Румен Радев преди минути: България се управлява от Диктатура! Призова ли Президента към Народна Революция! (С ВИДЕО) Виж Тук:

29 години след 10 ноември 1989 г. основите на българската демокрация са критично застрашени. Свободата на словото е спомен от миналото. Пропагандата задушава плурализма. Свободомислието се наказва. Възродиха се познатите механизми на партията-държава, каза президентът Румен Радев в обръщение към народа послучай историческата дата, белязала края на тоталитарния режим и началото на демократичните промени в България.

Държавният глава отбеляза, че демократичните принципи, заложени в началото на прехода – свобода на словото, многопартийна система, честни избори, демократична конституция, разделение на властите, върховенство на закона, макар и трудно, са намерили място в българското законодателство, но 29 години по-късно те отново са застрашени.

Преди 29 години демократичните промени започнаха със смяна на върха. Днес демократичните свободи се нуждаят от широка, гражданска подкрепа. Това изисква характер и усилие. Всеки ден, от всеки човек. Загубата на демократичните завоевания връща историческия часовник на България назад.

„Законите се пишат все по-често в интерес на бизнес кръгове и лобита, а не на гражданите. Това пролича и с гласуването на новия данък върху старите автомобили, който засяга огромното мнозинство от хората. Уважаеми депутати, българите притежават стари автомобили, не защото са безотговорни към природата, а защото не могат да си позволят нови. Бедността на българите не е грях, за да я облагате с данък“, каза Радев.

 

Публикуваме пълния текст на президентското обръщение:

Скъпи сънародници,

Утре е 10-ти ноември. Преди 29 години от тази дата започна преходът. Разни хора влагаха в него различни надежди, но всички очакваха повече свобода и справедливост. Свобода на мисълта и свобода на словото. Многопартийна система и честни избори. Демократична конституция, разделение на властите, върховенство на закона. Тези принципи, макар и трудно, намериха място в българското законодателство. Европейският път спомогна за тяхното налагане.

29 години по-късно основите на българската демокрация са критично застрашени. Свободата на словото е спомен от миналото. Четвъртата власт абдикира от ролята си на коректив. Рухнаха професионалните стандарти в медиите, а с тях и доверието на гражданите в поднасяната информация. Пропагандата задушава плурализма. Свободомислието се наказва. Възродиха се познатите механизми на партията-държава. Демократичните институции атрофират. Решенията се вземат на тъмно, често еднолично. Лобизмът и корупцията пронизват цялата система на държавно управление и го правят арогантно, без страх от санкция. Законите се пишат все по-често в интерес на бизнес кръгове и лобита, а не на гражданите. Това пролича и с гласуването на новия данък върху старите автомобили, който засяга огромното мнозинство от хората. Уважаеми депутати, българите притежават стари автомобили, не защото са безотговорни към природата, а защото не могат да си позволят нови. Бедността на българите не е грях, за да я облагате с данък.

Демографският срив и емиграцията са комплексна оценка за моралната и социалната криза в обществото. Тя не може да бъде скрита зад скромните проценти на растежа. Кризата налага радикално преосмисляне, възвръщане към демократичните принципи и закона и политика, ориентирана към човека.

Преди 29 години демократичните промени започнаха със смяна на върха. Днес демократичните свободи се нуждаят от широка, гражданска подкрепа. Това изисква характер и усилие. Всеки ден, от всеки човек. Загубата на демократичните завоевания връща историческия часовник на България назад.

Убеден съм, че заедно, няма да го допуснем. Българският народ съзнава, че може да сбъдне своя огромен потенциал само в свободна и демократична държава. Корупцията и беззаконието траят толкова, колкото трае общественото търпение и безучастност. Но всяка порочна система е исторически обречена. Вярвам, че заедно ще защитим своите граждански и социални права, ще изведем България на пътя на закона и благоденствието.

Благодаря ви за вниманието. Skandalno.net

ВИЖ РЕЧТА НА ПРЕЗИДЕНТА! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

    • Горкото момиче!!!! Абе, Снежке, колко пъти да ти повтарям да си пиеш розовите хапченца, дето ти ги изписах!!! Твоята болест – маниакално-депресивна психоза, придружена с биполярно-афективно разстройство – е сериозна, не става без лекарствата!!!!!

  1. Естествено, много по-добре би било всички български политици да са като Президента Радев. Въпреки това трябва да кажа, че не със всичко съм съгласен. Най-голямата грешка която хората правят, е че величаят „свободата и демокрацията“. Всъщност демокрация не е съществувала още след първобитно общинния строй. Дори и при капитализма където съзнанието на хората се контролира от медиите демокрация не съществува. А, що се отнася до свободата, тя винаги е съществувала. Дори и в робовладелческия строй. Робовладелците са имали пълната свобода да правят каквото си пожелаят с робите. С други думи колкото повече свобода по-малко справедливост. В джунглата имаме абсолютната свобода. Там силният изяжда слабия. Единствено при комунизма свободата беше ограничена. Там дори и тези които бяха на върха се пазеха от самите себе си когато вършеха престъпления. Това се дължеше на строгите закони. Всеки един закон, всяко едно правило отнема нещо от свободата, но без тях има пълна анархия и несправедливост. Така че, не свободата и демокрацията (която никога не е съществувала), са най-необходими, а справедливите принципи и закони, които за да се наложат върху озверялото човечество е необходимо ред и дисциплина, с други думи диктатура. И все пак имам пълното уважение към Господин Радев.

  2. В БЪЛГАРИ ДЕМОКРАЦИЯТА ВСЕКИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ Я РАЗБИРА КАТО ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ОБОГАТИ ДОКАТО Е ВЪВ ВИХЪРА НА ТАНЦА ,А ПОСЛЕ СПАСЯВАНЕ ПОЕДИНИЧНО КОЙ КАКТО МОЖЕ. ОТКАКТО БОЙКО ВЗЕ ВЛАСТТА ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО Е АНТИ НАРОДНО И ЗАДОВОЛЯВА САМО ЛОБИСТКИ И ТЕСНИ ГЕРБЕРСКО ПАРТИЙНИ ИНТЕРЕСИ. ДОТАМ СА Я ДОКАРАЛИ ЧЕ ВСИЧКИ РЪКОВОДНИ ДЛЪЖНОСТИ В ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ОБСЛУЖВАТ САМО ТЯХНАТА ПАРТИЯ И ТЕХНИТЕ АКТИВИСТИ. НЯМА СВОБОДА НИТО НА СЛОВОТО НИТО НА ПЕЧАТА И ВСЕКИ КОЙТО НЕ ХВАЛИ ИЛИ РАБОТИ ЗА ГЕРБ Е НАБЕЖДАВАН ЧЕ САБОТИРА ДЪРЖАВАТА И МУ СЕ ТЪРСИ ЦАКАТА. ОСТАВА САМО ДА ВЪРНАТ ТОЧКА 1 ОТ СТАРАТА КОНСТИТУЦИЯ ЗА РЪКОВОДНАТА РОЛЯ НА ПАРТИЯТА В ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ ОТ БАЙ ТОШОВО ВРЕМЕ. СЕГАШНОТО СИ Е ЧИСТА ЕДНОЛИЧНА ДИКТАТУРА С ОБСЕБВАНЕ НА ВСИЧКИ СВЕРИ НА ДЪРЖАВАТА ОТ ЛИЦЕТО БОЙКО БОРИСОВ КОЙТО /ОПРАВИ / БЪЛГАРИЯ И СЕГА ХУКНА ДА ОПРАВЯ И БАЛКАНСКИТЕ И СВЕТОВНИ ПРОБЛЕМИ ЗАЩИТАВАЙКИ ВСЯКАКВИ НО НЕ И БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ , СЛУГИНАЖА Е ПЪЛЕН И ДЪРЖАВАТА НИ СЕ ХАРИЗВА НА ПАРЧЕ. КОЛКОТО ПО- БЪРЗО ТОЗИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ БЪДЕ СВАЛЕН ОТ ВЛАСТ ТОЛКОВА Е ПО- ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТТА ДА НИ ИМА НА КАРТАТА КАТО ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ. ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ПОД МАСАТА И ЕДВА ЛИ НЯКОЙ В МОМЕНТА ЗНАЕ ДО КЪДЕ СА СТИГНАЛИ НЕЩАТА В СЪСИПВАНЕТО НИ И УНИЩОЖАВАНЕТО НИ И ДАЛИ ВЕЧЕ НЕ СМЕ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ САМО ЕДНО ГЕОГРАВСКО ПОНЯТИЕ .

  3. На Радев мечтата му е да стане „българския Ердоган“, даже и да го надгради, да забрани партиите, да закрие парламента, и да тиранства единствен ТОЙ. Еднолично!

    • Хапчетата, хапчетата… Младенов, бегом марш към психиатрията! И са не връщай повече тук, че шизофренията ти може и да е заразна!

    • Младенов, ти да не би да си дядо Ванго, та четеш мечтите на хората?

  4. ХА-ХА-ХА…
    .
    Президента каза…:
    – „Царя е гол…!“
    И…
    „Придворните шивачи ревнаха кански, че не разбирал от мода…!!!
    .

  5. Един достоен президент който казва толкова истини на фалшивите управляващи и зове народа да отвори очите и ушите крайно време да го чуем и досега ако не съм гласувала то сега мога да викна силно че управляващи не са достойни дори да разговарят с него ако имаше поне още двама като президента нешата щяха да са велики и народа нямаше да робува

    • Има и други не по-малко, че даже и по-достойни от него- Елена Йончева, Иво Христов… И двамата са депутати от БСП.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *