Васил Божков: България се управлява от Мафиотска Хунта! Горанов Лъже, имам Записи и ще ги пусна! (С ВИДЕО)

Издирваният от прокуратурата бизнесмен Васил Божков обяви тази сутрин по телефона в ефира на bTV, че в момента се намира в Дубай, където се чувства добре. Той информира, че сенамира там от края на месец януари. Срещу Божков има повдигнати 11 обвинения, сред които за изнудване, търговия с влияние и нерегламентирано притежание на културни ценности.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ВАСИЛ БОЖКОВ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО ПОД СТАТИЯТА!

По думите му в Дубай живее в апартамент под наем и няма собственост там. Бизнесменът обяви, че статутът му в арабската държава е на резидент. Прекарал е около 3 седмици в затвора „Ал Ахбар“, след което са го пуснали на свобода.

Божков разказа, че няма никакви ограничения, разхожда се свободно по улиците и то без охрана. Допълни, че би имал притеснения за сигурността си, ако се върне в България. Той добави, че с Георги Попов (б.р. собственика на ФК „Левски“, който заедно с Божков също е издирван от българската прокуратура) са заедно.

„Жоро е добре, вчера празнувахме имения му ден. Голяма компания бяхме. С наши познати, не бяха българи“, уточни Божков.

Бизнесменът посочи, че в Дубай не се е срещал с представители на българските власти, но знае, че са идвали такива лица, да разговарят с властите на ОАЕ по неговия случай. Божков добави, че от българската прокуратура не са правили опити да се свържат с него. „Аз си вдигам телефона, не знам защо прокуратурата така и не се опита да се свърже с мен“, посочи той, след което заяви, че подготвя сигнал до държавните институции по темата.

Васил Божков обяви, че не е бягал от България, а е заминал по работа в Дубай. Допълни, че заповедта за арест била издадена два дни след неговото заминава.

„Трите седмици в затвора си излежах като най-обикновен затворник, без каквито и да е привилегии. Нямах достъп до телефон, нямах затворнически номер. С една дума – не съществувах. Освобождаването ми се случи, когато дубайските власти разбраха смешните причини, заради които българските власти са поискали от тях да ме арестуват. Това е истината, а не както беше представено това от българските власти“, заяви бизнесменът.

„Предполагам че на властите в ОАЕ се оказва огромен натиск от българските власти, но тук е правова държава и си има закони. България абсолютно не е правова държава, тя се управлява от хунта в момента. Докато не ми се случи това, не го вярвах, виждах разни неща, но не вярвах, че това беззаконие е толкова сериозно“.

Това обяви по телефона пред bTV намиращия се в Дубай бизнесмен Васил Божков, който е обвинен за 11 престъпления от прокуратурата.

Хазартният бос обяви също така, че е имал много чести контакти с финансовия министър Владислав Горанов и го призова да си подаде оставката. Skandalno.net припомня- финансовият министър Горанов обяви, че не е знаел нищо по въпроса за данъчното облагане на хазартните фирми на Божков. Божков обаче контрира, че разполага с много доказателства за обратното, защото контактите му с Горанов са били лични, по телефона и с есемеси.

„Законът за хазарта е приет по предложение на Менда Стоянова. Може ли ГЕРБ да не знае какъв данъчен закон е приет по нейно предложение, попита Божков.

Всичките ми контакти по този закон са били с Владислав Горанов лично– има доказателства за това. Законът не се тълкува, а се изпълнява – уловката е в правилата. При едни правила данъкът е един, при други – данъкът е друг. Това е истината – каза още Божков. – Налагането на запори без актове е незаконно. Те се отказаха от едни 500 млн. лева, които плащахме, за да измислят 700 млн. или 1 милиард. Тези въпроси предлагам да бъдат зададени на Бойко Борисов и на Горанов. Контактите ни с Горанов бяха много чести, така че да бъде така добър и да си подаде оставката. Това са лични контакти, разговори по телефона, есемеси. Нали Горанов каза, че ще си подаде оставката, ако е контактувал с мен или пък ако се окаже, че е знаел (б.р. – за данъците, които плащат фирмите му). Мога да ги докажа тези контакти много лесно, това е въпрос за прокуратурата, като подам сигнал там. Досега не можех, понеже бях в затвора в Дубай. С Горанов обсъждахме много неща, но сега да не ги коментираме. Той ме е запознавал с председателите на Комисията. Подготвям сигнал в момента – той ще е до всички институции и медии“.

Сега държавата действа като мутрите през 90-те години, заяви още Божков.

„Навремето мутрите какво правеха – има проблем, ще помагаме и плащаш. Почват да те пазят, после ти казват: „Дай част от бизнеса“. Ако откажеш, идват с бухалките и разбиват всичко, или те палят. Съвременните мутри начело с Борисов правят същото – вече обаче не действат с бухалки, вериги и прътове, а ползват прокуратура, ДАНС, НАП. Знаете ли кое е свързващото звено между мутрите от 90-те години и днешните мутри? Бойко Борисов – той беше такъв и тогава, и сега. А аверът му Пеевски е друг случай: Той седи в сянка като паяк и дърпа конците. Да не би аз да съм назначил Гешев за главен прокурор. Публична тайна е кои две лица го назначиха“, обяви Божков.

„ГЕРБ държат близките ми в България като заложници. Ако се върна, нищо няма да се промени. Единствено ще ме затворят, ще ми запушат устата и… близките ми ще продължат да са заложници. Има от какво да се страхувам. В България няма нито правосъдие, нито медийна свобода, нито се спазват човешките права. Ще ми запушат устата. Аз и към момента даже предявени обвинения от прокуратурата, никой не ме е търсил. Назначили са ми някакви служебни адвокати все едно съм социално слаб“, натърти Божков.

Темата ФК „Левски“:

По тази тема Васил Божков отново обвини Бойко Борисов.

„Аз бих направил за „Левски“ всичко, за да върви клуба добре. Както виждате, отново искат силово да действат: „Няма да помагаме, ако не се смени собствеността“. Това какво значи?

„Левски“ е АД. Да сте чули да има анжгажимент на акционерите да издържат АД-тата си. Аз съм готов да дам акциите на всеки един, само да бъде спасен клубът. А кой унищожи „Левски“ всички знаем. Благодаря на феновете за направеното по време на карантината (б.р. – за даренията от фенове за спасяването на отбора).

Борисов унищожи „Левски“, защото унищожи компаниите, които издържаха клуба в грубо нарушние на закона. Какво каза той? „Дайте да грабим акциите, после ще помогнем. Да е дал една стотинка Борисов за нещо? С парите на народа вика: „Аз дадох“.

И как ще помогне? С кредит, че после да се връща. Или ще намери друг идиот да го издържа и после ще го подгони и него.Това е властова и държавна преса с цел отнемане на имущество, аз съм инвестирал в клуба 25 млн. за по-малко от година.

Акциите на клуба бих ги продал на сериозни инвеститори или бих ги подарил на феновете, или на който иска да ги поеме. Те не ми трябат, вече не мога да направя в тая ситуация за „Левски“ нищо. Единственият начин е да се прегледа внимателно закона, да се отменят всички противозаконни атаки на властта и нейната бухалка прокуратурата, срещу мен и компаниите ми ще продължат да издържат „Левски“.

Божков обвини и председателя на Националния фенклуб на „сините“ Степан Хиндлиян, че действа в угода на Бойко Борисов и работи срещу доброто на клуба. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Хекимянчо, не си на нивото на Божков, ама хич.Опитите ти да го финтираш бяха направо смешни.

  2. ДО г-н Божков. Абе олигарх, ти до кога ще лъжеш хората?
    Веднъж заплаши Борисов че някакъв си гръцки евродепутат ке изнесе пред европарламента факти за корупционнете схеми на Борисов. Така и не чухме този гръцки евродепутат. Сега твърдиш че имаш записи срещу Горанов и че ще ги пуснеш скоро.
    Е, стига с тези партенки! Ако имаш неща кажи го открито. Ако нямаш, стой си в миша дупка наречена ОАР.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *