Ковид-19 бележи Края на Капитализма и Глобализма! Западът е на колене и в Колапс! Ето какво следва:

Краят на света, такъв, какъвто го познавахме, поне през последните 70 години, най-накрая дойде.

Пиша „най-накрая“, защото съм от малцината анализатори, които от 40 години предупреждаваха, че този край ще настъпи, тъй като това безумие повече нямаше как да продължава.

Краят все пак „най-накрая“ настъпи, предизвикан съвсем фиктивно от някакъв безопасен вирус, колкото да оповести погребението на така нареченото глобализиране. Всъщност този очакван крах на неолибералния глобализъм аз прогнозирах, че ще настъпи с една Трета световна война. Само в това сгреших.

Оказа се, че „западната наднационална олигархия“ е избрала друг, различен сценарий (поне засега) – вирусният, с който да направи последен опит да спаси своето глобализиране и своя свят. И буквално затвори планетата с тази психо операция, всяваща паника и ужас.

Разбира се, има много парчета от тази мозайка, които обаче водят до един извод – а затварянето на планетата изобщо няма да ги спаси.

Техният Нов световен ред губи от Новия свят, който настъпва неумолимо.

Глобалният елит използва сценария на Глобалната контролна медицинска матрица с биотерористична операция за внедряване на локално действащ вирус COVID-19 в различни райони на планетата, за да постигнат максимално драматичен ефект. Но без вирусът да вземе особено много жертви. Жертвите, необходими за статистиката им, си набавят сред починалите от всякакви други заболявания.

И в момента се опитват да вкарат в този глобален медицински затвор цялото човечество. А в ход пуснаха новата, още по-Велика депресия.

Но кралят е мъртъв. Край. Този епизод свършва, започваме следващия.

Разбирам тяхната паника, още повече, че все още не сме забравили травмата от краха на системата, в който живяхме само допреди 2 месеца.

Но, все пак самите закони на природата, в това число и в икономиката, се оказаха по-силни от финансовите лъжи и измами на западните банкстери.

И защото причините за краха са коренно различни. Те са фундаментални и системни. Заради това пиша, че сегашната криза, която ще се задълбочава, ще изчезне само когато изчезне самата система. А системата се нарича либерален капитализъм.

Крахът на западния либерален капитализъм всъщност започна още през 1973 г., когато САЩ се отказаха от златното покритие на долара, продължи през 1987 г., когато пак САЩ и западните им партньори в Европа се спасиха от тотален фалит само благодарение на глупостта на Горбачов да разпадне СССР. Това позволи на Запада да ограби териториите от бившия вече Източен блок и да удължи така живота си с едни 30 години. Крахът на Запада не се състоя и през 2001 г., когато, за да го предотвратят, си измислиха „войната срещу тероризма“. Отложиха го и през 2008 г., когато борсата се срина в последно предупреждение за задаващият се апокалипсис….За да се стигне до началото на 2020 г. като заключителен етап на световния фалит на глобализирането.

Защото такава система, при която 99 % от човечеството живее, за да обслужва и да бъде ограбвано от 1-ния % „елит“, който пък стигна до абсурда да си присвои безчовечното право да определя кой има право на живот и кой не, не може да съществува.

Изходът можеше да е само един – или да се унищожи системата, или тя да унищожи нас.

Битката продължава. „кой – кого“ все още не е ясно.

Заради това елита прибягна до „пандемията“. Има ли го този вирус или го няма – има го, но е безвреден. По-важното е, че чрез налагането на представата за него, елитите се опитват да въведат извънредно или военно положение на цялата планета, за да се спасят от ужаса си.

Всъщност този ужас е постоянен елемент в съвременния пейзаж. Помня и „черния понеделник“ от 1987 г., и лятото на 2008 г. Онова, което пишех тогава все съдържаше думата „ужас“ и „ужасен край или безкраен ужас“.

Познах. Не изпитвам обаче никакво удовлетворение в констатацията „виждате ли, откога ви обяснявам, че това ще се случи, а вие се смеехте, но ето, че се случи“. Защото беше повече от ясно, че този драматичен момент за целия свят не само ще настъпи, но че е и неизбежен.

От макроикономическа гледна точка всичко е ясно – колапсът на САЩ вече нищо не може да го спре.

От геополитическа гледна точка също – краят на еднополюсния свят настъпи и пред очите ни се ражда нов свят.

От историческа гледна точка ситуацията не е нова – това е поредна фаза на прехода към поредния исторически цикъл.

Това е голямата картина.

Разбира се, глобалната мафия осъзнава неизбежността от катастрофата и включи нов елемент – масирано изтребление на населението, като изкара бойни вируси от своите лаборатории.

Звярът е най-опасен, когато е смъртно ранен.

Засега целта на тези вируси е да предизвикат паника и да смигнат на държавите, намек от типа: „опичайте си акъла и изпълнявайте заповеди, защото силата все още е в нас“

Империята на транснационния глобален капитал трябва да бъде разрушена. Ако не направим това, ще издъхне целият свят. Ако не бъде променена ситуацията, цивилизацията на планетата ще изчезне за дълго време.

Рецепта за излизане от настоящата криза засега няма по простата причина, че човечеството, затънало в хаоса на последните години, не можа да разбере какво се случи. А се случи краят на пазарния либерален капитализъм. А оттам и на света, какъвто го познаваме през последните 200 години.

Това е началото на краха на западната капиталистическа цивилизация.

Това е краят на Американския век, който вместо да продължи 100 години, продължи точно 1 година, т.е. от 2000-та година до 11 септември 2001 г. След което се превърна в агония.

Това е началото на истинския постамерикански ХХІ век, който ще има коренно различни параметри.

Това е и началото на Първата глобална Велика депресия, краят на „новия американски световен ред“ и началото на напълно нов, непознат свят, който ще се изгражда през целия текущ 21-ви век. Или поне през следващите 50-60 години.

Разстановката на силите в новия глобален сблъсък в общи линии е ясна: САЩ и партньори срещу Китай, Русия и партньори. Заради тези причини елитът на Западния проект е в състояние, което, по аналогия с шахмата, е цугцванг, тоест всеки ход само влошава ситуацията.

Най-вероятно още през настоящата 2020 г. елитите на съвременния западен свят ще бъдат изправени пред съда на историята. Това означава, че ни се падна да преживеем свой вариант и на ада от 1929-1945 г.

Ще започне съвършено различно устроена реалност, която няма да има нищо общо със сегашните понятия. Не става дума само за преход от еднополюсен към многополюсен свят, тъй като реално първият въобще не успя да се роди. Става дума за нов цивилизационен модел, или както се казва парадигмата на нещо ново, неизвестно и непроучено.

Светът е на прага на преход към нова техно-промишлена и социо-културна система. Основата й ще бъдат създаването на нови технологии, превишаващи ефективността на днешните решения стотици пъти, на открития на нови принципи във фундаменталните науки и пренасянето им в различни сфери на човешката дейност.

Но смъртта на стария строй и раждането на новия винаги в историята е било съпроводено от войни и хаос.

Какво ще дойде след капитализма и на каква цена ще се роди новият свят? Отговорът никой още не знае.

Но едно е сигурно: Това е краят: Краят на глобализма, неолиберализма и капитализма въобще. Все пак, нещо оптимистично. Skandalno.net

Красимир Иванджийски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Уважаеми другарю Иванджийски,
    пишете „Отговор никой още не знае“
    Отговорът съществува – намира се в най-великият програмен документ на научния комунизам „Манифест на комунистическата партия“, публикуван за първи път в Лондон през февруари 1848 година.
    Но, както е казал един наш известнен партиен ръъководител „Политиката е тънка работа, по-тънка от оная работая на комара“.Забравихме,какво сме учили!

  2. Иска ми се да вярвам, че всичко това е човешка измислица, сценарий, опит за надмощие на едни над други, но все повече ми изглежда като задача поставена от вън. Налудничаво, но не противоречи на логиката. За нищо до сега не е имало такова единодушие у лидерите на планетата, дори когато е заплашена от ядрена война, как това вирусче, което дори не крият, че може да не разберете, че ви е заразило ги стресна толкова? Това си е жив тест, а до сега на планетата не е имало такъв консенсус, че да се стигне до едновременното му прилагане. Ким се скри!!!

    • И забележете кого таргат най- вече ами възрастните – пенсионерите по старческите домове за да имат шанс да ги уморят и да спестят нещастните им пенсии да се обогатят за сметка на нашите родители проследете по новините че навсякъде по старческите домове имало корона вируси и колко там починали за да си водят стъкмистиката…

  3. СВЕТЛИНАТА СЛЪНЦЕТО И СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ СА ИЗГРЯВАЛИ ОТ ИЗТОК БЪДЕТЕ СИГУРНИ ЧЕ ОТНОВО ЩЕ ИЗГРЕЯТ ОТ БРАТСКА ОБИЧ КОЯТО НИКОЙ НЯМА ВЛАСТ И СИЛА ДА РАЗРУШИ

  4. Баща ми би казал точно това. Знаеше го наизуст… Адмирации!

  5. Поздравления за един достоен и честен човек! Точни думи за ситуацията в света на които някои у нас не им се иска да повярват ,но ще им се наложи.Тъжно ми е, че това ,което изградихме за 45г отиде по дяволите и с него сега разполагат некадърници и лъжци,но най-много съжалявам българите, които от една единна и умна нация се превърна в просто, циганизирано ,чалгарско и не мислещо племе.Ние, които работихме и създадохме материални и културни блага на базата на една идеология не знаехме как ще продължим по-нататък-социализмът за онова време сякаш нямаше продължение и се случи по-алчните и по-хищните да ни завладеят.Прав беше другарят Живков като казваше че “социализмът е едно недоносче“, но никой тогава не бе измислил по-добро.Дано имам години, за да видя България отново с достойно лице в един нов свят.

  6. БЪЛГАРСКАТА РАЯ СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ НЕ СЕ ВДИГНА СРЕЩУ ГЕНОЦИДА И РАЗРУХАТА ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ВИНОВНИЦИ НАТО И ЕС ТЕ УБИХА БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА И МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ГЕРБ

  7. СПИШ ЛИ НАРОДЕ БОРИСОВ ПСИХОПАТА БЪЛГАРОУБИЕЦА ЩЕ ДАВА НА КОНЦЕСИЯ НА ТУРСКА ФИРМА ТУРЧИН ДА БЕСНЕЕ ПРЕД БАЩИНО НИ ОГНИЩЕ АВТОРИТЕТА И ИСТОРИЯТА СВЕТИНЯТА НА БЪЛГАРИЯ НАТЪПКА АВАНСОВО 8О МИЛИОНА НАШИ НАРОДНИ ПАРИ СЧЕТОВОДИТЕЛЯ АНАНИЕВ И ХЕРО МУСТАФА ДА НИ ВАКСИНИРАТ СЪС ВАКСИНИТЕ НА БИЛ ГЕЙТС УБИЕЦА НА СВЕТА ДА НЕ СТЕ ПОСМЯЛИ КРЪВ ЩЕ СЕ ЛЕЕ ВИКАМЕ БРАТСКА РУСИЯ

  8. БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ ДАВА НА КОНЦЕСИЯ ПАМЕТНИКА НА ШИПКА НА ТУРСКА ФИРМА

  9. борисов е най големия криминален престъпник той трябва да бъде турен в най скоро време зад решетките до живот.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *