Цветанов: Радев и Нинова искат да извадят България от ЕС и НАТО! Но ще срещнат Железния Юмрук на ГЕРБ!

От няколко дни вицепремиерът Цветан Цветанов е видимо изнервен. Вторият в ГЕРБ е превъзбуден и шета от телевизия в телевизия за да промие общественото мнение по въпроса дали България да експулсира руски дипломати или не. Като заклет ястреб, Цветанов се нахвърляше да разкъса всеки, който призовава да не стигаме до крайности като изгоним от страната дипломати на Москва.

Пръв на мушката на евроатлантика Цецо, попадна президентът Румен Радев. Това не е голяма изненада, тъй като вицепремиерът редовно се заяжда с държавния ни глава, като му отправя неадекватни, но остри критики за щяло и нещяло. Вини го дори когато, народът освирква ГЕРБ! Този път Цветанов обвини Президента, че работел в интерес на друга държава (разбирай – на Русия- б.а.), а не защитавал националните интереси на България. Че постоянно се опитвал да се меси в работата на Министерски съвет, дори когато не му влизало в правомощията. Според Цветанов, президентът няма право на мнение по въпроса дали трябва да изгоним руски дипломати или не.

И след като доволно охули Румен Радев, вицепремиерът се прехвърли на лидерката на БСП – Корнелия Нинова. Нея Цветанов обвини, че тласкала страната в антиевропейска посока с тайната мисия да я изведе от НАТО и ЕС. За доказателство Цецо приведе изказванията на депутати от БСП, които смеели да критикуват светая светих САЩ и държави от ЕС… Нещо, което очевидно силно наранява чувствителната евроатлантическа душевност на Цветанов!

Вторият в ГЕРБ се разчекна да агитира България да изгони руски дипломати… макар и без доказателства и само зарад едната гола съпричастност с… Великобритания. Важното било да покажем солидарност с евроатлантическия свят и неговите ценности, а доказателствата за това има ли вина Русия или не… впоследствие щели да се изясняват… не спря да каканиже като навита пружина из медиите Цветан Цветанов.

На Съвета по сигурността обаче, вицепремиерът остана неприятно изненадан от шефа си Бойко Борисов. Оказа се, че премиерът за първи път е на едно и също мнение с опозицията от БСП и с президента Румен Радев. А именно: че България не трябва да се експулсира руски дипломати без категорични доказателства, че именно РФ е отровила шпионина Скрипал. На заседанието се стигнало дори до ожесточен спор между премиера и вицето му Цветанов. В крайна сметка обаче, Борисов решил да играе на сигурно и да не прибързва с екстремните мерки срещу Русия. Тъй като, на дипломатически език, гоненето на дипломати се разчита като обявяване на война!

Цветан Цветанов със сигурност е приел тежко решението на Съвета. Но защо не скочи срещу шефа си Борисов, че отказа да изгони руските дипломати?! И не го обивини публично, че е рубладжия и защитава интересите на Русия, както стори с президента Радев. Поне да беше нахокал Баце, че тласка страната в антиевропейска посока! Но нищо от това не се случи.

Бойко Борисов явно ще трябва да ограничи командировъчните на Цецко за Молитвени закуски във Вашингтон, че не е много ясно какви субстанции му слагат там в храната. След тазгодишното си 5-то поред ходене да хапне с американския президент, Цветанов се е превърнал в най- върлият US-ястреб на България, като на сектантския му евро-атлантизъм би завидял дори НАТО-вският храненик Соломон Паси.

И именно заради продажната си про-американска позиция, Цветанов се превърна в най- недолюбваната фигура в на 86 % русофилска България. Мразен дори от коалиционните партньори на ГЕРБ в кабинета – Обединените Патриоти. Волен Сидеров директно го обвини, че с изблиците си на евроатлантизъм, Цецо е на път да събори правителството. Думите на лидера на АТАКА бяха по повод зачестилите телефонни атаки на Цветанов към Валери Симеонов, в които обаждания се опитвал да го вербува да прокарат Истанбулската конвенция.

И още: Малко хора знаят, че заслугата за издаването на новия анти-български учебник по История за 10-ти клас е именно на Цветан Цветанов. Учебник, в който умишлено не се говори за фашизъм и нацизъм, но пък мощно се оплюва комунизма, като най- голямото зло, връхлитало някога света. Вторият в ГЕРБ поканил най- изявените соросоидни историци от Нов Български университет, за да сътворят скандалното учебно пособие с цел промиване мозъците на децата и пращането им в реалиите на новата неолиберал-фашистка догма на САЩ. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. Да му кажа на тоя предател едно нещо! Не Нинова и Радев, три четвърти от народа иска да напуснем преди всичко НАТО и ЕС в този му вид! Ясно ли ти е даскале по физкултура!

  2. Тоя цървул да спре с безумните си нападки над ПРЕЗИДЕНТА, Най родолюбивия политик, който имаме в цялата българска история!!! Да му се изкривят злобните вампиркси уста и да замълчи завинаги!

  3. Който е лаял срещу Русия се е
    прегракнал кога ще прегракнеш и ти

  4. Всички българи искаме да излезнем от Европейският съюз и НАТО и англичаните и те излизат от Европейският съюз и на тях не им хатесва !

  5. ХА-ХА-ХА…
    .
    Това интелектуално недоразумение Цвъки, подкрепен от гумената глава Т.Дончев, с плюенето и цвъкането срещу лидера си Борисов от трибуната на Н.С. доказа, че наистина е учил в Училище за Бавноразвиващи се…
    Добре, че Нинова не се избъзика с него, като му каже…:
    – Щом сте срещу решението на Борисов да не гони руски дипломати, внесете искане за оставката му и не ще я подкрепим…!
    .
    Нещастник… Дебил, който не разбра, че дори опозицията се смили над невменяемостта му…!!!
    .
    Само, че то и в книгите го пише…:
    – Дебилите са единствени, които не разбират, че са идиоти…!!!
    .

  6. Нали избраните правителства на една държава трябва да следват и утвърждават волята и желанията на болшинството от народа. Всички знаят, че в България 85% са русофили, защо се натрапва евроатлантизма,Запада, против Русия.? Оказва се, че правителството представлява и следва много малка платена от Сорос и САЩ частот българското население. Ами който е против голямата част от хората не трябва да управлява България.

  7. Този индивид е изключително вреден за бългатската политика и за България изобщо! По голяма наглец в политическото пространство до сега не е имало! Вероятно годишните „закуски“ при господарите му придават самочувствие на всемогъщ и всезнаещ, но е пълен кретен. Искам да го видя в затвора, а сигурно не само аз, за всичките простотии, които сътвори, откак се пръкна на политическата сцена. От един папконосец какъв „политик“ излезе!?! Просто да не повярваш, че има идиоти, които гласуват за тоя кретен!

  8. Според мен това е хитра игра за да изпъкне Б.Борисов като велик дипломат и омиротворител.Двамата са кръгли нули.

  9. Браво, благодаря ти, Надя, за чудесния материал! Цвъки явно никога няма да проумее, че политик, който не се вслушва в гласа своя народ, е обречен! Президентът ни Румен Радев винаги с думи и действия изразява волята на българите и затова има най-висок рейтинг. Кой да го вразуми тоя физкултурник с пъпешова глава, кой да му каже, че краят му се вижда, не чете ли тоя идиот мненията на хората? Цвъки, оня Соломон, отблъскващата Беновска, баба Цецка, Деската, Цветка и пр.рано или късно ще бъдат осъдени за предателство! Ние не искаме НАТО, не искаме да сме в ЕС, защото е видно докъде ни докараха!

  10. Господ забавя, но не забравя. Ще бъде въздадено, всекиму според делата му.
    Нека се свити Твоето име! Да се свети Твоята воля! Да бъде Твоето царство, както на небето така и на земята! Амин!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *