Захарова: Фон дер Лайен е на въдицата на Вашингтон заради корупционните измами с американските ваксини за десетки милиарди

„Изявленията на Урсула фон дер Лайен са проява на крайна форма на национализъм и ксенофобия. Последното й изказване беше директна провокация, насочена към разпалване на междурелигиозна и междуетническа омраза“, написа в „Телеграм“ говорителят на руското външно министерство Мария Захариева. Повод за реакцията ѝ станаха думите на председателят на ЕК от днес, че ислямисткото движение Хамас и Русия си приличат.

„Русия и Хамас, каза фон дер Лайен, умишлено избират цивилни за жертви, включително деца, за да ги убиват и да вземат заложници. Това е варварски способ на борба. И ако не спре веднага, потенциално може да се разпространи от Европа, през Близкия изток и до Тихия океан. Западната решимост бива изпитвана всеки ден от нашите врагове, които неспирно търсят наши слабости. Всеки техен успех ще ги насърчи за още насилие, с което те целят да обърнат съществуващият световен ред, основан на правила.“, каза Урсула Фон дер Лайен днес.

„Защо Урсула прави такива изявления?“, пита Захарова и отговаря: „Защото тя е изцяло на въдицата и е принудена да играе играта на Вашингтон вътре в Европейския съюз. Зависима е заради корупционните си машинации със закупуването на американски ваксини на стойност десетки милиарди.“

Компрометираният председател на Европейската комисия напълно е „забравила“ за милионите жертви (жени и деца) на американските „войни срещу терора“ в Ирак, Афганистан, Сомалия, Либия и Сирия.

Защо самият Вашингтон прави подобни изявления? Защото русофобското крило на американската дълбока държава смята да спаси отслабената до крайност Американска империя, като сее междуетнически и междуконфесионални раздори в нашата страна. Разделя хората, като играе на национални, етнически и религиозни чувства. Те го направиха толкова добре в Украйна и в други части на света. Но с нас ще си счупят зъбите – няма да им се получи!

Ще има още много такива изявления и различни провокации от страна на разпадащият се Запад. Ето как трябва да се отнасяме към тях:

Силата ни е в нашето единство, основано на мирното съжителство и взаимното уважение между представителите на различни националности и религиозни вярвания. И през тази стена врагът няма да мине!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *