е на ключови постове в ГЕРБ и далече от медийния фокус усилено подготвя поредната порция манипулации за евроизборите. Впрочем той си го каза – него няма кой да го накаже… защото скандалното ръководство на Комисията по антикорупция е избрано лично от него. А всички останали ръководства на всички останали институции в държавата пък си ги е избрал шефът му Борисов. Явно двамата са ги подбирали по големина на терасите и по послушание – да прилагат така антикорупционния закон, че той елегантно и отдалече да заобикаля управляващите подлеци и мръсници. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Превърнаха България в една дрипава ,прашлива черга и…всички мръсотии замитат под нея!
    МОШЕНИК ДО МОШЕНИК
    МИЛ,МОЯ МАЙНОЛЬО
    КРАДЕЦ ДО КРАДЕЦА!4

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *