Кенеди-младши: Русия има с поне 1000 ядрени бойни глави повече и по-добри ракети от нашите. Защо я провокираме?

Провокирахме Русия до крайност и резултатите са налице. Не само че допуснахме най-лошата си геополитическа грешка, т.е. подтикнахме руснаците да се сбижат с Китай, което е възможно най-кошмарния геополитически резултат за нас, но и ускорихме развитието и разрастването на картела БРИКС. Това заяви пред журналисти кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Робърт Кенеди – младши след митинг в Айова.

„Сега 40 държави, повечето от които са с най-големите природни ресурси в света, заплашват да се откажат от долара като световна резервна валута и да търгуват суровините си в национални валути или в обща валута на БРИКС. И когато това се случи, Голямата депресия от 30-те години на миналия век вече ще ни се струва като детска игра“, добави той. 

Робърт Кенеди – младши обърна внимание, че руснаците имат повече ядрени ракети и оръжия от САЩ. „Те имат с поне 1000 ядрени бойни глави повече от нас. И много експерти твърдят, че техните оръжия са много по-добри от нашите. Че те имат антибалистични системи, които действително работят, които ще спрат ракетите, летящи към Русия, и че нашите оръжия са много по-лоши. Тогава защо провокираме война с тази ядрена суперсила?“

Пред репортерите Кенеди каза още, че ще преговаря с Владимир Путин за прекратяване на войната (вероятно има предвид, ако бъде избран за президент).

„Участието ни в този конфликт изобщо не е заради украинската свобода“, каза той. „Ние просто използваме Украйна в прокси войната с геополитическия ни конкурент“, каза Кенеди-младши.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ЗАщо – за намаляне населението на земята и почват с най-здравото, славянското християнство. Успеят ли при тях, нататък им е лесно

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *