Елена Йончева ВЗРИВИ ГЕРБ с ДОКУМЕНТИ: 25 МЛРД. лв. са ОТКРАДНАЛИ Борисов и Шайката му от Магистралите по схемата „Варовик вместо Асфалт“!

Страховито разкритие на Елена Йончева за кражби за десетки милиарди левове е причината за светкавичната и брутална атака на властта срещу смелата журналистка.

До грандиозната находка Йончева стигнала покрай разследването си за пътя- убиец край Своге, който през август погуби живота на 20 души.

Броени часове след като журналистката е поискала международна експертиза от (три европейски независими и оторизирани агенции) на качеството на магистралите и пътищата, строени от ГЕРБ, главният прокурор Цацаров изненадващо поиска депутатския й имунитет. С абсурдно витиевати обвинения по нескопосано скалъпен донос, внесен от Делян Добрев, Антон Тодоров и Тома Биков от ГЕРБ.

Преди два дни Йончева получава документ, от който става ясно, че още от юни, 2017 г. управляващите са били наясно с лошото състояние на пътя край Своге и по-конкретно – на участъка- убиец. Става въпрос за констативен протокол, изготвен от община Своге и изпратен в АПИ на 20 юли 2017 г. – година преди страшната катастрофа. В документа се посочват тежки проблеми като „износено лошо сцепление на асфалта“ и „опасен десен завой с голям вираж в посока София“.

В протокола се посочва, че трябва да бъде сменена асфалтовата настилка на трасето. А като срок за извършване на ремонта пише: „НЕЗАБАВНО“.

Ремонтът така и не се извършва и година по- късно 20 души загинаха при катастрофа с автобус на въпросния десен завой. И сега внимание: След трагедията министър Нанков призна, че асфалтовата настилка била лоша, защото горният й слой бил от варовик, който я прави изключително хлъзгава.

От свой източник Елена Йончева разбира, че от поне 10 години масово строителите на пътища у нас смесват асфалта с варовик, защото е три пъти по-евтин… но пък е изключително опасен, защото е хлъзгав… и некачествен – защото се троши бързо и лесно. Това е и причината, откакто ГЕРБ са на власт, да се правят нескончаеми ремонти върху ремонтите. А и използвайки варовик, строителните предприемачи намаляват цената на 1 км. пътен участък наполовина. Така отклоняват огромно количество пари от еврофондовете… които пари си делят с властта.

Затова след като се сдобива със скандалния документ, уличаващ върхушката на ГЕРБ в тежка корупция и в убийството на 20 души (Своге), Йончева и още 3-ма депутати от БСП – Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, незабавно настояват за международна независима експертиза на качеството на пътищата, строени от ГЕРБ. И получават положителен отговор за участие от 3 европейски агенции. Те ще разследват качеството на автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Марица“, „Струма“, на пътя Видин-Русе, както и на околовръстния път на София.

Новината обаче изправя на нокти Камарата на строителите и те се свързват с Корнелия Нинова, пред която настояват случаят да се потули – по причина, че щял на накърни реномето им. Лидерката на БСП категорично им отказва. Следват заплахи срещу четиримата депутати, поискали международната експертиза. И закана от страна на строителите, че ще съберат работниците си пред Парламента и няма да допускат Йончева и тримата й колеги от левицата да влязат вътре.

Според Елена Йончева, именно липсата на подобна експертиза удря по имиджа на цялата строителна гилдия. Но уплаха, паниката и агресивната реакция на Строителната камара дори срещу споменаването за независимо изследване от чужбина, е достатъчно показателна какво да очакваме от резултатите.

А очакваните резултати от независимата проверка са повече от покъртителни и разгромни за управлението на ГЕРБ. Ще стане ясно, че по схемата „варовик вместо асфалт“ властта е откраднала поне половината пари от европейските фондове за магистралите- тоест между 20 и 30 млрд. лв.

А защо Йончева и колегите й са се обърнали за експертиза на магистралите към европейски независими лаборатории, а не към българска такава… Много просто: Спомнете си как миналата година оценка за качеството на нескопосно направен пътен участък бе разпоредено да направи фирма, която е собственост на същия предприемач, построил пътя. И се стигна до абсурда въпросния предприемач да разследва и оценя сам себе си. Така е в България при управлението на ГЕРБ!

Относно скалъпения донос срещу Йончева за „източване и пране на пари от КТБ“, на който прокуратурата откликна с подозрителна бързина, журналистката заяви, че е чиста клевета и тя много лесно ще го докаже в съда.

„Моята съвест е чиста. Отказвам да повярвам че Главна прокуратура може да бъде използвана като бухалка на мутри и като опит да бъда спряна от важно разследване срещу властта“, каза Елена Йончева в предаването „Тази сутрин“ на бТВ по повод искането на главния прокурор да й бъде свален депутатския имунитет заради разследване по сигнал за пране на пари.

В сигнала, подаден от Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров – все хора от ГЕРБ, няма нито един факт, който да доказва твърденията им, категорична бе Йончева, след като се е запознала с материалите.

По данни на прокуратурата Йончева е имала договор с фирма „Офроуд”, в която са внасяни пари с престъпен произход. Единствено тя е била упълномощена да оперира с наличните средства в банкова сметка в КТБ.

Самата Йончева уточни, че договорът с тази фирма, към който прокуратурата е насочила своето внимание, е за закупуването на телевизионна техника. Става дума за камери, сателитни телефони, техника за директни включвания, монтажна апаратура… Тази техника е налична, както и цялата документация за нейното закупуване. С тази техника са заснети документални филми за „ТВ 7“ – в Сирия, Турция и Украйна. Тези филми са направени и излъчени, така че не разбирам какво има предвид прокуратурата, като казва, че „не е ясно за какво са използвани средствата“, коментира депутатката.

Йончева обясни, че въпросната фирма й била препоръчана от тогавашния й работодател – ТВ-7. Управител на фирмата е Зорница Блъскова. На въпрос на водещия дали е знаела произхода на средствата на тази фирма, Йончева отговори: „Вие като получавате заплата от телевизията, правите ли проверка за произхода на парите. И ако той е съмнителен, значи ли че вие участвате в престъпна схема?“,  запита Елена Йончева.

И посочи, че ако действително е била подслушвана, както ставало ясно от думите на говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова, то това е незаконно. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ПО СЛУЧАЯ „ЙОНЧЕВА“ И ЗАЩО ЦАЦАРОВ СКОЧИ ТАКА ОТРИВИСТО ДА Й ИСКА ИМУНИТЕТА ВИЖТЕ В ТАЗИ СТАТИЯ: Репресия! Цацаров поиска имунитета на Елена Йончева. Тя отвърна с ВЗРИВЯВАЩ КОМЕНТАР! Виж Тук:

ЕТО И ПРЕДАВАНЕТО ОТ ТАЗИ СУТРИН, В КОЕТО ЙОНЧЕВА РАЗКРИ ДАННИТЕ ЗА КОРУПЦИЯ, С КОИТО РАЗПОЛАГА! ВИЖ ВИДЕОТО:

И ЕТО ЗАЩО КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА КАТО ДЕПУТАТ И ЗАПЛАШИ С ПРОТЕСТИ! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

15 коментара

  1. Давай,Елена,покажи им коя си и какво можеш!Срещу фактите и боговете мълчат!

  2. Не знам дали това са факти или измислен новинарски сценарии, обаче ми прави впечатление вече един факт и той е, че пътят към Златни пясъци, който бе с ново покритие от преди две години, сега се ремонтира наново и изцяло. И също прави впечатление, че една такава игра с „дамата“ /от играта „дама“ или „коран“/, носи още пари за крадене на строителите,и, или властта. Те строят евтино, крадат се едни пари, после пък ремонтират и пак се крадат пари. Нещо което в логическата игра дама, се наричаше „Тъкачница“.

    • Под статията сме приложили видео от участието на Елена Йончева в предаване на бТВ от вчера- 10.11.2018 г. ,сутринта. Статията ни на 90 % преразказва казаното от нея във въпросното предаване. Можете да го видите и сравните.

  3. А това че господин Дончо Атанасов, който каза че от 6 години е в АПИ,беше и на чело на АПИ …. е бивш депутат от БСП и каза че винаги ще си е от тази партия???? Да не мислите че Корнелийка не знае и не получава пари под масата… А ???

    • Ама, пача герберска непоръбена, я замълчи. Ти прочете ли статията въобще. След тези разкрития вие, гербаджиите трябва да сте по-ниски от тревата. А вместо това, ти платена гербаджийска идиотко, намираш сили да се обаждаш и да репликираш. Боклук си ти, Мира!

  4. ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ЕЛЕНА! НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ! СЪД ЗА ЦЯЛАТА ГЕРБ – ШАЙКА! ЗАТВОР ЗА БОКО, ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ЦАЦАТА! РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРОМЯНА В КОНСТИТУЦИЯТА И ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА! РУМЕН РАДЕВ – ПРЕЗИДЕНТ!

  5. -Колко са изнесени от България след 1989 г. пари?

    -Да, става въпрос за огромен ресурс. По мои оценки от началото на прехода, по данните и банковите сметки, които съм събрал, става дума за сума от порядъка на 13-14 млрд. долара. В момента се смята, че са 30 милиарда. Това са парите, изнесени от България, но това не значи, че са налични – техните господари ги прахосаха за всякакви глупости – безкраен низ от любовници, яхти, имоти по всички краища на света.

    • 200 милиарда са откраднати, а какво е значението колко са изнесени, разбира се че не всички се изнасят.

  6. И Радев е подобие на президент .. а тази Нинова отново пак в сцена лъже маже и пак кой да е добре …

    • Простак си ти ж и б к о.
      Ти си кирлива блатна мишка.Стой си там в блатото
      плаши путако и мълчи,нямаш лиценз за И С Т И Н А Т А.
      =================

  7. Простак си ти ж и б к о.
    Ти си кирлива блатна мишка.Стой си там в блатото
    плаши путако и мълчи,нямаш лиценз за И С Т И Н А Т А.
    =================

  8. Цацаров,герберска подлого защо не искаш имунитета на наркомана пиандурник Москов убиеца на деца?

  9. Кражбите са огромни – това е ясно. Че ЕС отдамна трябваше да се намеси също. Но защо всички глупави българи забравят, че при БСП се строеше по-малко и още по-некачествено. Да напомнабя за Братсо, батко и други лумпени. Ей пакя докато си караме за алянковски и държаватя умира. Едни крадци свалят други крадци и се въртим в кръг. А народа…….го удря на агитки

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *