Чехи създадоха най – голямата бутилка за уиски в света

Най - голямата бутилка за уиски в света

Големият производител на стъклени бутилки в Чехия „Kavalierglass“ създаде най – голямото шише в световен мащаб за уиски. Уникалната гигантска бутилка е висока  1,7 метра с тегло 50 кг и може да събере впечатляващите 228 литра кехлибарена течност.

Шишето вече е пълно с уиски

Фирмата производител на уникалното по рода си шише се е похвалила пред тамошните медии, че впечатляващото им творение ще влезе в Книгата с рекордите на Гинес, което го прави още по – значимо за чехите като постижение. Бутилката е направена по идеята на шотландския производител на кехлибарения алкохол „Edrington Group“.

Шотландската компания се е обърнала към чешките си колеги съвсем целенасочено с едничката идея да задмине параметрите на гигантската бутилка на основния си конкурент „Jack Daniels“, чието шише към момента е държало рекорда и има вместимост от 174 литра уиски. Бутилката рекордьор на „Edrington Group“ вече е съвместила 228 литра уиски и е изложена в откритата зала за посетители в седалището на шотландската фирма, която се намира в близост до столицата Единбург.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *