Елена Йончева: Задава се истинският Корупционен Скандал – „БорисовГейт“! Офшорките с милиардите на ГЕРБ излизат на светло!

След разкритията за апартаментите на властта, идва ред и на огласяването на офшорните сметки със стотици милиони на видни представители на властта. Ще излязат и имотите им в чужбина. „Апартаментгейт“ е само намалото – върха на айсберга, една малка част от онова, което се задава. Задава се „БорисовГейт“ – истината в документи за корумпираното мафиотско управление на ГЕРБ през последните 10 години. Това заяви журналистката Елена Йончева, водач на евролистата на социалистите.

„Говорим за банкови сметки на хора от властта с по 200- 300 млн., че и повече всяка. Огромно количество заграбени от българския народ пари, скрити от Борисов и хората му в офшорни зони. И ако се чудите къде са онези „изчезнали“ 16 млрд. от НАП, те са именно в тези офшорки“. Това пък разкри вчера бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов, който заяви, че за тези свои твърдения се позовава на свои източници от две западни служби.

„Стратегията на ГЕРБ с подаването на оставки е една крайно отчаяна политика на бушоните“, категорична бе днес Елена Йончева. „С това Борисов и хората му не целят действително компрометираните лица в управлението да бъдат отстранени. Целта е само временно да ги скатаят от медийното внимание. Но вижте сами: Цветан Цветанов все още е началник на предизборния щаб на ГЕРБ, Делян Добрев продължава да е областен управител на Хасково. В момента те работят усилено за изборите, далече от медиите.

Йончева припомни, че е предала на прокуратурата материалите по „Кумгейт“, корупционният скандал с Делян Добрев и родата му, свързан със санирането в Хасково. Но вече година и половина от тогава журналистката няма никаква информация какво се случва с тях и дали изобщо се води разследване.

Прав беше Цветан Цветанов, когато най- нагло се изцепи, че нямало кой да го накаже за съмнителните му сделки с луксозни имоти, които бе разкрито, че е придобил на цени под пазарните. А всъщност май са му ги подарили за лобизъм. Практиката го потвърди: След като само преди седмица ръководството на ГЕРБ го отстрани от постовете му в парламента, сега Цветанов…отново е в парламента. От вчера той се води нещатен съветник към ПГ на ГЕРБ.

Бойко Борисов, който все още е лидер на ГЕРБ (макар, че и това май вече е под въпрос) се направи на изненадан от решението на Цветанов да се върне в Народното събрание и заяви с апломб: „Цветанов е толкова убеден в своята невинност, че не схваща ситуацията“. Това, което Борисов премълча обаче, е, че само Цветанов може да върти алъш- вериша с ДПС, че да има кворум. Така че и сега, и занапред няма как да мине без мъжката си секретарка – както по време на избори, така и целогодишно в парламента. А политически анализатори почнаха с право да се съмняват дали всъщност Цветанов не е първия човек в ГЕРБ.

„В доклада на ЕК пише, че две трети от сигналите за корупция се отнасят за политици от управлението, но те не се разследват. Става въпрос за върхушката на ГЕРБ. А тези кражби, както и потулването на разследванията срещу тях, няма как да се случат без знанието на премиера Борисов. Затова предстои и „БорисовГейт“ – пълно изобличение на корумпирането управление на шайката ГЕРБ, начело с главатаря й – премиера Борисов“, коментира още Елена Йончева.

Междувременно вчера Йончева осъди и на втора инстанция премиера Борисов за лъжи и клевети, изречени от него по адрес на журналистката по време на предизборната кампания през 2017 г. „Борисов е единственият действащ премиер в света, който е доказан лъжец. Още преди първото дело той се зарече, че ако го осъдя, ще си подаде оставката. Е, вече е осъден и на втора инстанция, но не я подава. Нещо, което го прави двоен лъжец“, коментира със сарказъм Елена Йончева. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. МАХАЙТЕ СЕ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ЦЯЛАТА ХУНТА МАФИЯ ГЕРБ ИМАТЕ ВСИЧКАТА НИ НАРОДНА ОМРАЗА И ОТВРЪЩЕНИЕ НИКОГА НЯМА ДА ВИ ПРОСТИМ ПРЕДАТЕЛСТВОТО И ГЕНОЦИДА КРАЖБИТЕ РАЗРУХАТА МАХАЙТЕ СЕ ВИЕ УБИХТЕ БЪЛГАРИЯ МАХАЙТЕ СЕ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ

  2. ГЕРБ СИ ОТИВАТ НО ДА ВИДИМ СОЦИАЛИСТИТЕ . . . ТЕ ТУХЛА МЪРХУ ТУХЛА НЕ СА ПОСТАВИЛИ А ПЪК В ОФШОРКИ И МИЛИАРДИ СА НЕНАДМИНАТИ . . . ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ТАЗИ ГОСПОЖА КАКВО ЩЕ НАПРАВИ ЗА БЪЛГАРИЯ В ЕДИН ЕВЕНТУАЛЕН СЛЕДВАЩ МАНДАТ НА БСП . . .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *