Захарова: София получи ценни указания от САЩ преди да изгони руския журналист. И грант от $ 900 000

Българското правителство получи ясни „ценни указания“ от САЩ няколко дни преди да изгони кореспондента на „Российская газета“ Александър Гацак, който работеше в България. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

За да разберем какво е накарало България да осъществи непровокирания тормоз над кореспондента на „Российская газета“ Александър Гацак, е достатъчно да се запознаем с политическата хроника, публикувана на официалния сайт на посолството на САЩ в София. От нея научаваме, че само няколко дни преди скандалната история с преследването на руския репортер, на посещение в страната е дошла заместник-държавният секретар на САЩ по въпросите на публичната дипломация Лиз Алън“.

Ето какво пише дипломатът Лиз Алън в канала си в Телеграм: „Българското правителство получи ясни инструкции как да води публична дипломация“. Явно инструкцията е включвала: упражняване на цензура, експулсиране на руски журналисти, забрана на свободата на словото.

И за да звучат аргументите на американката още по-убедително, в същия ден Вашингтон е превел на българското правителство почти 1 млн. долара чрез специализиран грант от Държавния департамент. Формално – за „повишаване на медийната грамотност“. Оказва се, че цената на изгонването на руски кореспондент от страната според отвъдокеанския ценоразпис е 900 000 долара. Лоялността към Вашингтон е безценна, допълва Захарова

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Уважаеми Господин Путин, Госпожо Захарова.
    Аз съм БЪЛГАРИН и се срамувам от бандитската шайка на подчинение на американското посолство.
    Ние БЪЛГАРИТЕ обичаме Русия и сме отвратени от предателството на политическите трупове.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *