Москва обяви, че е унищожила огромна пратка Западно Оръжие за Украйна

Руското Министерство на отбраната заяви днес, че по време на вчерашните масирани удари, довели до спирания на тока в почти цяла Украйна, е унищожена и огромна доставка на чуждестранно оръжие. Унищожен е и голям лагер на чуждестранни наемници в района на гр. Красний лиман.

„В петък, 16 декември, с високоточно оръжия с голям обсег с въздушно и морско базиране беше нанесен масиран удар по украински системи за военно управление, по военно-промишления комплекс и енергийни обекти, осигуряващи дейността им. Всички поставени цели бяха постигнати“, заяви говорителят на военното министерство генерал Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

„Една от целите на масирания ракетен удар беше голяма доставка на оръжия и боеприпаси чуждестранно производство. Освен това беше блокирано и придвижването на резерви на (украинските сили) към зоните на бойните действия в Донбас, преустановена беше работата на предприятия за производство и ремонт на оръжия (…)“, заяви министерството. Поразен бе и „пункт за временна дислокация на чужди наемници в окупираната от Украй на част от Донецката народна република“, в района на град Красний Лиман, каза Конашенков.

Вчера Украйна бе ударена от нова руска ракетна атака, която доведе до прекъсване на водоснабдяването на столицата Киев и спиране на електрозахранването в цялата страна, останала на студено.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ДА ЖИВЕЕ ПУТИН! НАШИТЕ ПЛАШИПУТАРНИЦИ ГАЗ ПИКАЯТ,ЧЕ ОТНОВО,И ОТНОВО ЩЕ ПРЕВИЯТ ГРЪБ ПРЕД ГОСПОДАРЯ НА СВЕТА! ТРЕПЕРЕТЕ НЕЩАСТНИЦИ,ИМА ЗАЩО! ГИЛОТИНА!!!ПРОДАЖНИ КОПЕЛЕТА,КАКВО ПОСТРОИХТЕ,ЧЕ ГО РАЗПРОДАВАТЕ? КАКВО ДОПРИНЕСОХТЕ,ЧЕ ОКРАДОХТЕ ВСИЧКО ОТ НАШИТЕ РОДИТЕЛИ? С ТИЯ,ОТКРАДНАТИТЕ ОТ НАРОДА ПАРИ,СИ ПАЛЕТЕ СВЕЩИ НА ДЕЦАТА! А НИЕ ЩЕ ПОСРЕЩАМЕ РУСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА АРМИЯ!

  2. СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА ПРАВОСЛАВНА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ЧАКАМЕ ВИ С ОБИЧ И НЕТЪРПЕНИЕ ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ СКОРО В БЪЛГАРИЯ ИДВАЙТЕ РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ

  3. Дядо Ташко бивш мотопехотинец от Маркца каза:

    Ще се изкефя когато съобщят че са унищожили българската пратка нали я засекретиха тогава всичко ще излезе наяве.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *