Безмилостни удари по обкръжената украинска 79-та бригада в Маринка. Руската армия превзе Авдеевка и Водяне

Украинската армия има сериозни проблеми в Маринка: 79-а десантно-щурмова бригада на ВСУ е обкръжена в града. В центъра на Маринка се водят ожесточени улични боеве с украински подразделения, които търсят път за бягство.

В същото време руското министерство на отбраната обяви, че е поставило под контрол селището Водяне на 5 км. от летището в Донецк. От селището не е останало почти нищо. Боевете с украинските сили от няколко дни там се водят с особено ожесточение.

И тук украинците са изправени пред сериозен проблем. Превземането на село Водяне дава възможност на руската армия да започне настъпателни операции към селата Тоненкое и Северне. 

След като руснаците превземат тези две села, украинските сили, които се бият от месеци в Авдеевка, ще загубят възможността за снабдяване.

В района се бие 1-ва донецка славянска бригада.

Припомняме, че отбраната на намиращите се все още под контрола на ВСУ части от Донбас, се крепи на три селища, превърнати в крепости- Бахмут, Маринка и Авдеевка. Попаднат ли те в руски ръце, цялата мощна отбранителна линия на ВСУ ще се разпадне като части от домино, а под контрола на украинските сили ще остане само укрепеният район в северния ъгъл на Донецка област Славянск-Краматорск.

80% от Маринка вече е под руски контрол – Заклещена украинска бригада

Руснаците овладяха пътя, свързващ Маринка с Красногоровка, като прекъснаха критичната комуникация между тях.

Предградието на Донецк – гр. Маринка – се контролира на 80% от руснаците. Боевете за това селище започнаха през март.

„Превземането на Маринка ще постави район Петровски в гр. Донецк, микрорайон Текстилщик и Александровка извън обсега на украинската артилерия“, която руши и избива жителите на едномилионния град вече 9-та година, коментира руският военен Евгений Поддубни.

И кореспондентът на VGTRK Александър Гладков обяснява в своя канал в Telegram:

„Маринка не е просто някакво си градче до Донецк. Около Маринка има цяла мрежа от укрепления на въоръжените сили на Украйна. Маринка е крайъгълен камък на отбранителния вал на ВСУ в Донбас и по тая причина там се извършва интензивна ротация на отбраняващите се украински сили.

„Трябва да отдадем дължимото на врага и на системата му от укрепления в района. ВСУ се защитават яростно, използвайки умело артилерия. Маринка вече е в оперативно обкръжение и до няколко дни ще бъде напълно прочистена. И това бие тревога за отбраната на Въоръжените сили на Украйна в другия съседен особено укрепен район – Авдеевка.

И там има непосредствена заплаха от обкръжение, благодарение на вече съществуващите успехи северно от Авдеевка. Успехът поражда следващия успех“

79-а десантно-щурмова бригада на украинските въоръжени сили, която се бие в Маринка, загуби способността си за снабдяване.

На 8 декември ръководството на бригадата докладва на щаба на командването на Восток, че въоръжените сили на Руската федерация са овладели Геоложкия път, пътят от града, водещ към съседното селище Красногоровка.

От съседна Красногоровка украинската бригада беше снабдявана с боеприпаси, както и с човешки подкрепления. Без достъпа до този жизненоважен път на украинските сили в района им предстои да бъдат напълно унищожени.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. БРАТУШКИ,ПОКЛОН ПРЕД ВАШАТА СМЕЛОСТ И САМОЖЕРТВА! ИЗБИЙТЕ ЗМИИТЕ! И НЕ ЗАБРЯВАЙТЕ И НАШИТЕ ЧЕРВЕИ,ИМЕНУВАЩИ СЕ ПОЛИТИЦИ! НА ВАС,ПУТИН ПОВЕРИ ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ ФАШИСТКАТА СГАН! ГОРДЕЙТЕ СЕ,КАКТО И ПРЕЗ ВСВ,И СЕГА,ВИЕ ИЗНАСЯТЕ НА ПЛЕЩИТЕ СИ ВОЙНАТА С ПОЛОВИНАТА СВЯТ! ВЕЛИКА РУСИЯ!!!ВЕЛИКИ СИНОВЕ!!ФЕНОМЕНАЛЕН ПУТИН!!!

  2. До Пишещите тук- ПТЕДЛАГАМ ВИ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ,И ДА СЕ ОПИТАМЕ ДА СЪБЕРЕМ НЕОБХОДИМИТЕ НЕЩА,ЗА ВОЙНИЦИТЕ НА ФРОНТА. ТОВА Е НАЙ-МАЛКОТО,КОЕТО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ЗА БРАТЯТА НИ-ХРИСТИЯНИ! ДАВАЙТЕ ИДЕИ!

  3. АКО ТРЯБВА,ЛИЧНО ЩЕ ОТИДЕМ В РУСИЯ! НАС НЕ НИ Е СТРАХ!!!

  4. ДНЕШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ КОМУНЯГИ ПРЕДИ 09-09-1944Г
    ИЗДИГАХА ЛОЗУНГИ СМЪРТ НА ФАШИЗМА СВОБОДА НА НАРОДА.
    И КАКВА СТАМА ТЯ СЕГА.СМЪРТ НА НАРОДА ДА ЖИВЕЕ ФАШИЗМА.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *