Изтече нов Секретен Доклад на РАНД от 2019 г.: Как Русия да бъде УНИЩОЖЕНА И РАЗЧЛЕНЕНА!

Днес западните медии обвиняват Русия, „руската агресия“ и „нахлуването на Русия в Украйна“ за всички свои беди. Просто ни стоварват цялата вина. Гладът в Англия, обедняването на Европа, бунтовете и размирици, които все повече ескалират в държавите на бившия „златен милиард“ – за всичко е виновна  Русия. Но кой пръв започна в Украйна?

Отговор на този въпрос дава докладът на американския изследователски център РАНД – аналитичен институт, работещ за Пентагона. Докладът е писан през 2019 г. и в него точка по точка са изредени стъпките, които трябва да направи Вашингтон през следващите няколко години, за да отслаби и унищожи Русия. Една от най-важните точки в този доклад е свързана с използването на Украйна като инструмент за унищожаването на Русия. Този доклад на РАНД е секретен, но попадна в публичното пространство заедно с редица други важни документи след като хакери разбиха и източиха сайта на държавния военен архив на САЩ.

Името на доклада на РАНД е: „Разтягане на Русия: конкуренция от печеливша позиция“. Виждали ли сте как по време на футболен мач един от отборите спира да атакува противниковата врата, а вместо това започва едно безкрайно подаване на топката между играчите и връщане на топката към собствения вратар. Така правят отборите, когато се опитват да печелят време?

Но го правят също и с цел да „разтегнат“ защитата на врага, опитвайки се така да намерят слабо място в нея и да пробият към чуждата врата. Точно с тази тактика преди три години Вашингтон е начертал плана си да „разтегне“ отбраната на Русия.

В началото на Доклада авторите му се отдават на сладка носталгия по 80-те години на миналия век. Тогава, смятат те, Америка е успяла да спечели Студената война с блъфа си, че налива много милиарди в иновативната военна програма „Междузвездни войни“. Благодарение на тази измама САЩ въвличат СССР в надпревара във въоръжаването. Освен това воюват срещу Съветите с помощта на подчинените си муджахидини в Афганистан, разпалват антисъветска пропаганда по света и активно подкрепят финансово петата колона – о, извинете, исках да кажа съветските „дисиденти“.

Авторите на доклада предлагат днешна Русия да бъде унищожена по същите модели: с корекцията, че въпреки, че е по-малка по размери и население, Русия е станала много по-силна от СССР заради иновативните си оръжейни разработки през последното десетилетие и много по-мобилната си държавна структура.

Авторите на доклада си спомнят много добре, че резкият спад на световните цени на петрола през 80-те години значително е допринесъл за отслабването на икономиката на Съветския съюз. Следователно първото нещо, което трябва да направят Щатите, е да постигнат същия спад. За да направят това, САЩ трябва да увеличат производството си до максимум и да поискат същото от съюзниците си (Помните как Джо Байдън наскоро молеше за това саудитците, но получи отказ).

В същото време, според РАНД, е абсолютно наложително да се спре строителството на „Северен поток-2“, а Европа да се пренасочи към използването на американски ВПГ. Това ще лиши Русия от голяма част от доходите й от износа на въглеводороди. След това, разбира се, санкции – о, каква сладка дума. Западните партньори планират финансови санкции срещу руските банки, санкции срещу най-печелившите сектори от руската икономика с особен фокус върху отбранителната промишленост, както и санкции от второ ниво срещу страните, които откажат да се присъединят към тях, А също и поощрения за страните, които също като САЩ мечтаят да фалират Русия.

От неумолимо засилващите се санкции руският бюджет ще загуби стотици милиарди долари, няма да има с какво да се плащат пенсии и заплати, гражданите ще започнат масово да протестират – Вашингтон ще спечели.

Да, тези санкции ще ударят и самите американци, признават авторите, но обяснението на авторите на доклада в тази посока са леко повърхностни. Нещо от типа: „Майната му, че къщата ми ще изгори, важното е оборът на съседа да пламне“.
Всички тези ястребови мечти обаче се натъкват на един проблем: как Вашингтон да принуди всички свои васали да се откажат от евтините руски въглеводороди и да се присъединят към колективни санкции, които всички изчисления показват, че ще нанесат сериозни щети на собствените им икономики.

Как да бъдат убедени и обединени всички около тази американска кауза? И тук авторите си спомнят за Украйна. Ето идеалното средство, чрез което Русия да бъде отслабена. Да напомпат Украйна с оръжия, да й обещаят членство в НАТО (авторите точно са предвидили, че тази американска инициатива ще бъде блокирана от Стара Европа). Тогава САЩ трябва да предприемат по-сериозни мерки Русия да бъде принудена да изпрати войски в Донбас и така да бъде въвлечена в кървав конфликт, който ще изтощи нейната отбранителна индустрия и икономика за дълго време. Украйна ще бъде превърната във втори Афганистан, който ще доведе Русия до разпад. Така, както войната в Афганистан катурна СССР.

В същото време конфликтът в Украйна ще направи възможно сплотяването и консолидирането на европейските васали – както помежду им, така и около САЩ. Освен това един евентуален украински конфликт ще направи възможно разширяването на НАТО в посока Финландия, Швеция и придобиване на достъп до арктическото крайбрежие на Русия. Ще отвори възможност и окончателно да се привлекат в орбитата на Вашингтон Грузия, Молдова, а също и някои от страните от Централна Азия.

Експертите на РАНД пишат за всичко това през 2019 г. И ние днес виждаме как то се реализира пред очите ни.

Свидетели сме как американците се възползват от конфликта между Армения и Азербайджан, подкопават лидерите на Казахстан, Киргизстан, Узбекистан, убеждават Грузия да участва в конфликта в Украйна, а Молдова да изгони руските миротворци от Приднестровието. Финландия и Швеция вече тропат на вратата на НАТО.

Както виждате от документа, ескалацията в Украйна е планирана от американците много преди началото на военната операция на Русия там. И както съвсем правилно отбеляза Путин: ако Русия не беше започнала СВО, „санкции срещу нас така или иначе щяха да бъдат наложени“. И дивата русофобия, направлявана от Запада, щеше да се размножава. И културата на отмяната щеше да бъде пусната „на пълни обороти“. И Лукашенко щяха да се опитат да свалят от власт по същия начин: смяната на властта в Беларус е посочена в доклада на РАНД като една от стъпките за отслабване на Русия. Защото всички тези събития са етапи от един и същи американски сценарий, който с леки корекции днес е същият, като онзи от 80-те години на миналия век, който доведе до фалирането и разпадането на СССР.

Вместо афганистанските муджахидини, днес бойният танц срещу нас танцуват украински подставени казаци. Вместо срив на цените на въглеводородите, наблюдаваме директни атаки срещу нашите газопроводи. Вместо разпалване на протести в страните от Варшавския договор, имаме организиране на цветни революции в постсъветските републики – от Украйна и Грузия до Казахстан и Армения. Вместо анти-съветска и анти-комунистическа пропаганда, имаме анти-руска пропаганда. Както се казва, намерете десетте разлики. Ако можете.

Целта на всички тези събития също не се е променила – Русия да бъде унищожена по същия начин, както беше унищожен навремето Съветският съюз.

На територията на Русия експертите на РАНД предлагат да се извърши информационен саботаж. Обхватът на темите тук е напълно известен на всички руснаци. Първата точка от плана изглежда особено смешна – да се компрометира руската избирателна система чрез организиране на партенки за „изборни измами“, нарушения при преброяването на гласовете и всичко останало.

Тук мога само да възкликна: Хора, сигурни ли сте, че не сте объркали нищо? Не сте ли вие, които избирате луди (като Фетерман в Пенсилвания) или дори мъртви хора (като Тони Делука)? Не гласувате ли Вие анонимно по пощата – без лична карта, без нищо? Нали тъкмо у вас милиони американски граждани са убедени, че ръководителя на държавата ви е незаконно избран?

Втората точка от плана за информационен саботаж е разобличаването на високопоставени служители в Кремъл като корумпирани – с акцент върху „личното богатство“ на Владимир Путин. Разкритията трябва да се пропагандират през Интернет. Споменава се блогърът Навални.

Е, да, само няколко месеца по-късно видяхме видеото на Навални в „Ютюб“ за „двореца на Путин“, който се оказа, че нито е дворец, нито е на Путин. Но блогърът Навални с чувство прочете зле преведен текст от английски, измислен от западните му куратори. В „Ютюб“ имаше гледания. Западните служби се бяха постарали – работа по наръчник. Но тази партенка не даде никакъв резултат в Русия.

Освен това американците, според РАНД, чрез агентурните си мрежи трябва да започнат активно да подбуждат протестни действия в Русия във всички формати – митинги, стачки, демонстрации. В същото време трябва да се действа така, че протестите да изглеждат спонтанни. „Дори противниците на настоящия кремълски режим в самата Русия обаче са скептични към опитите на Запада да използва протестите като инструмент“, отбелязват самокритично авторите на доклада.

На международната сцена, от РАНД препоръчват Вашингтон да положи усилия за изключване на Русия от Г-20, за подлагане на нейните граждани на визови ограничения и забрана за участие на руски представители на големи международни събития. В същото време е необходимо през цялото това време солидарният Запад да намига на Русия, намеквайки й, че санкциите ще бъдат премахнати, ако Москва започне да се държи „правилно“.

И още много неща има в този доклад: за военното обкръжаване на Русия от силите на НАТО – и по суша, и по море, и във въздуха, и в космоса… Като целта на всичко това е да се смени властта в Кремъл, да се отслаби Русия до краен предел и след това да се съсипе по същия начин, по който Съветският съюз бе доведен до разпад. А колкото до Украйна – тя в американските планове се явява само един от важните консумативи в тази „комбинация“.

Автор: Виктория Никифорова, tj.sputniknews.ru

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Светът ще се оправи само като видим смъртта на всички наглосаксонци по особено жесток начин. Тази мръсна паплач продължава да живурка, само защото Русия го играе прекалено джендърски.

  2. А урсулата и нашият шофьор „незнаят“ ли това ??? А пп-то какво е ???

  3. Русия не е агресор и никога не е била, не знам какво искат от тях, модерно варварство е подобен план! И хора, които са провеждали масови убийства,които са колонизирали чужди държави, създали робството и инквизиията,нацизма и комунизма, държат менторски тон на Русия? Лицемерие и наглост до безкрай!

  4. Някой анализатор беше писал нещо от рода- перифразирам с мои думи:
    Тъпо е, когато искат да ни унищожат, да развяваме лозунги: ние не сме такива.
    Между другото, апатията е функция на дявола. Съответно на егото.
    Както надценяването, така и подценяването са негова функция.
    А ние имаме проблем с второто.
    Затова ми се подиграваха, че осветлявам наши български герои.
    Докато си върнем самоуважението, ще ни се подиграват и ще крадат историята ни.
    В това число и БПЦ.
    Защо скачате срещу статуята на Боян Мага в Бургас?
    Той е богомил, син на Симеон Велики, брат на цар Петър и на Св. Йоан Рилски!
    Св. Йоан Рилски не е проскубано овчарче, а е бил просветен царски син!
    Слушайте доц. Веселина Влачкова, За справки.
    Макетата си присвоили цар Самуил- е защо Василий Втори е българоубиец?!
    Сега искали да присвоят и царския син Боян Мага?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *