Клане в Бахмут! Руснаците Унищожиха Всички, които се опитаха да Пробият Обкръжението! Градът е под Пълна Блокада, а вътре е Огнена Сеч! (С ВИДЕО)

Руснаците превзеха 50 % от града

Котелът в Бахмут се затвори и настъпи истинска касапница. Всички изходи от града се прострелват от мощна руска артилерия, която унищожава всеки украински военен конвой, който се опита да избяга от града в посока Часов Яр. Видеоклипове с социалните мрежи показват хаотично, паническо изтегляне на частите на ВСУ към западните покрайнини на Бахмут. На същите записи се виждат стотици мъртви и тежко ранени украински войници и чуждестранни наемници, покрили с телата си двата селски пътя, по които украинската армия се опитва да избяга от Бахмут.

Руски дронове записват курса на украинската бронирана техника и изпращат координатите на артилерията. И секунди по-късно настава касапница. Такъв е случаят с голяма украинска военна колона, която тази нощ се опита да напусне незабелязано града. Всички танкове са унищожени, а с тях и най-малко 150 войници.

Снощи, когато започна изтеглянето на основните сили от града, броят на убитите и ранени украински войници стигна 490 души.

Според руски източници силите на ЧВК „Вагнер“ до момента са прочистили и овладели 50 % от Бахмут. 4000 украински войници вече са обкръжени в центъра на града, докато руснаците продължават да напредват от север, изток и юг.

Украинските танкове и друга бронетехника масово засядат в калта, което допълнително бави отстъплението на украинските сили към Часов Яр и ги превръща в лесна мишена за руската артилерия. На малки разпръснати групи други войници се опитват да избягат през полето, но и това се оказва, че не е никак лесно.

Всички пътища от и към Бахмут вече са под мощен обстрел от руска артилерия, минохвъргачки и танкове.

Бахмут е в оперативно обкръжение, а пътищата се контролират от артилерията, минохвъргачките и танковете на „Вагнер“. ЧВК „Вагнер“ използва дронове, които записват движенията на украинските танкове и така координират огъня на руската артилерия.

Двата разкаляни междуселски пътя, по които ВСУ се опитва да се измъкне от Бахмут, са осеяни с унищожени танкове и мъртвите тела на украински войници. ВИЖ ВИДЕОТО:

РУСНАЦИТЕ ВЕЧЕ КОНТРОЛИРАТ 50 % ОТ БАХМУТ:

Днес следобед излязоха съобщения, че 40 % от града вече е под руски контрол. До вечерта процентът се увеличи. Овладените от „музикантите“ градски територии нарастват с всеки час. Украинската армия съобщава, че ЧВК „Вагнер“ атакува едновременно от три посоки.

Най-тежка е ситуацията за ВСУ в северната част на града, където боеве се водят в кв. Забахмутка. Руските сили вече са обградили центъра на Бахмут и са затворили в капан над 4 хил. украински войници и чуждестранни наемници. Там ВСУ се сражава в кръгова отбрана.

Днес блокираните украински войски направиха опит да си пробият път от обкръжението, като контраатакуваха в района на село Ивановское. Руската артилерия обаче пресече украинската атака, унищожавайки няколко десетки бронирани машини.

Снайперистки дуели се провеждат в различни квартали на Бахмут. Украинските военни използват мазета на жилищни сгради като складове за боеприпаси. Няколко от тези скривалища в северната част на града вече са под контрола на руските сили – в кв. Ступки, в кв. Забахмутка и южно от района, известен като „Самолет“.

Сред откритите боеприпаси има мини, минохвъргачки, ВОГ, ПТУР – предимно натовски, и др.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. Господи Стефань, трият ви защото пишете простотии. Не бих желала да чета такива безсмислени коментари като вашия.

  2. СМЪРТ НА ФАШИЗМА СВОБОДА НА НАРОДА.
    НАЙАКТУАЛНИЯТ ДЕВИЗ ЗА ПОСЛЕДНИТА 90 ГОДИНИ.

  3. За нас страничните наблюдатели случващото се и в Мариупол и в Бахмут от англоамериканска страна е ясно – нареждат да се играе ва-банк срещу Русия с цената на огромни свои и на Европа разходи и безчислени жертви на укр.войници. Така щяли да омаломощят Русия. Действията на командването на укр.армията – безпрекословно да изпълнява тези нареждания без жал или грижа за изтребването на населението им, спускайки ги на фронтовете, също са ясни. Учудвам се от фанатичната изпълнителност на обикновените укр.войници на тези заповеди. В главите на тези обикновени момчета не се завъждат мисли за цялото безсмислие на тази изисквана от тях отчаяна съпротива, масово ли нямат инстинкт за оцеляване за да оставят оръжие и да изберат плен пред 100 % смърт? Всички ли са надъхани до крайност фанатици, роботи с отстранен мозък дрогирани до зомбиране ли са без изкю1чения или се ръководят от непознат по останалия свят дълбоко осъзнат патриотизъм, който ги държи в окопа да умрат до крак, но да изпълнят заповедите? Ако такава войнска дисциплина е имало по време на Вт.Св.война внушавана от редица патриотични филми, днес, през 21век ми е малко трудно да забележа подобна убеденост в болшинството поинтелигенчени разсъдливи индивиди и още по-малко в шляещи се синковци и далаверстващи тарикатчета.

  4. крайно време бе на ГЩ на ВСРусия да разреши пълно унищожение на Укровермахта в Донбас. И никакви пленници-щом не се предават,се унищожава на место.Много,много време руснаците търпяха тези укри

  5. В България се наплодиха милиони укрогниди, Путин няма ли да прати армията да почисти и тук малко от изроди викащи „България е Осрайна“?

    Родените като българи-османофили пък, трябва да се изгорят на клада за национално предателство, а имуществото и парите им , които заграбиха от българският народ да се конфискуват в полза на държавата.

    Както и повече на българска територия да не се допуска да стъпва никога наглосаксонец. Файда от контакти с тези изроди няма, или поне е неизвестна на никой.

    • и защо някой трябва да праща някой и после друг да прати други и да станем и ние една усрайна….?! ние ако не можем сами да се оправим значи си го заслужаваме (май),,,,

      • Защото като види руски танк, всеки джендър си къса чорапогащника от бягане.
        И като станем осрайна 2 кво?
        По-добре ли е тихо да ни избиват, твоите безполови братя и сестри?

  6. ВАГНЕР,ЗАРЯ! СЛАВА НА РУСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА АРМИЯ! СЛАВА НА БОЙЦИТЕ ОТ ВАГНЕР! СЛАВА НА ПУТИН! БОКЛУЦИТЕ,НАРИЧАЩИ СЕ ПОЛИТИЦИ,ТЪРСЕТЕ СИ МЕСТА В ОРЛАНДОВЦИ! РУСКАТА АРМИЯ ЩЕ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ЗА ТРЕТИ ПЪТ! ПОБЪРЗАЙТЕ,ЧЕ СЕ СВЪРШВАТ МЕСТАТА В ГРОБИЩАТА! ИЗМЕТ ДОЛНА,МРАЬИМ ВИ БЕЗПЛАТНО! ОНЯ МЕТИЛ ОТ БАНКЯ СЕ ГЛАСИ ЗА ПРЕМИЕР. ЧАК СЕГА _ ЩЕ ВИДИШ ТИ ИЗРОДЕ,ЛЮБОВ НАРОДНА!

    • Такива да ги нямаме :)
      Никакви гробове за предателската измет. На въжето докато ги оглозгат гаргите и после да ги правят на прах, с която да наторяват лЪндън.

  7. Аз още се удивлявам защо руснаците не използват АМЕРИКАНСКАТА ТАКТИКА НА ИЗГОРЕНАТА ЗЕМЯ! В случая дом след дом да се унищожават с огнехвъргачки огневите точки на украинското быдло, а наемниците не трябва да се взимат в плен. Защото те са дошли на чужда земя да убиват за пари и нека тогава да не се оправдават… Никой не ги е канил и въоръжавал.

  8. Наблюдател, това за изгорената земя е скритата цел на англосаксите. В редовете на украинската армия има огромен процент насила вербувани. Русия иска да намали жертвите и разрушенията, щото тази земя ще остане пуста години наред, разрушена с избито мъжко мнаселение, това им е сатанинската цел.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *