Западният свят е изпаднал в Пълна Лудост!

Странно нещо е съвременният западен човек..!? Покорил е Луната, пътувал е в космоса, разгадал е човешкия геном, овладял е атома, разхожда се с компютър в джоба и комуникира с хора на другия край на света, овладял е изобретения като изкуствен интелект и генетически променени видове, които мислехме, че са по силите само на Господ.

Обаче не може да си плати парното и тока..!?

За сметка на това си има Зелена сделка, която се надява да го спаси от глобалното затопляне. Поредното от хиляди глобални затопляния, откакто съществува планетата Земя. Както е имало и хиляди ледникови периоди наред с това. И всички тези пъти планетата Земя някак си е оцелявала без Зелени сделки, които да пазят живота от парникови газове.

АВТОРЪТ ХРИСТО ПРОДАНОВ

Има си и свободен пазар на ток. Нищо, че стотици милиони хора ще зъзнат на тъмно и бизнеси ще хлопват кепенци, защото държавата била „лош стопанин“, регулацията – отживелица, а свободният пазар щял да разпредели най-ефективно недостигащите ресурси – към няколко милиардера… за сметка на цялото общество.

Тръгнал е да си закрива екологично чистата, евтина и ефективна ядрена енергетика, защото можело да гръмне. А не могат ли да гръмнат ядрените арсенали на САЩ, Франция и Великобритания от десетки хиляди ядрени и не знам си още какви там бойни глави? При това с риск да превърнат хлебарките в доминиращ, че даже и единствен вид на планетата Земя.

Спира взаимоизгодни икономически проекти, налага санкции и прави мащабни силно застрашителни военни учения по границите с основния доставчик на енергийни суровини – Русия. Защото Русия била „анексирала“ изконно руския Крим.

Ами хайде по този повод да вземем да хвърлим десетки трилиони за война, която може да бъде опасна за цялото човечество, вместо да вземем да решаваме един по един проблемите на това човечество. Като например проблемите с глада, бедността, изостаналостта, липсата на достъп до здраве и образование, до елементарни битови нужди като ток и парно.

Струва ми се, че точно липсата на елементарна връзка със здравия разум в момента управлява западния свят и нашите васални на запада крадливи мизерници тук през последните 32 години са само една мизерна, но за сметка на това крадлива и особено продажна част от цялото това глобално безумие. А тази липса на елементарна връзка със здравия разум можем да я отдадем на десетки субективни фактори като –крадливост, продажност, некомпетентност, идеологическа обремененост, комплексарщина, откровено малоумие, както и обективни фактори – има какво да се краде, има как да се печели, има продажни лидери, има лобистки и престъпни интереси, неефективна бюрокрация, мощни идеологически апарати, проникнали дори в предучилищните класове, както и на конспиративни фактори – разни тайни общества с техните тайни планове за преустройство на света и пр.. Или пък да отдадем тази всеобхватна западна лудост на сложната комбинация от всичко това.

Автор: Христо Проданов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Всеки ден откривам едномишленици само и единствено в това издание. И се радвам истински, че не съм сам, че не съм покварен до нивото на лудите у нас,че има много по-важни и по -стойносни неща в живота, отколкото алчността, стремежът към власт и блага. Най-много ядрени блокове има не другаде, а в Съединените щати.Ние, които сме най-бедните и най-мизерните в Европа се отказахме от двата в Козлодуй, отказахме се от БЕЛЕНЕ, подаряваме години наред златото на чужда държава, плащаме ел.енергията от купените от Щатите наши централи на по-висока цена, изсякохме си горите за да изнасяме суров дървен материал, купихме за два милиарда 8 изтребитела на чертеж. Ми ние сме абсолютни кретени, пълни и неподвластни на оправяне.

  2. Безгранична алчност управлява света. Всякакви политически решения и геополитически схеми целят власт, защото господството носи пари. До достигане на крайната цел, се преминава през междинни парични постъпления, които помагат и цялостно и лично на временните окупатори и кандидати за бъдещи властници. Те са си постоянни алчници и превъзходни манипулатори, т.е. управленци, а не управляващи.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *