Украинската армия в Донбас е пред Срив: Руските сили щурмуваха Соледар – украинския гарнизон моли Киев за разрешение да напусне града!

Освен по направленията Авдеевка и Маринка, значителен руски напредък бе регистриран и в Соледар, където руската армия завзе позиции в покрайнините на града.

По последни информации силите на ЧВК „Вагнер“ са взели града в полукръг, като са превзели и прочистили селището Яковлевка северно от Соледар.

Силите на 6-ти Лугански казашки полк заедно с чеченските сили настъпиха към Соледар и овладяха основната украинска крепост в покрайнините на града. Ожесточени боеве се водят в Бахмутски район, съседен на град Соледар.

От североизток е подета мащабна руска атака.

Според руски военни източници украинските сили се готвят да се изтеглят от града. Тъй като руската армия настъпва към Соледар от север, където превзе стратегически хълмове и височини около града, украинската армия има само един избор:

Да се ​​оттегли на юг към село Красна гора. Нещо, което местния украински гарнизон вече е поискал от главното си командване.

За съжаление на ВСУ загубата на селата Яковлевка и Веселе значително влоши положението им в град Соледар. Преодолявайки тези силно укрепени зони, руските сили започват настъпателни операции към останалите 4 укрепени района, защитавани от силите на украинските в Соледар, както е показано на последната карта под текста.

След като руската армия смели и тези 4 последни крепости, ще започне изтеглянето на украинските сили. До тогава им е забранено да напускат.

Голям проблем скоро ще имат и украинските сили в съседния гр. Северск. Руснаците не само, че обкръжават град Соледар, но също така и поеха контрола върху пътя Соледарск – Северск – единствения път, по който Северск получава доставки и подкрепления.

Нещата вървят много зле за украинската военна групировка в Донбас. Всъщност обратното броене вече започна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ПОБЕДА БРАТЯ! НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ Е С ВАС! СЛАВА НА РУСКИТЕ СИНОВЕ!ИЗПЕПЕЛЯВАЙТЕ ВСИЧКО ПО ПЪТЯ СИ! ВЕЛИК НАРОД! ВЕЛИКА СТРАНА!

  2. Дано да е истина,но товаго чета вече цяла година.Изглежда че е като приказката лисицата гонела коча и много се надявала да му паднат топките защото се клатели и били неустойчиви.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *