Кой е Ген. Румен Радев! Известни и Неизвестни Факти от живота на новия български президент! Виж Тук:

Слави Трифонов пръв се е обадил да поздрави по телефона новоизбрания президент Румен Радев, като е изпреварил дори родителите му, научи ексклузивно Skandalno.net. От кухнята на предизборния щаб на БСП разкриха, че минута преди 20.00 часа на 13 ноември, когато бе балотажът между бившият боен летец и шефката на Народното събрание, джиесемът му е зазвънял. От другата страна се чул гласът на Слави: „Честито, приятелю! ти си моят президент!“, приветствал го водещият, като пожелал на новият държавен глава да бъде главнокомандващ с тежест в армията и да бъде президент на всички българи.
rumen_radev111

Малко след това и роднините започнали да звънят на генерала с честитки, като в края на изборния ден това стори и татко му – електроинженерът бай Георги от хасковското село Славяново, при това в национален ефир.

За родителите на Радев се знаеше малко, особено преди началото на кампанията, но и баща му, и майка му Станка отвориха широко вратите на дома си, за да покажат къде е израснал бъдещият президент. Таткото на президента твърди, че никога не се е съмнявал, че синът му е достоен да бъде държавник.

radev_slavi

Радев е роден в Димитровград, но до 3-ти клас живее в малката къща в село Славяново заедно с още 5 души. Оказва се, че той е бил отгледан като дете основно от баба си – майката на Георги, защото неговата майка по професия счетоводител, нямала достатъчно време.

Преди дни пък стана ясно, че Радев има по-голяма сестра – Лозана, която също като него от години живее в София. Тя повече от 15 години работи като стюардеса за Сингапурските авиолинии. В чудесни отношения е с брат си, двамата се чуват редовно.

Родителите на Румен Радев - Станка и Георги
Родителите на Румен Радев – Станка и Георги

В биографията на бившият ас се четат куп отличия, както от математическата гимназията в Хасково, която завършва със златен медал и Военното училище за летци „Георги Бенковски“, което завършва с пълно 6, така и от американския военен колеж „Маршал“, който той завършва с безупречен успех и при двата си курса там. Още като студент в Долна Митрополия, упоритият и изключително талантлив летец е забелязан от американски военни, които шашнати от изключителните му летателни способности, безупречен английски и остър ум, го поканили за стаж в Щатите с изцяло покрито финансиране.

Неведнъж майката и бащата на Радев са казвали, че са били против образованието му във военно училище и кандидатурата му за „Дондуков-2“, но уточниха, че винаги са го подкрепяли в решенията му.

„Той е роден президент. Без да съм го натискала особено много за каквото и да било, той винаги си е бил такъв – упорит, самостоятелен и изпълнителен до крайност. Идеален е за президент, гарантирам за неговата почтеност“, каза развълнувано баба Станка в нощта на победата. И призна, че ако досега всяко лято се е връщал в селото, за да цепи дървата на възрастните си родители, осъзнавала, че вече няма да го прави.
rumen_radev_pilot

Доскорошният командващ на бойната ни авиация е определян еднозначно като най-добрият ни боен пилот за последните 26 години. По мнение на специалистите той е единствения български пилот, който може да изпълни изключително сложната и опасна авио фигура „Кобрата на Пугачов“. При нея изтребителят се издига мощно нагоре, и в един момент зависва… върху опашната си част. В кариерата си ген. Румен Радев е летял на L-29, L-39, МиГ-15, МиГ-17, МиГ-21 и МиГ-29. Тръгнал е от командир на ескадрила в Равнец, преминал е през командир на авиобаза „Граф Игнатиево“ и заместник-началник на ВВС, за да стигне до командир на бойната авиация – длъжност, на която е назначен през 2014 г., след като 5 години дотогава е бил заместник.

Завършва военно-въздушния колеж „Максуел“ в САЩ през 2002 г. като № 1 сред чуждестранните студенти и № 13 сред всичките 260 елитни курсисти. (Любопитно съвпадение е, че със същия „фатален номер, изтеглен от ЦИК, се състезава и за държавен глава на България.) В получената от колежа характеристика Румен Радев е описан като „Войн на 21-ви век, призван да побеждава“, „човек с изключителни резултати“ и „бъдещ стратегически лидер“. Генералът владее английски, немски и руски език.

Румен Радев със съпругата си Десислава
Румен Радев със съпругата си Десислава

В авиобазата „Граф Игнатиево“, откъдето излитат всичките ни бойни машини си спомнят бившия си вече началник като доста суров и взискателен, но и изключително справедлив човек. А попитани какво е здравословното му състояние, предвид дългогодишните огромни физически натоварвания, отговарят, че по здрав от него няма. До неотдавна тренирал по час и половина всяка сутрин. Правел без проблем по 100 лицеви опори, по 40-50 набирания. Щанги не вдигал. Залагал на натуралните тренировки.

Военните пилоти на изтребители често страдат от проблеми с гръбначния стълб и белите дробове. Имат и главоболие, както и продължителна кашлица, която може да остане и до 24 часа след изпълнение на дежурство с полет при натоварване от близо 9G. Радев обаче подобни проблеми никога не е имал, разкри личният му лекар.

Ген. Румен Радев изпълнява най-сложната авиофигура в света „Кобрата на Пугачов“! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ген. Радев на гости в „Шоуто на Слави“! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *