Битката за Алепо! Как Западът хвърли християнския сирийски град Курбан байрам на Ислямските Главорези!

Битката за Алепо. Точно преди 5 години. Битката бе спечелена от хората на Алепо. Как лети времето. Спомням си как всички западни мейнстрийм медии брутално и дружно лъжеха и изкривяваха фактите.

БИТКАТА ЗА АЛЕПО Е НАЙ-ГОЛЯМАТА И КРЪВОПРОЛИТНА В СИРИЙСКАТА ВОЙНА И ЗАВЪРШВА С БЕЗАПЕЛАЦИОННА ПОБЕДА НА ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ СИЛИ НА АСАД

Помня как водеща от CNN ревеше за „момчето в линейката от Алепо“ Омран, насилa пускаше сълзи в ефир за да афектира публиката ( https://youtu.be/PJOzBRy7dWs). Но после се оказа, че родителите на момчето всъщност са на страната на правителството на Асад, а къщата им е ударена от бунтовниците (ислямистки главорези, които западните медии наричаха „умерена опозиция) (https://youtu.be/CJ3KfEdTT3Y).

Помня как английският „Индипендънт“ лъжеше за арменско момиче от Алепо, плувкиня, от християнския квартал „Сиран“, която според вестника била убита от режима на Асад. И когато по-късно се оказа, че е убита от бунтовниците, които съвсем целенасочено удряха предимно християнските квартали, „Индипендънт“ си изтриха публикацията от сайта и сега може да я намерите силно редактирана в yahoo (https://sports.yahoo.com/…/rebel-fire-kills-swimmer-big…).

Нещастниците така и не казаха, че градът бе разделен на две, на Западен проправителствен, и окупираният от ислямистките главорези Източен (предимно промишлени зони). Всички християнски квартали бяха в западната част, а християнските милиции заедно с войниците на Асад не допуснаха в тия квартали ислямистите (удобно наричани от западните пропагандистки медии „умерени бунтовници“). В Западен Алепо  се беше скупчило 90% от населението, търсещо спасение от зверствата на джихадистите в източната част. Но на медиите не им пукаше за хората, а за петролни тръби и ресурси.

Помня и британския пиар проект Бана ал-Абед, която пишеше на перфектен английски „последните си съобщения“ от Алепо. Помня как профилът й пускаше туитове в подкрепа на Манчестър Юнайтед и как лайкваше боксови срещи и снимки на манекенки по бельо. Британските пиар идиоти, които администрираха този фалшив профил, до края не разбраха, че са им поръчали да правят пропаганда от името на мюсюлманско момиче, а не на британско момче. И когато фалшивата им героиня най-накрая излезе от анонимност и отиде на среща с Ердоган да го моли да помогне на съгражданите й срещу „главореза Асад“, като окупира Алепо, на интервютата й се разбра, че не знае грам английски. (https://youtu.be/5AYcBc0R8Rk).

Помня също как на една група български медии рязко, като по сигнал, буквално за една нощ започна много да им пука за Алепо и сирийците. Изведнъж здраво се разписаха за тях, най-вече десните соросоидни сайтове „Клуб Z“, „Дневник“, „Терминал“ и т.н., които пускаха снимки и постове на откровени ислямисти и джихадисти, членове на радикални групи, представяйки ги като „борци за свобода и демокрация“ срещу „мракобесния режим на диктатора Асад“. На въпросите ми защо на снимките и видеата им всички жени са забрадени с никаб и къде са християните, те не отговаряха.

ЧЛЕНОВЕ НА ЛЮБИМАТА НА ХРИСТИЯНСКИЯ ЗАПАД „УМЕРЕНА СИРИЙСКА ОПОЗИЦИЯ“

Е, въпреки всичко, на днешния ден, преди 5 години, сирийската армия с помощта на жителите на Алепо, направи пробив, а няколко дни по-късно обяви победа. Изгониха над 100 хиляди джихадисти, част от които после влязоха в Европа и я взривиха с поредица от атентати.

И не, не ние станахме „асадисти“, а американските и европейски идиоти, които въоръжиха ислямистите и джихадистите за да добият контрол върху подземните ресурси на сирийския народ, ни направиха такива. След 5 години мрак и чернота, Алепо отново е озарен със светещи елхи и коледни украси (на долната снимка) които нямаше да ги има, ако злата черна прокоба от забрадени „умерени борци за западна демокрация“ беше завладяла града.

От 5 години проамериканските проводници „Терминал“ и „Клуб Z“ не са написали нито думичка за християнския Алепо, за новогодишните коледни елхи по площадите му, които по традиция са най-големите в света, за най-големия дядо Коледа… А мислех, че Алепо е най-важния град за тях. Беше. Преди 5 години, когато приятелите им радикални ислямисти бяха на път да го превземат и разрушат.

А за нас остана един урок: как западните мейнстрийм медии могат да превърнат всички ни в съучастници на лъжата, в безчовечни механични същества, послушно преглъщащи и участващи в кървав океан от лъжи и очеизвадни манипулации.

Автор: Дахер Фарид, емигрант в България, роден в Алепо.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *