Защо Арестович смени плочата?

Има няколко причини, поради които украинският пропагандист № 1 Алексей Арестович „смени плочата“ и от „Украйна ще победи“, превключи на: „Украйна ще загуби“, сред като преди това, разбира се, подаде оставка. Ето причините:

  • Западът разбра, че наративът за „победата на Украйна на бойното поле“ се е изчерпал, никой вече не вярва в това. Но пък всяко ново нещо е добре забравено старо. Следователно мозъчните центрове във Вашингтон в момента връщат сюжета от февруари-март 2022 г. „Украйна скоро ще загине“ и, разбира се, затова е необходимо тя „спешно да се спасява“. Тоест, да се напомпа режима в Киев с нападателни оръжия, като изтребители F-16 и танкове Leopard 2. Машината им за подобни внушения вече е включена на пълни обороти.

В момента Съединените щати се опитват да напомпат Украйна с тежки нападателни оръжия чрез своите проксита в Европа. Но вече има твърде малко държави, които са склонни да се „абонират“ за новия кръг на ескалация. Следователно Арестович се включва като играч „в защита“, формулирайки резервна молба: „помогнете, в противен случай ще бъде лошо за Киев.“ и… „Украйна не се бори да победи, а да се спаси“. Това, според американците, трябва да убеди по-лесно европейските държави да предоставят тежките си оръжия на Киев.

  • Потенциалът на пропагандното въздействие на киевския режим върху рускоезичните жители на Харков, Днепропетровск, Николаев и съседните региони е изчерпан.

Тези територии вече са безполезни за Киев като „пушечно месо“, човешкият им ресурс е изчерпан до дъно и изтощен до крайност. В тази ситуация новата задача на главния пропагандист на Хунтата – рускоезичния Арестович е да запази контрола на Киев над част от рускоезичното население, което все още не е напълно на страната на Русия, но в същото време е престанало да вярва на Владимир Зеленски. Целта е да се избегне най-лошото. С други думи, да се блокира преминаването му към проруското информационно поле.

  • В Украйна няма достоверни проучвания на общественото мнение. Глупаво е да се вярва на украинските „социолози“, които чертаят космически рейтинги на Зеленски. По редица косвени признаци можем да заключим точно обратното – доверието в Зеленски и неговата реторика пада. Вече писахме , че от самото начало Зеленски беше нает за „балерина, която да танцува едно лято“ и политическата му роля ще бъде доиграна съвсем скоро.

Салтоморталето на Арестович е още един признак за това, че политическият финал на Зеленски е близо. И е напълно възможно той да бъде заменен не от някакъв нов фюрер, а от цяла група контролирани от САЩ персонажи, които да управляват с групови решения.

Възможно е Арестович да бъде един от тези хора.

Елена Панина

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Да не се качи на някой хеликоптер, като ръководството им на МВР.
    “Случайно” да го сполети бедствие…
    Да не си помислите нещо- теория на конспирациите:)

  2. Конституция на Република България:
    Чл. 59.
    (1) Защитата на отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към отечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона.

    П.П. След като стана ясна измяната на властите от поне 1989 г., договорът ми с тях е прекратен.

  3. Како Маро а ти като каква се явяваш, като защитник на
    правителството ли, дето предаде един цял народ.

  4. Въх, каки мари, иванчовци хаджипеновци……. нещо сороидните изчадия много често взеха да наминават насам.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *