Ето защо ГЕРБ трябва да бъдат СЪДЕНИ, а половината им партия – ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА! Виж Тук:

След като за 10 години управление ГЕРБ сринаха държавата, днес те отново се точат за властта под мотото „Трети път – майка и баща!“. Имам предвид правителството, защото голяма част от кметовете и общините на ГЕРБ ще си останат на служба при Началника до края на мандата през 2019 г., без значение кой ще влезе на Дондуков № 1 след вота на 26 март т.г.

И така, какво предлага и какво от миналото си забравя за тези избори партията-държава ГЕРБ?

Не съм сигурен дали си спомняте, но в сайта Skandalno.net сме коментирали нееднократно, че минусът от управлението на двата кабинета „Борисов- 1 и 2“ гони 25-30 млрд. лева? И ето че сега в процеса на предизборната кампания почти официално бе споменато числото 27 млрд.! Веднага казвам как се получава този сбор на харчовете – 4 млрд. от резерва, наследен от Тройната коалиция + още 4 от първата серия дълг, към които се прибавят междинният милиард от служебното правителство на Близнашки и 16 млрд. на ползу роду от второто правителство на ГЕРБ. А като сложим и „трансферите“ от Здравната каса и пенсионните фондове, „финансовите операции“ по модела на царските „юпита“ и извънредните „пера“ за въоръжаване, изпаднали от перуката на Ненчев, като нищо ще преброим до 27 млрд. лв. и нагоре…

Няма лошо, всяка държава играе с финансовите инструменти и формира дълг, когато лихвените нива са ниски. Но в нашия случай се питаме- какво получихме насреща от това стахановско харчене? Пенсиите ли се увеличиха, здравеопазването ли живна или прословутата инфраструктура на Борисов работи без засечка от „Цариградско шосе“ през тунелите на „Хемус“, асфалтовите коловози от София до Пловдив, до снежната магистрала край Карнобат и Айтос? Нищо и половина, а милиардите се топят като мартенски сняг от ремонтите на ремонта, неизбежно следващи фанфарните новини с ленти и ножици.

„Милиардът на Орешарски“, който уж щеше да тежи като Дамоклев меч над деца и внуци според „опорните точки“ на ГЕРБ и „Протестна мрежа“ от 2013 до 2014 г., всъщност се оказа атомна бомба със закъснител под партията ГЕРБ. Не само заради драстичното съотношение 1:25 или 1:27, а най-вече заради пълния соц. кръгом на „дясната“ ГЕРБ, напомняща в своята предизборна програма социалните тезиси на БКП непосредствено преди 10 ноември, 1989 г.

Странно къде се изпариха „фискалните правила“ за минимален бюджетен дефицит и нулева инфлация, развявани толкова години от Лидера и неговите придворни „меркелисти“? Нима питомниците на Класната са се отрекли от нейния любим урок, наречен „остеритет“, който проповядва ограничаване на социалните разходи и вечно стягане на коланите в името на финансовата стабилност. Естествено за сметка на простосмъртните, защото Историята не познава случай, когато силните и богатите да са платили сметката на която и да е криза…

Как така внезапно „суперреалистите“ от тима на Менда Стоянова Влади Горанов и Томислав Дончев вдигнаха абсолютно популисткия лозунг за 1500 лв. средна заплата, който в устата на Станишев, Миков или Нинова би предизвикал масово душевно разстройство в клиниката на нашенските неолиберални пазарни лунатици от икономическата агентура на Сорос. Сега обаче ултрафискалните кинжали от типа на Красен Станчев, Георги Ангелов и Илиян Василев смутено се оглеждат, защото тяхната религиозна идеологема за финансовия „дисцип“ бе пратена в канавката от най-голямата „дясна“ партия. А фамозният бон и половина на калпак е само началото, следвана от пенсии, надбавки, добавки, дотации… и какво ли не от магическия цилиндър на „популизма“, отново заклеймен тази седмица от видния лекоатлетически мислител Цецо Цветанов.

И все пак грандиозното харчене на бюджетни и европари не е най-големият гаф от премълчаваните грехове на ГЕРБ. На първо място е замазването на проблема с така наречените „бежанци“, прескачащи когато и както си поискат оградата по югоизточната ни граница, започната от администрацията на Орешарски.

Изминаха 3 години откакто „Умните и красивите“ върнаха Борисов на бял кон във властта, но въпросното съоръжение все така безнадеждно се строи като паметник на глупостта и безсилието. В същото време Унгария вдигна не една, а две стени пред пришълците, а другите държави по пътя на ислямистката демографска и терористична инвазия също запечатаха границите си. Ние обаче останахме извън карето на разума, като обречени на заколение…

Защо правителството на ГЕРБ отказа поканата на Вишеградската четворка за обща сигурност в Източна и Централна Европа и ни превърна в заложници от буферна зона в задния двор на Стария Континент?

Неудобният отговор на този въпрос дойде онзи ден от доскорошният премиер Бойко Борисов, който заяви, че ние имаме отговорност към Европа заради отпуснатите 160 млн. евро. Ето го кодът за шифъра към историческите грехове на ГЕРБ. Новоизлюпените евро-атлантици от школата на МВР, Спортната академия и разните раб-фаци и ПУЦ-овете са готови да продадат баща и майка, само и само да не разсърдят „началниците“ от Брюксел и Берлин и да не изпуснат евродалаверата.

Точно по тази причина вторият кабинет на ГЕРБ прие престъпното Постановление № 208 от август, 2016 г. за разселване на „мигранти“ без самоличност в страната с пълни права на български граждани! Естествено – за сметка на най-бедната нация в ЕС.

Ето как излиза, че мераклиите за трети мандат на Дондуков № 1 ГЕРБ имат отговорност към всички други, но не и към собствения си народ, на когото сега хвърлят въдицата с 1 500 лв. на кукичката…

Далеч съм от мисълта обаче, че лицемерната предизборна амнезия е патент само на ГЕРБ.

От същият дол дренки са и „малките“ драпащи за заветните 4 % или поне за парче от бюджетната баница с 1 на 100 от гласовете, гарантиращо 400 бона на сезон. Много съм любопитен как реформаторския блок ще търси нов кредит на доверие, без да се разграничи от Кунева, Москов, Ненчев, Митов, Лукарски, превърнали се в нарицателни имена на абсурда в политиката? Как „новите десни проекти“ на Христо Иванов и Радан Кънев ще получат индулгенция за свалянето на законното правителство на Орешарски чрез платена грантова улична проституция по тарифите на Сорос, струваща 20 млрд. лева на данъкоплатците?. Ами съдружието с ислямистката анти-национална формация на Корман Исмаилов, Орхан и Касим, която е в комбина с мазния агент Павел (Лютви Местан) официално заяви, че ще се бори за „турски премиер на България“?

И Анкара се включи чрез свой министър наред с консули и ходжи…

И нататък- как „новата левица“ на АБВ и „Движение-21“ ще обясни на ошашавените си симпатизанти, колкото и малко да са те, че дружинката около Първанов и Румен Петков се снуши с „десницата“ и дори излъчи глобалния угодник Калфин за главен посредник в любовния акт за легитимиране на кабинета „ГЕРБ-2“.

Дотук с премълчаваните грехове, макар че техният списък е много по-дълъг. Сега въпросът на въпросите е дали електоратът ще позволи отново да си въртят бизнеса на негов гръб, или ще им тегли една яка майна! Ако не го направи, ГЕРБ, „малките“ и „новите“ ще му се качат на главата. Тоест, Марешки ще повтори Бареков в политическата търговия, като замени Йончевци, Бараковки и Иглевци със своите роднински, фирмени и интимни номинации за парламентарната софра. Skandalno.net

Автор: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *