Ето Защо ГЕРБ дадоха Заден за Еврото: Прикриват Грандиозна Измама:

Месец преди България официално да влезе в преддверието на Еврозоната, правителството на ГЕРБ най-изненадващо обяви, че отлага стартирането на процедурата с „няколко месеца“. Това странно решение на управляващите идва след дългогодишни напъни за влизане в зоната и след като наскоро тихомълком, зад гърба на народа, се опитаха да внесат силно смущаващи промени по валутния борд.

Обяснението на Борисов беше, че първо трябвало да постигнем национален консенсус по темата за влизането ни в еврозоната. Разбира се, едва ли ще се намери разумен човек, който да се хване на подобно плоско обяснение. Ако ГЕРБ са търсили национален консенсус по този въпрос, имаха няколко години време да организират референдум. Пък и как да повярваме на мафиоти, които първо, зад гърба на целия народ, опитват да променят досегашната икономическа система в страната (обръщайки валутния борд с главата нагоре), а после сменят плочата с „ще търсим национален консенсус за еврозоната“.

Оказа се, че причината за тия лупинги и акробатики на властта е доста по- сериозна. И това, че ГЕРБ бяха спипани и уличени в тежко престъпление (опитът им да отслабят валутния борд, като освободят досегашния твърд курс на лева към еврото) е само върха на иглата.

С тези движения ГЕРБ са опитали да прикрият това, че от години лъжат и българския народ, и европейските институции за реалната икономическа ситуация в страната. И трите правителства на Борисов най-нагло са фалшифицирали официалните данни за растежа, вноса и износа на българската икономика. Това разкриха група икономисти от опозиционната БСП, а данните им бяха потвърдени от БНБ и НСИ. Така например според ГЕРБ ръстът на икономиката ни за 2019 е 3,3%.

Данните на правителството сочат, че износът все повече нараства, а вносът все прогресивно намалява. В същото време, разходите на домакинствата в страната ни обаче са се увеличили с 5%.

От правилното решение на цялата сложна задача изкристализира истината: Икономическият растеж на България е не 3.3 %, както се хвалят Борисов и ГЕРБ, а скромните 0.8 %.

Фалшификацията се е получила от умишлено неверните данни за вноса у нас, които правителството на Борисов е подавало към Българска народна банка и Националния статистически институт. А целта е била чрез изкуствено занижения внос, управляващите да нагласят ръст на българската икономика за 2019 г. от фантастичните 3,3%. Така от държавата с най-висок ръст на БВП в Европа, страната ни се оказа с най-нисък такъв и то не само в ЕС, ами и сред три четвърти от страните по света.

 Кабинетът „Борисов“ е подправил данните за икономическия растеж. Експертен доклад на БНБ отчете грешка в статистиката – миналата година тя бе 380 млн. лв., докато тази „грешката“ е 4 млрд. лв. Оттам тръгна разговорът за това какъв всъщност е ръстът на икономиката ни, извикахме експерти, те изчислиха данните и излезе, че има грешно подадени данни от митниците. По-интересното обаче, на което бих се позовала, са проведените разговори с НСИ и представители на БНБ, които потвърдиха тези наши данни“, заяви днес Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП обяви още, че до дни БНБ и НСИ ще публикуват тази информацията, защото това е изключителен гаф и  то на европейско равнище. И е най-вероятната причина за отложеното ни влизане в чакалнята на еврозоната. „И тук не говорим за „поправяне“ или „грешка“. Става въпрос за напълно умишлено фалшифициране на данни от финансовото министерство на Борисов, с цел да излъжат както българския народ, така и европейските институции, че ръстът на икономиката ни е в пъти по-висок от реалния. И Европа, и международни финансови институции, и международния кредитен рейтинг, и разпределянето на пари – много неща се базират на това колко е БВП и какъв е икономическият растеж на страната. А реалният икономически растеж е между 0,8% и 0.9%.“, разкри председателят на БСП.

И докато в Брюксел недоумяват защо България, след дълго натискане, изневиделица и най-неадекватно реши да отложи влизането си в предприсъединителния механизъм… защото по документите, които управляващите в България са дали на ЕК, страната ни е изрядна…. та, докато европейците се чудят- истината лъсна: Лъсна поредната Измама на Мафията ГЕРБ. Борисов даде заден ход, защото е бил неприятно изненадан от информацията, че в средата на април правителството Му трябва да предостави на експертите от Евростат и ЕЦБ всичките си данни в числа и статистики за икономическото развитие на България. Кухи, изпразнени от съдържание, фалшифицирани числа, на чиято база през годините Европа е отпускала на Борисов и Шайката му тлъсти парични суми под формата на еврофондове и грантове, от които същите да крадат. Но сега измамата им ще лъсне пред цяла Европа и Шайката наистина не знае какво да прави. Осъзнали са, че влизането в чакалнята на еврозоната ще им отреже главите. Ако има поне малко акъл в главата си, Борисов би следвало вече да е задействал резервния План-Б: Подаване на оставка, бягство от страната и опити да избегне съдебно преследване и затвор! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

2 коментара

  1. Бойко. Българоубиецо. От. 2013. Година. Те. Молим. Да. Се махнеш. От. Живота. Ми. В. Затвора. Ти. Е. Мястото. Със. Мафиотската. Ти. Шайка. Герб до. Края. На. Живота. Ви. Убийци

  2. То пък никой не му повярва, че търси консенсус. Глупости! Много го е еня него кой какво мисли, важно е те да плюскат. За тези, които предават родината си, прошка няма!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *