Социолозите потвърдиха: ГЕРБ ПАДАТ! Вече НЕ са първа партия! Резултатът е Необратим!

ГЕРБ падат от власт! Това посочват резултатите от последните социологически изследвания. Според изследването на агенция „Афис“, направено в началото на този месец, БСП вече е първа политическа сила и води пред управляващата партия с 2%. В следващите месеци се очаква ГЕРБ да продължат да падат и трайно да загубят лидерството си, съобщава агенцията. 

Резултатите не са изненада за читателите на Skandalno.net, както и за гражданите, които следят процесите, без да се осланят на продажните официози на властта. Ясно е като бял ден, че от 2014 г. насам ГЕРБ взимат властта като манипулират изборите. Новото е, че за първи път една от големите социологически агенции признава за обрат в политическата обстановка у нас.

Ето как агенция „Афис“ коментира промяната в настроенията на избирателите:

„Подкрепата за правителството на Борисов се топи ударно още от лятото, заради серията от скандали във властта – мнимата чума по добитъка в Странджа, трагедията с катастрофата край Своге и последвалите разкрития за корупцията в строителството на магистрали, пътища и пр. А мащабни корупционни скандали избухват буквално всеки месец от началото на мандата на кабинета „Борисов- 3“.

Есенния сезон пък започна с ударно повишение на цените на парното, топлата вода, горивата и храните. За капак, ГЕРБ допълнително започнаха да повишават данъци и такси – поискаха увеличение на здравната вноска, по- високи цени на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, въведоха по- високи данъци за старите коли. Всяка промяна, която прокарват през парламента, е за сметка и бърка в и без това опразнения джоб на избирателите.

Като основна причина за отлива на доверие към властта, агенция „Афис“ посочва разминаването между реалността в страната и другата реалност- тази която описват медиите на управляващите. 40% от населението в страната вече живее на прага на бедността и според „Евростат“ е в риск от социално изключване, посочва „Афис“. В същото време, управляващите постоянно обясняват, че държавата се развива в правилната посока и населението живее все по- добре.

„В българското политическо пространство се е отворила огромна ниша за ляв тип политика“, заключава още социологическата агенция.

Избирателите, без значение от политическата им принадлежност, подкрепят много от идеите, които БСП лансира чрез своята нова програма „Визия за България“. Идеята на Корнелия Нинова за въвеждането на прогресивен данък се радва на одобрението на болшинството от българските граждани – особено от привържениците на ГЕРБ, въпреки че партията им категорично го отрича. Електоратът на ГЕРБ подкрепя почти единодушно въвеждане на семейно подоходно облагане, намаляване на ДДС върху храните и лекарствата. Все идеи, които партия ГЕРБ отхвърля. Но пък са залегнали в лявата „Визия за България“ на БСП. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

    • Венева Снежано, проста платена гербаджийска идиотко… Ти малоумна ли си, ма?! С колко още искаш да ти вдигнат данъците, с колко още искаш да ти скочат цените и колко време още искаш заплатата да ти е замразена, за да разбереш, че 10 години ни управляваше една фашистка сган?!?!? Снежано, ти си просто един платен боклук!!!

      • Определено в розовите й сънища неизменно присъства премиерът. Така че коментарът й се отнася за нея самата.

    • С какво си се нашмъркала?Или искаш цялата ти заплата от гроб да върви за сметки и данъци?

  1. Божеее … А б@йхУЙя уж даже го подкрепяха и 40 мастити разбойника от БСП начело с Гергата!!!!!

  2. снежанкей… ходи си намери едно джудже да те опраши, че си станала кривогледа от мераци )))

  3. А бе вие не разбрахте ли ,че тия няма да ни оправят не го ли разбрахте ,че ГЕРБ и БСП са едно и също нещо какви са идеите на едните и на другите ? Да Крадат да си слагат своите хора ,където могат ! А на вас ви хвърлят прах в очите с минажи стотинки ще ви вдигнат пенсиите и заплатите инфлацията ще скочи и ще ги изяде стандарта ще ви е все същия за да се промени нещо се искат реформи ,а не да се наливат пари като вода в спукана кофа! Там където има дупки ще продължава да тече та то половината работещи са заети в Държавния сектор ,Държавния сектор е по-добре платен от частния в никоя друга Европейска страна го няма това как искате да ви се вдигне стандарта като парите ви отиват в джоба на държавни служители ,които не работят???

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *