Русия с Ултиматум: НАТО Незабавно да Напусне България и Румъния!

СЕРГЕЙ ЛАВРОВ

Гаранциите в сферата на сигурността, които Русия поиска от Запада, включват клаузи, изискващи силите на НАТО по най-бързия начин да напуснат Румъния и България, заяви днес руското външно министерство, предаде Ройтерс. Москва поиска юридически обвързващи гаранции от НАТО да спре разширяването си, както и да изтегли войските и въоръжението си от Източна Европа до границите на алианса от 97 г.

Съобразно този документ към 1997-ма година България и Румъния не са били членки на НАТО, поради което искането на Русия към алианса да изтегли чуждестранните сили, техника и въоръжения засяга тези две страни. Това се казва в съобщение от днес на руското външно министерство. Припомняме, че по-рано днес същото заяви на пресконференция и руския външен министър Сергей Лавров:

„Настояваме за изтегляне на чуждестранните сили, техника и въоръжения, както и предприемането на други стъпки с цел връщане към конфигурацията, съществувала към 1997 г. на територията на държавите, които не са били членки на НАТО към онази дата. Към тях се отнасят България и Румъния“, каза министър Лавров.

На 17 декември 2021 г. руското външно министерство публикува проекти на договор със САЩ за гаранции в сферата на сигурността, а също така на мерки за гарантиране на сигурността на Русия и държавите членки на Северноатлантическия алианс.

През май 1997 г. Русия и НАТО подписаха Основополагащия акт, в който потвърдиха, че „не гледат един на друг като противници“ и създават „механизъм за консултации, координация и съвместни действия“, а САЩ и страните от Западна Европа обещаха да не разширяват НАТО на изток. През 1999 г. обаче във военния пакт бяха приети Унгария, Полша и Чехия, през 2004 г. – България, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Словения и Естония, през 2009 г. – Албания и Хърватия, през 2017 г. – Черна гора, а през 2020 г. – Северна Македония. Понастоящем НАТО обединява 30 страни и продължава политиката си на „отворени врати“ за държавите от бившия СССР, граничещи с Русия. Нещо, което силно застрашава националната сигурност и суверенитет на Москва. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Скандално е поведението на нашите политически СИЛИ, на техните ЛИДЕРИ. България била суверенна държава и Русия не можела да нарежда, щото ние сме щастливи от американското присъствие,от ам. военни бази, от тяхното оръжие и танкове, от това да си купуваме техни изтребители на чертеж, от това да гледаме всеки ден снимки на нашия президент и министри в компания на Херо Мустафа,и щастливи от американската любов. Такова падение не е било и по време на съюза ни с Германия, такова срамно подлагане и на всички медии, такава масова лудост, която може да има само един финал. Какво мисли народът няма никакво значение, накъде отиваме икономически,как умираме вече само от Ковид и от нищо друго. На един прокажен човек, че и на(елит) и Господ не може да помогне. Бедата е че никой не помни виновниците за националните ни катастрофи, помним само резултатите от тях. Така ще е и сега.

  2. По безръбначни плужеци за политици начело на държавата ни България никога в историята си не е имала,каквито са тези сега!

  3. Надушвам , че съвсем скоро Българският продажно Соросояден елит , ЩЕ ВИСИ от колесниците на Хамериканските товарни самолети , така, както висяха техните колеги в Афганистан ! Вие нали НЕ СИ представяте , че дегенерати като Иво Инджев , Ал.Йо. , Соломон Паси и крадливото му Кремче (пардон Ленче ) , ще грабна пушките ???
    Тъкмо напротив! Те ПЪРВИ ще търтят да бягат !

  4. През последните 32 годино,НИКОЙ НЕ НИ Е ПИТАЛ, искаме или не, “членство в нато или друг съюз“!!! Над 80% от Българите НЕ ЖЕЛАЕМ нато и ес!!!Българският Народ иска,наще БРАТЯ Руснаци! ТОВА Е ВОЛЯТА НА НАРОДА!!!

  5. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ИЗХВЪРЛИМ САМОИЗБРАЛОТО СЕ ФАШИСТКО ПРАВИТЕЛСТВО И АГЕНТА НА ЦРУ НАТОВСКИЯ ГЕНЕРАЛ р. радев БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НИКОГА НЕ СМЕ ИСКАЛИ НАТО ДА ТЪПЧЕ КОСТИТЕ НА РУСКИТЕ НИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ УМИРАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ РУССКИЕ ИДУТ СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ТЕ ЗАМЕНИМ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС РУСКИ БРАТЯ СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ ИМАТЕ ОБИЧТА И НАДЕЖДАТА НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ИДВАЙТЕ РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ ЗАЕДНО ДА ИЗХВЪРЛИМ НАТО И УПРАВЛЯВАЩИТЕ САМОИЗБРАЛИ СЕ ФАШИСТИ КАКТО НА ШИПКА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *