Киевско издание: Руската инвазия в Украйна е измислица! САЩ тласка Киев към Фалит!

Изтича срокът, в който САЩ и НАТО трябва да потвърдят писмено онова, което казаха на преговорите в женева- че не желаят да дадат гаранции на Русия за сигурността й. В същото време, час по час САЩ ескалират напрежението с несекващи политически и медийни обвинения срещу Русия, че се готви за нахлуе в Донбас. В същото време в Украйна – САЩ и НАТО ежедневно и безспир струпват свои войски и оръжия. А слуховете за предстоящата война сриват със страховито темпо украинската гривна и хвърлят страната в нестабилност. Това пише в своя статия украинското издание „Страна“. но се издава в столицата Киев и е проправителствено.

От една страна САЩ и съюзниците им от НАТО не спират да сипят обвинения срещу Русия, че се готви във всеки момент да започне война с Украйна. От друга обаче, западните сили правят всичко възможно да нагнетяват напрежение между Киев и Москва, като най-демонстративно изсипват оръжие, техника и войски на украинска територия. През последните 3 седмици над отделилия се от Украйна Донбас не спират да кръжат британски и американски разузнавателни самолети. Стана ясно също, че Канада е изпратила свои специални части, които уж ще помагат на украинците в случай на руска инвазия.

Русия, от своя страна, изпраща свои части в Беларус, където от 10 февруари започва военно учение на обединените армии на двете съюзнически страни. Александър Лукашенко обвини Украйна, че струпва по границата си с Беларус националистически батальони, които той определи като „по-лоши дори и от НАТО“.

Американците обвиниха Русия и в това, че като повод за нахлуването си в Украйна щяла да използва версията: „украинска атака с химическо оръжие в Донбас“. Седмица преди това точно Украйна обвини Русия в такава диверсия: Подобни данни обаче така и не бяха доказани. Украинското военно разузнаване се опита да обяви изтичане на амоняк от завода „Стирол“ в близкия до демаркационната линия гр. Горловка уж като руска атака с химическо оръжие. Такова изтичане обаче не беше доказано пред ОССЕ.

Колкото повече наближава момента, в който трябва да представят писмено документиран отговор на Русия, толкова по-интензивно САЩ сипят фалшиви новини. Крайно жалък и отчаян опит беше статия в „Ню Йорк Таймс“, според която руското посолство  в Киев е евакуирало персонала си. Оказа се, че такова събитие изобщо не се е случило. Новината беше опровергана както от руските, така и от украинските власти. Трябва да отбележим, че „Ню Йорк Таймс“ е сред рупорите на новата власт във Вашингтон и едно от най- силно пропагандиращите издания за евентуална руско- украинска война.

Украинските власти не вярват, че Русия смята да ги нападне. Но са все по-притеснени, че слуховете за измислена война с руснаците, разпространявани от Запада, целят да досъсипят бездруго едва кретащата икономика на Украйна и да влошат до крайна степен социална обстановка в страната – което значи фалит. Тогава Киев наистина ще е капитулирал, но не пред Москва, а пред САЩ и МВФ, които ще разпарчатосат и оглозгат омаломощената си плячка. Само един факт, който говори красноречиво за горното – през последния месец над 70 % от чуждестранните бизнеси са изтеглили инвестициите си от Украйна. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ ВЪРХУ УКРАЙНА ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО И СРЕЩУ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

  2. В ТРУДНИ МОМЕНТИ БРАТА ЗАСТАВА ДО РОДНИЯ СИ БРАТ А ТРЪГНЕ ЛИ С ВРЪГЪ СРЕЩУ БРАТСИ ЩЕ СРЕЩНЕ КРАЯ СИ ВРАЗУМИ СЕ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ ВЪСТАВАЙ ДА ГРАБВАМЕ СОПИТЕ И ВИНКЕЛИТЕ ДА ПРОГОНИМ ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА КОИТО НИ ХВЪРЛЯТ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ И БОТУША НА НАТО ТЪПЧЕ КОСТИТЕ НА УБИТИТЕ НИ РУСКИ БРАТЯ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *