Киев отне акредитациите на журналисти от CNN и Скай нюз заради заснети репортажи с ИЗДЕВАТЕЛСТВА НА ВСУ над Цивилното население в Херсон

Украинската армия е отнела акредитациите на няколко западни журналисти, които са предавали от Херсонска област, предаде ДПАСпоред медийни съобщения най-малко шестима кореспонденти от Си Ен Ен и Скай нюз са останали без акредитация, съобщава БТА.

“Напоследък представители на някои медии пренебрегнаха съществуващите забрани и предупреждения и започнаха да разпространяват новини от Херсон без съгласието на военното командване и на съответните служби за връзки с обществеността, дори и преди да са приключили мерките за стабилизация“, заяви генералният щаб на украинската армия във „Фейсбук“.

Все още не е ясно кои журналисти са засегнати от решението на Киев. Според медийни съобщения най-малко шестима кореспонденти от Си Ен Ен и Скай нюз са останали без акредитация. А причината е, че в репортажите на двете американски телевизии са заснети издевателства, гаври и мъчения на цивилни в Херсон, извършени от украински военни в първите часове след влизането на ВСУ в града. ВИЖ ТУК

Украинският информационен портал „Detector.media“ съобщава за двама украински журналисти, работещи за новинарския сайт „Хромадске“, които също са загубили акредитациите си от военните, защото във включванията им на живо в деня на влизането на украинската армия в областната столица Херсон се е видяло как войници от ВСУ застрелват двама цивилни граждани на улицата.

В края на миналата седмица руската армия се изтегли от столицата и от северозападната част на Херсонска област. А по правило украинските власти не допускат журналисти в първите дни след като са превзели дадено населено място. Президентът Володимир Зеленски обяснява тези ексцентрични мерки с важни операции по разминиране на селищата и околностите. Но мнозина смятат, че в първите дни след нахлуването в някой град ВСУ прочиства населението, като избива „колаборационистите“ – цивилни, които симпатизират и са помагали на руската власт. И съвсем естествено Киев не желае мъченията и убийствата на цивилни да се заснемат и показват на цял свят.

Припомняме, че преди оттеглянето си от Херсон руската армия евакуира в русия всички желаещи граждани, след което в града останаха не повече от 10 хил. души. Очевидно малцината останали са смятали, че нямат „прегрешения“ пред украинските нацистки власти, но…

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/y2vTiAufssk

Вижте още: Читатели на британския вестник Daily Mail осъдиха действията на украинските войници, които вързаха жители на Херсон за стълбове. Прочетете повече на https://www.pravda.ru/news/world/1769872-daily_mail/

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Фашистки боклуци,и на вас ще ви дойде времето!МИСЛИТЕ ЛИ,ЧЕ ПУТИН ЩЕ ВИ ПРОСТИ!!!!ИЛИ ,ЧЕ ЩЕ ЗАБРАВИ?!!!ООООО,НАЙ ВАЖНОТО,ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ!!!

  2. Време е да бъде потърсена наказателна отговорност от американските фашизоиди, бабичката – Урсула фон дер Лайен, „момчето на мама“ – Макрон, Жозеп Борел и всички техни „съдружници“ участващи пряко в деиндустриализацията на Европа/купуваща от САЩ между 4 и 8 пъти по скъп Газ/струваща милиарди евро с парите на европейските граждани!И „Да“, най-важното тепърва предстои!Всяка държава участваща с военна помощ за Украйна е легитимна цел за Руската Федерация!

  3. Лъжеца Путин излъга хората ,че Русия е там завинаги.После избяга героически.При все ,че Херсон е руска територия,а задачата на лидера на страната е да защитава територията и населението.Украйна успешно се дерусификицира,руското населене се евакуира или бива разстреляно от нацистите.Скоро Шойгу ще докладва,че задачата е изпълнена.

  4. Защо други „уж български“ медии не го публикуват?
    Или skandalno.net ЛАЖЕили другите медии-уж български са тотално завизими – ЦЕНЗУРИРАНИ!Ака това е така ….
    От кого, от едно посолство ли?

  5. Защо други „уж български“ медии не го публикуват?
    Или skandalno.net ЛАЖЕили другите медии-уж български са тотално завизими – ЦЕНЗУРИРАНИ!Ака това е така ….
    От кого, от едно посолство ли?

  6. А умните глави в Кремъл, какво очакваха. Затъват в собствената си леберастия и бюрокрация. Или действат решително и довеждат нещата до край или ще се гънат и ще се надяват някакви избори в САЩ да променят нещата, да ме извиняват, но това е поведение на зависима държава. Въобще не трябва да ги интересува запада и НАТО и МАТО. Какво им пречи да свалят американските разузнавателни дронове над Черно море, какво им пречи да направят диверсии на корабите които доставят оръжие на Украйна.. Иранците излезнаха много по-смели, да атакуват САЩки военни бази, а щатите само преглъщат загубите. Ако продължават така от Кремъл ще предизвикат отечествена катастрофа, което е целта и на запада. Целия запад се е озъбил срещу Русия и воюва срещу тях, а те им изпращат безценни суровини. Неможе да изцеждаш войничетата си и да се правиш на симпатичен пред запада

  7. Ограмотявайте се бе хора, не от нашите скапани медии,в мрежата има толкова независими источници. След като Г-20 днес приеха предложението на Зеленски да искат репарации за войната в Украина, и за което гласуваха 94 държави, в това число и ние, вижте колко бази подържат Щатите по света, колко в Европа и Германия в частност, вижте колко ядрени бомби ще бъдат сменени през този декември предсрочно, за да ни пазят от Русия.“USA’s Military Empire: A Visual Database“ Вижте колко милиона са избити, колко са ранени, и колко са прогонени от домовете си само от интервенциите на САЩ от 2001.“The United States of War“ https://www.davidvine.net/h„Some of the 28 Maps in The United States of War“ .ttps://www.davidvine.net/unitedstatesofwar.html ТОВА НЯМА ДА ГО ВИДИТЕ В НИКОЯ НАША МЕДИЯ, със в. СЕГА НАЧЕЛО.

    • Днес резолюцията на ООН за плащане на репарации от Русия за Украйна е отхвърлена…
      Светлина!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *