Джеймс Карден: Киевските правителства са етно-националистически. Преки и горди наследници на нацистите. (С ВИДЕО)

Бившият съветник по руско-американските отношения в Държавния департамент на САЩ Джеймс Карден даде интервю пред журналиста Паскал Лотаз, в което бе категориен, че организирания от Запада недемократичния държавен преврат в Украйна по време на Майдана от 2014 г. е предизвикал гражданска война там и тя е причина за последвалото през 22 г. нахлуване на Русия.

„През април, 2014 г. малко след преврата и сформирането на новото правителство в Киев, с активната подкрепа на Съединените щати то започна т.нар. антитерористична операция на територията на цяла Украйна, но най-вече в южните и източните райони на страната и по-специално в Донбас. Всъщност те започнаха антитерористична операция срещу рускоговорящите и етническите руснаци, защото сагенати от нея в по-малки мащаби заради по-слабата съпротива на населението там, бяха и Харков, и Николаев, и Одеса, и Запорожие…“, добавя той в YouTube подкаста.

„Тази история е напълно зачеркната, тя е тема табу в САЩ. Пътувах до Донбас и бях в Донецк през 2015 г. Там видях бомбардирани училища и болници, стари жени и деца, живеещи в мазета и в бункери от съветската епоха. Видях убити от обстрелите на ВСУ цивилни хора. Видях със собствените си очи какво се случва там в действителност. А ние, американците, няма с какво да се гордеем, защото през цялото това време помагахме и финансирахме украинското правителство и неговата война срещу собствените му рускоезични граждани.

Характеристиката на последвалите след 2014 г. киевски правителства е етно-националистическа. Те са преки и горди наследници на нацистите. Хората не обичат да чуват това. Във Вашингтон не ви е позволено да го казвате, но това е истината.“

Цялото интервю с Джеймс Карден Виж Тук

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *