Чудовищно! Българи убиха най – рядката птица в света

Убита е последната голяма дропла у нас…

Изключително рядко срещаната голяма дропла в световен мащаб бе убита от нашенски бракониери, алармираха скандализирани и съкрушени орнитолози и природозащитници. Трупът на рядката птица е намерен от орнитолози край Шабла. Всъщност самата поява на голямата дропла в България е истинска сензация и радост за еколозите, тъй като птицата е изчезнала у нас още преди петдесет години. За първи път като същинско чудо защитеният вид е съзрян от природозащитници около най –  светлият християнски празник Коледа и изпълнил с наслада и почит специалистите,  които установили,  че голямата дропла е в добро здравословно състояние  и най – вероятно е решила да потърси подслон у нас през зимата от Украйна.

Нашенски бракониери убиха световно защитен вид птица...

За ужас на възторжените орнитолози и в България видът включен в Световния червен списък обаче  намери своята  нелепата си смърт. Докато обхождали района традиционно населен със също защитените червеногуши гъски орнитолозите се натъкнали на зловещо умъртвената изключително рядка голяма дропла. Специалистите коментират,  че това е чудовищен акт и отвратително престъпление в световен мащаб.

Орнитолозите са твърдо решени да гонят до дупка безскрупулните бракониери и се надяват,  че поне този път органите на реда ще се самосезират и ще направят нужното, за да спрат това безумие. По случая са сезирани и международни фондации, които също ще съдействат с каквото и както могат на българските си колеги. Най – парадоксалното в случая е, че  именно голямата дропла  и брадатият лешояд  са символите на нашата природозащита, а сега и двата вида птици не се срещат у нас,  до голяма степен това е така точно заради безобразното бракониерство, което е характерно  за България.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Дърти, кьорави ловци !!! Само поркат ! Ходят пияни по горите и поля стрелят те по що им падне с размътени глава…..

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *