Бившият украински премиер Н. Азаров: Западът няма накъде да вдига повече залозите в Украйна! Русия скоро ще победи! (С ВИДЕО)

Границата, до която може да стигне Запада по отношение на конфликта в Украйна, е маркирана. Бившият премиер на Украйна Николай Азаров каза кога САЩ и техните съюзници вече няма да могат да вдигат залозите във въоръжения конфликт. Той е убеден, че съвсем скоро, още през 2023 г. Русия ще победи.

Белият дом обмисля нови доставки на оръжия за Украйна- тежки офанзивни системи и танкове, които украинската армия да използва за евентуалното си пролетно нахлуване в Крим. Американски служители споделиха тази вътрешна информация с The New York Times.

Според същите информатори американските власти не се страхували особено от ново изостряне на конфликта, което неминуемо ще възникне при опит за нападение срещу руския полуостров, съобщи икономическият наблюдател на Цариград Юрий Пронко в емисията на тв. канала.

Втвърдяването на позицията на Вашингтон, който периодично в официалните си изявления многократно настояваше за мирни преговори, се обяснява от информаторите на New York Times по следния начин: САЩ са убедени, че на фона на реална опасност да загуби Крим, Москва ще е много по-сговорчива при евентуални бъдещи преговори.

Вероятността от сериозна ескалация на конфликта в Украйна оцени в ефира на „Първи руски“ премиерът на Украйна в периода 2010-2014 г. Николай Азаров. Ето какво каза той:

Азаров обърна внимание на факта, че Вашингтон и неговите сателити извършиха държавния преврат в Украйна тъкмо с цел да провокират днешния въоръжен конфликт. Целта им беше повече от ясна – създаване на огнище на нестабилност в близост до границите на Русия и вътре в нея.

Затова би било изключително наивно да се очаква, че сега Западът ще допринесе с нещо за спирането на военните действия. Перманентните призиви на американски и европейски политици за мир не бива да ви объркват – това е чиста лицемерна демонстрация, просто маска на човечност, предназначена за вътрешната им публика.

„Съединените щати все повече разширяват обхвата на оръжейните доставки за Украйна и ще продължат да го правят. Финансирането е в огромни, безпрецедентни обеми“, заяви политикът.

Посочете ми една страна, която през последните 50 години САЩ да са спонсорирали в размер на $115 милиарда – за по-малко от година. Плановете или зорът им срещу Русия в Украйна са големи и пари не се пестят. Тоест реални стъпки към мир от страна на Запада няма да има“, – уверен е Азаров.

Но относно агресивните си действия в Украйна НАТО има ограничения

Сега Вашингтон и неговите съюзници водят планомерна игра на вдигане на залозите, но си имат и сценарий за действия в случай, че бъдат принудени да отстъпят и да направят отстъпки. Защото този сценарий е най-реалистичният, подчерта експремиерът на Украйна.

Съединените щати ще продължат да хвърлят дърва в огъня на конфликта, включително военни доставки, но само докато не се стигне до реална заплаха от руска победа над режима в Киев. Само в такава ситуация Западът ще се съгласи на преговори при условията на Москва, тъй като просто няма да има избор.

„Следователно ключът за Русия е в премахването на сегашното ръководство на Украйна. А режимът може да бъде премахнат и в резултат на мирен диалог, ако условието за сключване на примирие с Киев е формирането на съвсем различно правителство, което наистина да представлява интересите на украинския народ. Такива примери е имало в историята“, заяви още Азаров.

„Но за да се случи това, трябва да се развие ситуация, критична както за Киев, така и за неговите западни господари“, – подчерта Николай Азаров.

Той добави, че не се съмнява, че марионетният режим в Украйна ще си тръгне с удоволствие, когато разбере, че няма друга алтернатива. Веднага щом президентът Владимир Зеленски и цялата му камарила разберат, че играта е към своя край и те повече нямат роли в нея, те първи ще избягат от страната си за да се спасят при работодателите си в САЩ.

Колапсът на Киев е неизбежен

Азаров добави и че падането на режима в Украйна може да се случи и заради масираните руски ракетни удари по електрическата инфраструктура на страната. И това може да се случи в съвсем близко бъдеще.

Той посочи, че енергийната система на Украйна вече е в критично състояние, тъй като е претърпяла сериозни щети под ударите на руската армия и за Киев е физически невъзможно да поправи по-голямата част от щетите:

„Ако руските ракетни удари по енергийната инфраструктура на Украйна продължат със същата сила и честота, то след не повече от 2-3 месеца Украйна напълно ще спре да функционира“, заяви той.

„И като говорим за това, у мен веднага възникна въпросът: някой от ръководството в Киев мисли ли изобщо за това и какви планове имат изобщо тези хора за страната си? Това ли беше целта им – Украйна да престане да съществува не като държава, а даже като населено място“, озадачен е Азаров.

Подробна прогноза на Николай Азаров за по-нататъшното развитие на конфликта е във видео версията на програмата „Цариград. Основното“, която можете да гледате тук:

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. ФАЩ не познават и никога няма да разберат Русия.
    Гордиевият възел ще бъде развързан.
    Марионетките, които си мечтаят за плажове и коктейли- вероятно ще се качат на хеликоптер с фабрични дефекти.
    Събудената Мечка в бърлогата е непредсказуема- ако има и мечета, бягайте накъдето ви видят очите…

  2. Африканските страни една по една бият шута на колониална Франция, на евроатлантическите им ценности, гонят френските военни контингенти от страните си. Само ние, абсолютните дебили се радваме на безплатните американски бази у нас и на синергията с дневния ред. Готови сме да изпълняваме всеки диктат, с ясното виждане, че това ни погребва.“Burkina Faso: adieu la Françafrique, bonjour l’Afrique!“

  3. Не мога да разбера някои политици. Днес плашат Русия с „Леопарди“. А все още има останали живи , на които им пари по задниците от изгорелите „Тигри“. Защо забравят? Ако от тъпотия страдаш само ти – може – това е твой проблем. Но когато ще страда един народ или всички народи взети заедно – това е вече и мой проблем! Русия ще излови и Тигрите и Льоклерките и Абрамсите – най-добрите са на тази работа. На времето когато са нямали с какво са измислили един коктейл – „Молотов“. Но днес имат с какво. Ще вземе да ни писне и да тругнем да се молим да ни зачисляват в руската армия – поне тези тук , които сме минали през школата на Бай Добри – а не сме малко!

  4. Защо руснаците не разрушат ж.п. възлите при границите с Полша и Румъния??? Защо не се преследват военнопрестъпниците Зельо и подобните му фашисти??? САЩ унищожиха иранския генерал от голямо разстояние. Защо руснаците се страхуват да унищожат Зельо? Веднага ще падне бойният дух на укро-фашистите. Зельо спокойно се разхожда и по фронтовата линия. Ако имаха свестно и твърдо ръководство войната щеше да е свършила и с много по-малко жертви.

    • За да кажеш дали едно действие е правилно или не, трябва да имаш достъп до цялата информация. Да кажем, че с наличните данни, можем да гадаем. Примерно, нефтопроводът „Дружба“ работи, газопроводът, също. Това може да се тълкува и тако и вако. Който е противник на Путин ще каже, заради олигарсите, а този който му симпатизира, заради дружествените отношения със страните, които ги ползват. Същото е и с железниците. По тях се движат и чужди товари, да кажем китайски. Ако наруши китайските интереси, може да получи подобен отговор, а това точно днес никак не е изгодно на Русия. В 21 век всичко е странно, дори войните.

  5. Русия ще победи, но чак след година две, защото действа меко и страхливо и насърчава запада непрекъснато да увеличава въоръжаването. А може да го прекъсне с няколко ракети по ж.п. възли и мостове, но Путьо е страхлив и и ска да угоди на запада и петата колона – това са финансистите и суровинниците в Русия!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *