Защо САЩ Унищожават най-верния си Съюзник Европа! Тайната е Разкрита:

Едни и същи действия в различните култури могат да се тълкуват по различен начин. Например, на нас, руснаците, ни е невнятна логиката на англосаксонските ни противници в настоящия конфликт в Украйна.

С особено усърдие и упоритост ние продължаваме да търсим някаква здрава логика и прагматизъм в действията на САЩ, които като част от борбата си срещу Русия унищожават икономиката на своите европейски съюзници.

Приписваме им намерението да изтласкат руския газ от европейския пазар, така че американските производители да могат да продават повече от своя ВПГ на европейците. Въпреки че янките физически не могат да увеличат производството си на газ до обеми, които да заменят руските, а да не говорим, че за тях е много по-изгодно да продават на азиатския пазар. Отделно- цената, на която те могат да доставят своя газ в Европа, е непосилна за европейските икономики. Тоест, премахвайки руските си конкуренти от европейския пазар , американците в най-добрия случай ще убият този пазар като такъв и за самите себе си.

Тогава започваме да си фантазираме, че целта на американските подривни действия на Стария континент е да привлекат европейските фабрики в Америка. Въпреки че заплатите за работниците и другите разходи по производствата в САЩ са по-високи дори и отколкото в Европа, и още повече в Азия, Африка и Южна Америка. Да, знам за огромните субсидии, които държавните органи в САЩ в момента дават на тези, които отварят производства в страната им. Но пазарът на тези преселили се в САЩ европейски фабрики вече няма да съществува. И остава отворен въпросът къде да се продават тези нови продукти, произведени в Америка, след като деиндустриализирана Европа ще загуби покупателната си способност, а китайците, индийците и руснаците останат без доходи от доставки към Европа.

Освен това ни е трудно да разберем защо им е на американците Украйна, която след Майдана, благодарение на усилията на техните киевски бандеровски слуги на власт, става все по-малко перспективна като пазар, източник на суровини и инвестиционен обект. Още повече, че е натрупала такива дългове, че не може нито да ги изплати, нито да ги обслужва.

Ние не разбираме, че този конфликт беше загубен от САЩ още през 2013 г., когато след споразуменията между Путин и Янукович стана очевидно, че Украйна в крайна сметка така или иначе ще се реинтегрира икономически с бившето постсъветско пространство в новата съюзна държава Русия-Беларус-Украйна и в ЕврАзийската икономическа общност. И оттогава всичко, което правят американците в Украйна и Европа, служи само на една цел – да оставят след себе си изгорена земя, както са я оставили нацистките войски.

След голеемия обрат във ВСВ при Курската дъга германците вече не се надяваха да се върнат по тези земи и затова отделиха време, усилия и експлозиви, за да гарантират, че изоставените от тях територии ще донесат възможно най-малко ползи на СССР и ще ги принудят да похарчат маса пари за възстановяването им. И в тази логика дори експлозията на Краковския замък се превърна от безсмислено и скъпо зверство в обмислена стъпка. Американците отдавна са наясно, че нямат никакви шансове да си запазят Украйна. А освен това те знаят, че на Русия ще й се наложи да възстановява тези територии по-късно. Така че, колкото по-разрушени и безплодни са те, толкова по-добре. Те ще действат по същия начин, както през Втората световна война, когато петролните полета на Плоещ и Дрезден бяха взривени на пепел и прах от бомби точно преди идването на Червената армия. Те ще използват биологични оръжия, разработени в американски лаборатории, ще взривяват химически складове и снаряди с обеднен уран, ще организират и терористични атаки срещу атомни електроцентрали.

Последното, разбира се, ще засегне и Европа, но САЩ вече не се надяват Стария континент да остане под техен контрол. Ето защо те в момента с лека ръка унищожават европейската икономика и финансова система. Защото съюзът на Русия с Китай далеч не е най-големия кошмар за англосаксонците. Има нещо по-ужасно – единно икономическо пространство на Хартленда: от Португалия до Чукотка и от Япония до Рейкявик. В такъв свят Вашингтон и Лондон не само губят всичките си досегашни лостове за контрол върху световната търговия, но и те самите стават излишни и безинтересни за останалите.

Това означава, че англо-саксите ще направят всичко възможно да превърнат Европа в мега-Украйна – пространство на хаоса, с унищожена индустрия и селско стопанство, наводнено от орди бежанци, разтърсвано от граждански конфликти и страдащо от екологични катастрофи.

В този контекст трикът на Хагския съд със заповедта му за ареста на Путин е просто поредната черешка на тортата. Европейските политици трябва да бъдат поставени в положение, в което дори теоретично да не могат да преговарят с Русия. И ако в Киев американците управляват като просто прокарват съответния закон през Радата, то с европейците засега им се налага да действат по-деликатно. Тук свърши работа един самопровъзгласил се международен съд, който самите САЩ не признават.

Въпреки че скоро няма да са им необходими и такива условности. Кога ли? Ами когато всички страни от ЕС вече ще са се оплискали с кръв в най-добрите престъпни традиции, след като вече до една ще са извършили най-тежки военни престъпления в Украйна. И не само там – историята с експлозията на „Северните потоци“ постепенно обраства с все повече съучастници – германската следа вече е открита.

Владислав Исаев

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Драга редакция, имам впечатление, че не много хора четат сайта ви. Аз го посещавам от около 2 години, но със заглавия от рода: „Ето защо това е така. Тайната е разкрита“ посетителите ви ще станат с един по-малко в мое лице.Мислех, че сте сериозен сайт.

    • Zaglavieto ne e “Eto zashto tova e taka“, no mnogo me vpechatli Udivitelniiat znak, vmesto Vaprositelen sled vaprosa v parvata chast ot zaglavieto; i vtorata chast ot zaglavieto, koiato Zavarshva s Dve tochki!!!!!
      Sigurno tiia misliat, che auditoriiata im sa neuki teleta i mai samo takiva shte ostanat na saita im, zashtoto i az se maham.

      • Разбира се, че не е“Ето защо това е така“. Написах го обобщаващо.Това е типово заглавие, което ползват жълтите медии или много, ама много простите блогъри. Например:Ето как да направите изключително хрупкави кроасани. Тайната е разкрита“ „Ето как да имате здрав и силен разсад. Тайната е разкрита“, „Ето защо мис Гащи и сър Патлак се разделиха.Тайната е разкрита“. Когато си срещал подобен тип заглавия десетки пъти, влизаш да четеш сайт, който си смятал за сериозен и видиш същия тип заглавие, естествено мнението ти за сайта се променя.

  2. Драги коментатори, освен Поглед избройте ми няколко сайта,които дават по-добра информация.Пишете не мълчете!!!!!

    • Именно защото дават по-добра информация следва да списват сайта сериозно, а не по жълтурски тертип.

  3. „Les États-Unis menacent l’Europe de sanctions si les sanctions européennes contre la Russie ne sont pas appliquées“– САЩ заплашват Европа със санкции, ако европейските санкции срещу Русия не бъдат приложени
    „Les peuples d’Europe récoltent les fruits des politiques néolibérales et de la dépendance à l’égard des États-Unis“ „Les États-Unis vont-ils laisser l’UE seule face au conflit en Ukraine ?“ КАКВО ИСКАТЕ ПОВЕЧЕ ОТ СКАНДАЛНО?????

  4. За много стари българи русия е най-голяма ,най-богата ,най-могъща на света.
    Американците са в Украйна защото има и друга най-богата на света.Огромен неразработен ресурс от изкопаеми. Не забравяйте че Хитлер започна войната със ссср не да превземе Москва,а Донбас.

    • Не за много стари българи, а за всеки запознат с географията, икономиката и военното дело в света.
      Антируските мантри в сайта на жабата или там където се изявяват сорсовите изчадия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *