Китай: САЩ да не увъртат! Искаме пълната информация за техните БиоЛаборатории в Украйна

Преди месец китайското правителство изиска от Съединените щати да разкрият пълна и подробна информация за дейността на американските военни лаборатории в Украйна. В отговор Пентагонът публикува информационен лист, в който се твърди, че властите на САЩ подкрепят цивилни лаборатории и здравни центрове в Украйна като част от мирна програма. В тази връзка отново призоваваме Съединените щати да обяснят пълно и подробно дейностите, които са извършили в Украйна, а не дейността, извършена от украинска страна. Също така, призоваваме САЩ още веднъж да се откажат от възраженията си срещу създаването на протокол за проверка“. Това заяви днес на брифинг говорителят на китайското външно министерство Джао Ли Джиан.

Говорителят на китайското външно министерство Джао Ли Джиан

Пентагонът пусна в четвъртък справочник, в който се казва, че през последните 20 години властите на САЩ са подкрепили 46 различни цивилни лаборатории и здравни центрове в Украйна като част от мирни програми.

По-рано говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков заяви, че по време на специалната военна операция в Украйна руските сили са открили доказателства за това, че киевския режим спешно е почиствал следи от военна биологична програма, извършена в Украйна и финансирана от Министерството на отбраната на САЩ. По думите на Конашенков служители в тези управлявани от Пентагона украински лаборатории са разкрили на руските власти спешното изхвърляне на особено опасни патогени, а именно чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести. Това се е случило по заповед отгоре на 24 февруари – денят на началото на руската Специална операция в Украйна.

Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нуланд на 9 март по време на изслушване в комисията по външни работи на Сената на САЩ, потвърди, че в Украйна има съоръжения, които правят изследвания в областта на биологията и че с разчистването и унищожението на биологичните материали в тези лаборатории в нощта на руската атака, Вашингтон се е опитал да предотврати попадането им в ръцете на руските сили. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. България,в лицето на вече световно известната журналистка Деляна Гайтанджиева направи първите открития на една сатанинска дейност, чиято цел беше създаване на лаборатории в много страни около Русия и най-вече в Украина за изследване на гена на руснаците, и за изготвяне на болести, които да имат ефект само върху руския народ-тъй нареченото биологично оръжие.КОЙ ВОДИ БИОЛОГИЧНА ВОЙНА? ИНТЕРВЮ С ДИЛЯНА ГАЙТАНДЖИЕВА – РАЗСЛЕДВАЩ ЖУРНАЛИСТ (28.01.2022)https://www.youtube.com/watch?v=kmpBlSjwEZ0

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *