Екстрадират Джулиан Асандж в САЩ! Грозят го до 175 г. Затвор!

САЩ спечелиха обжалване в лондонски съд за екстрадиране на основателя на сайта „Уикилийкс“ Джулиан Асандж, за да бъде изправен пред американското правосъдие по крайно абсурдните обвинения, че е нарушил закон за шпионажа и е заговорничил със служител на пентагона, като го е подстрекал да изтегли информация от правителствени компютри.

Очакваше се в петък, 10 декември, британското правосъдие да се произнесе по въпроса с обжалването на отказа на британските власти да екстрадират Джулиан Асандж в Съединените щати.

Съдът уважи обжалването, съобщи съдия Тимъти Холройд. Той каза, че САЩ са дали множество гаранции на Великобритания за условията на задържане на Асандж.

Американските власти обвиняват 50-годишният австралиец по 18 пункта във връзка с публикуването от „Уикилийкс“ на огромно количество секретни американски военни документи и дипломатически грами, които свидетелстват за мащабни военни престъпления на САЩ. Според Вашингтон обаче публикуването им е застрашило живота на много техни агенти по света.

Основателят на Уикилийкс WikiLeaks Джулиан Асандж на балкона на посолството на Еквадор, преди да говори пред събралата се тълпа, в Лондон, 19 май 2017 г. След 7 г. престой в посолството бе изваден насила от там от британската полиция и хвърлен в затвор по изключително нелепи фиктивни обвинения – че е нарушил пробацията си по дело, по което после бе оправдан.

САЩ обжалваха решение от 4 януари на по-долна британска съдебна инстанция, която постанови Асандж да не бъде екстрадиран, тъй като има опасност да се самоубие в американски затвор.

Все още не е ясно дали Асандж може да продължи да обжалва екстрадирането си, въпреки че от защитата му вече изразиха подобно намерение.

Ако бъде признат за виновен в Америка, героят на свободните хора по целия свят Джулиан Асандж може да получи до 175 години затвор, съобщиха неговите адвокати. От американското правителство обаче казват, че най-вероятно присъдата ще бъде от 4 до 6 години. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Ще го самоубият. Янките не обичат да им се показват кирливите ризи. На фона на разрушения световен ред това ще бъде краят на всякакво свободно слово.

  2. ПОДКРЕПЯМ НАПИСАНОТО ОТ – Крис – И АПЕЛИРАМ ГЕНЕРАЛ КОМАНДВАЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ, ДА СЕ ПОДСТНОЙ В ПЪЛЕН БОЕН РЕД НА ИСТОЧНАТА ГРАНИЦА НА БЪЛГАРИЯ НА „ЧЕРНО МОРЕ“ И ЗАДЕДО С КИРЧО КАНАД-ЧЕТО, КОЙТО Е ГРАЖДАНИН НА КАНАДА ПОД ПРИКРИТИЕ С БЛИЗО 25 ХИЛЯДИНАТА НАЕМНА АРМИЯ НА БЪЛГАРИЯ ДА ЗАЩИТЯТ БЪЛГАРСКИЯ СУВЕРИНИТЕТ И ТОЗИ НА НАТО С „ТОЧКА 5“ НА КОЛЕТИВНАТА ЗАЩИТА. ОТСТЪПВАНЕ НИКАКВО И С ГЪРДИТЕ СИ, А МОЖЕ НАДУПИЛИ СЕ СРЕЩУ ВРАГЪТ ДА ОТБЛЪСНАТ АТОМНИТЕ БОМБИ И РАКЕТИ НА СЪВЕТСКА РУСИЯ, КОЙТО ЩЕ ПОЛЕТЯТ КЪМ БЪЛГАРИЯ – ЗАЩИТНИЦИТЕ НА СВЕТОВНИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ ОТ САЩ !


    ЕТО НЕЩАТА СЕ ПОВТАРЯТ ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. БЪЛГАРИЯ НЕ ПОСМЯ ДА ПРАТИ ВОЙСКИ НА ИСТОЧНИЯ ФРОНТ, ЗАТОВА ПЪК СИНА НА УБИЕЦА БОРИС ТРЕТИ Е ТУКА И ТОЙ Е ГОТОВ ДА СЕ НАДУПИ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ, НО ТОЙ ЦИТИРА ДУМИТЕ НА БАЩА СИ, ЗА ДА СЕ ЗАЩИТИ ТОЗИ „ЛЪЖЕЦ ОТ МАДРИД“, КОЙТО НЯМАЛ БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ, А САМО ИСПАНСКИ И ИЗЛЪГАХА ЗА ДО ДОЙДЕ ЛЪЖЕЦА И ДА ПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, КАТО ГО ОГРАБИ С НЕСЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ИМОТИ, ХЛЪРЛЯЙКИ НИ НА ЮДЕЙСКИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИ, ЗАЩОТО Е НАСЛЕДНИК НА ЮДЕЙЙСКАТА ФАМИЛИЯ „КОХАРИ Е С ВРЪЗКА ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ КРАЛСКИ ДВОРОВЕ, КОЙТО ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ В НОВАТА СВЕТОВНА ВОЙ-НА“ !

    СЛАВА НА ПРЕДАТЕЛИТЕ, И НЕ СИ СПОМНЯМ КОГА БЪЛГАРИЯ ПОДПИСА ДОГОВОРА С ХИТЛЕРИСКА ГЕРМАНИЯ В 1941 ПРЕДИ ВЛИЗАНЕТО НА ГЕРМАНСКАТА АРМИЯ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ СЛЕД ТОВА И ПАК ЛИ ЩЕ СЕ БИЕМ С БРАТСКА СЪРБИЯ, КАКВОТО ГЕРМАНЦИТЕ – АМЕРИКАНЦИТЕ НАРЕДЯТ !

    ХАЛЕ-ЛЕ-УЙЬО БЪЛГАРИО МИЛА „ЗЕМЯ НА ГЕРОЙ ОТ СТАРИЯ ХИМН“, КАКВО ЩЕ НИ СГОТВЯТ НА НАС БЪЛГАРИЕТЕ, ЧЕ НЯМА ДА МОЖЕ ДА НАПИШЕМ СТИХОТВОРЕНИЕ КАТО ИВАН ВАЗОВ, ЗАЩОТО ЯДРЕНИТЕ БОМБИ ЩЕ ЗАЛИЧАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД В ИМЕТО НА „ЧЛЕН 5-ТИ“ ОТ КОЛЕТТИВНИЯ ДОГОВОР ЗА БОРБА С ВРАГЪТ !

    ДА ЖИВЕЕ НЕРУШИМОТО БРАТСТВО С ВИЛИКИЯ АМЕРИКАНСКИ НАРОД ОТ ПЕСЕНТА НАЦИОНАЛНИЯ ХИМН И БЛИЗОСТТА С НОРВЕЖКИЯ ПРЕСТЪПНИК ДРУГАРЯТ „СТОЛТЕН БЕРГ – ГОРДАТА ПЛАНИНА“, КОЙТО Е БРАТ НА „ГЕРОЯ МУСТАФА – С ДВЕ МЪ-ДА ОТ ИРАК!“, КОЙТО ЩЕ НИ ВОДЯТ КЪМ „НЕ-ПОБЕДИМИ БИТКИ ДО КУР-И-РИЛСКИТЕ ОСТРОВИ В ЯПОНСКА МОРЕ, ЗАБРАВЯЙКИ ИСТОЧНИТЕ БАЛКАНИ НА БЪЛКАНСКИЯ ПОЛУ-ОСРОВ, ЗА КОЙТО ЛАЕХА, ЧЕ СЕ БОРЯТ ДА ПРИОБЩЯТ В МИР И БРАТСКА СЪТРУДНИЧЕСТВО !

    СТЕФАНА Д-Р Д ЧОЛАКОВ – ВСИЧКИ ЩЕ ИЗБРЕМ НЯМА ДА ИМА ВРЕМЕ ЗА НОВИТЕ КОНЦЕНТРАЦИОННИ ЛАГЕРИ НА СМЪРТТТА !
    12.12.2021

    Крис

    Война за съжаление ще има. Да, Русия не я иска. САЩ обаче се нуждаят от нея. И ще я инициират, използвайки за това някаква провокация най-вероятно в Донбас, като обвинят после за това рускоезичните. Русия по дефолт ще бъде принудена да ги защити и така ще започне войната с Украйна. Така от уж нещо малко ще се отприщи световна война. Западът е уверен, че ще я спечели, но сметката им е крива. Историята може да научи хората на много неща, но нали мъдрецът е казал, че никой не се учи от историята. Още щом паднат първите няколко заряда (може и ядрени) на територията на САЩ те ще обяват капитулация. Лошото е, че няма да го видим, защото ние тук вече ще сме се изпарили. Смърт на предателите на България!

  3. БЛАГОДАРИМ ТИ АСАНДЖ ИМАШ ОБИЧТА И ДОВЕРИЕТО НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ЩЕ ТЕ НОСИМ В СЪРЦАТА НИ НАВЕКИ

  4. Бгодарение на Асандж българската общественост научи че нашият велик вожд и учител е обикновена мутра.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *