Ердоган: Ще изправим Израел пред съд за военни престъпления

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция ще работи и ще подкрепи всякакви инициативи, които ще изправят Израел пред правосъдието за военните престъпления, които вършени в ивицата Газа. Изявлението на Ердоган в разговор с журналисти от президентския пул е цитирано от телевизионния канал TRT Haber.

„На митинг в защита на Палестина в Истанбул казах, че ще подкрепим всички инициативи, които ще ни позволят да връчим на Международния наказателен съд огромен списък с нарушения на правата на човека и военни престъпления, извършени от Израел.

Нашето външно министерство и съответните министерства вършат и ще продължат да извършват съответната работа по този казус. Това е сериозен тест за глобалната система и международното право. Ако Израел не бъде спрян и не бъде изправен пред съда да отговаря за престъпленията си, доверието на човечеството в международното право и глобалната система напълно ще рухне. Ще направим всичко възможно, за да спазим международното право и да накажем отговорните за военните престъпления срещу палестинския народ.“ – отбеляза Ердоган.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Ердо е боклук ,досега можеше да установи безполетна зона над Газа и никой не може да го пипне,той е член на нато .

  2. Опса,прав си. Можеше най-вече да спре доставките на гориво за Израел. Сега иначе Ердоган само си плямпа.

  3. Турските „демократи“ управляващи България построиха 1360 джамии в последните 20 г. в България. Така че си имаме повече от всяка друга държава в „демократичната“ передесомюсюлманска европа.
    А сега познайте от 3 опита за кой ги строят и дали ще имате шанса да ги ползвате?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *