Мантрата с „Анализите“ на Кирил Петков маскира страха му да взима самостоятелни решения! Чака инструкции от САЩ!

Откакто ПП спечелиха изборите, вече повече от месец не са спрели да ни бръщолевят за анализи на анализите върху анализите. Първо, докато водеха преговорите за съставяне на правителството, се оправдаваха, че им трябвали анализи по всяка тема. После, като го съставиха, продължиха да опяват, че на всяко нещо трябвало да се направи анализ… на анализа. Сякаш мантрата на новото колониално правителство ще е: „АНАЛИЗИ“. Досущ като предишните крадци, които „СТРОЯХА“ България и внасяха „РЕД В ХАОСА“, създаден от самите тях. Но на всички ни тези „Авализи“ ни звучи по- скоро като оправдание за това че не работят. А не работят, защото чакат инструкции от вашингтонските си началници и ги е страх да импровизират, че да не объркат нещо. Така са колониалните, назначени отвън компрадорски правителства.

Това правителство не разполага със 100 дни. Дано да са наясно с този факт. Сметките за тока и галопиращата инфлация ще им осигурят спокойствие най- много до края на януари. След това, ако продължават да се оправдават, че трябвало да правят анализи, няма да има кой да ги чака.

На вниманието на Кирчо и компания: Откакто в България има власт, във всяко едно министерство се правят анализи по всяка тема, която е от компетенцията му. Анализи се правят постоянно, но просто някой трябва да седне да ги прочете и да взима решения. Интересно защо след като анализират толкова, как ПП приеха на юруш лобисткото предложение на ГЕРБ за мораториум върху цената на тока, а чак след това се сетиха, че не било правилно формулирано и всъщност е в разрез със закона. Днес пък Кирил Петков обяви, че мораториумът май щял да бъде премахнат още преди март месец. Новият премиер даже изрази обидата си как така КЕВР поискали по- високи цени на тока точно в деня, в който правителството му положило клетва. Та нима Петков си въобразява, че пазарът, инфлацията  и належащите управленски проблеми ще спрат, за да го изчакат да си направи анализите?!

Новият министър на измисленото „Министерство на иновациите и растежа“, в което е съсредоточен огромен финансов ресурс, Даниел Лорер, обяви гръмко, че едва ли не чуждестранните инвеститори се биели кой по-напред да си вкара парите в българската икономика – имало списък с много „сериозни цифри“. Нима!? Насред тази световна икономическа криза, в бедна балканска държавица с възскъп производствен ток ?! Обаче става въпрос само за цифри. Лорер ревниво ги крие и не иска да ни ги покаже тия чуждестранни мазохисти-инвеститори. толкова за цифрите на Лорер. Обективните данни всъщност показват, че за третото тримесечие на 2021 инвестициите в страната ни са намалели със …72 % спрямо същият период на 2020 г. И докато Лорер бленува за инвестиции, които са, и най-вероятно ще си останат само на хартия, то реалните бизнеси у нас с всеки изминал ден фалират със стотици заради цените на тока, инфлацията и лошите перспективи. Даже са толкова невъзпитани, че не благоволяват да изчакват Петков и Лорер да си направят анализите, просто фалират. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Не бъдете толкова язвтелни и подозрителни към действията на К. Петков и на новото правителство. Те знаят, какво искат, но им е трудно да го постигнат бързо, особено, когато има подводни камъни и динени кори, които могат да ги подхлъзнат. По-кротко, ще се случи онова, което всички очакваме – убедена съм. Щом изтърпяхме 12 години ББ и крадливата му рота да правят, каквото си искат, ще стиснем зъби и ще почакаме и сега. При всички случаи, няма да е толкова дълъг периода. Истината е в това, че трябва да сме добронамерени и да помагаме, кой с каквото може. Ако имаме убедителни и сигурни данни и доказателства за откраднати пари от фиска, трябва да кажем, каквото знаем (засега само на МВР) и да съдействаме на разследването. Не трябва крадците да остават с впечатлението, че ще им си размине. Убедена съм, че Киро и компания ще се справят, желая им успех. Защото каквито и по-добри резултати да постигнат, те ще са в наша полза. Трябва да им дадем шанс! то и друго , няма какво да направим …..

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *