Ексклузивно! Путин от Унгария: ЩЕ СТРОИМ АЕЦ „БЕЛЕНЕ“ И „ЮЖЕН ПОТОК“! Виж Тук:

Владимир Путин заяви от Будапеща: Ние не се сърдим на България и страната реши, сме готови да работим с нея и по изграждането на Южен поток, и по АЕЦ „Белене“ и по други проекти от взаимна полза за двете държави. Владимир Владимирович подчерта, че изграждането на тези обекти ще бъде осъществено с изключителната помощ на руската държава. Цялата статия прочети по-долу:


По време на обсъждането на бъдещата управленска програма на БСП, депутати и експерти се обединиха около мнението, че построяването на Южен поток и АЕЦ „Белене“ са жизнено важни за оцеляването на България и създаването на условия за развитието на БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА. А оттам и за повишаване стандарта  на живот на хората в България.

Експертите нарекоха „катастрофа с непредвидими последици“ създадената ситуация в енергийния сектор, който е структуроопределящ за бързото и адекватно развитие на българската икономика.

Според тях 50% от хората в страната не могат да си плащат огромните сметки за ток и затова живеят в студ и болести. А българската икономика едва крета и е на издихание под бремето на убийствените тарифи за така необходимия на всяко производство електрически ток.

Малко по-тежката зима тази година само за две седмици изчерпа ресурсите ни за производство на ел. енергия. Страната бе на ръба на режим на тока и трябваше унизително да се молим на румънците да ни дадат малко ток.

Над нашата родина надвисва и друга опасност: През 2019 г. може да останем без природен газ, защото транзита на руския газ през Украйна ще бъде прекратен. Тогава ще се принудим да купуваме газ и ток от Турция.

На всеки е ясно обаче, че тогава именно турският президент Ердоган ще държи ръката си върху най-важните суровини за осигуряване на нормален живот в България: природният газ и токът.

Така ще попаднем под ново, още по-голямо  ТУРСКО РОБСТВО. Защото Турция еднолично ще определя цените на тези жизнено важни за нас суровини. И по този начин ще има възможност пряко да влияе върху българската политика.

Всички знаем, че до това положение ни докара безсъвестното антибългарско управление на Борисов и ГЕРБ.

Защото именно Бойко Борисов еднолично спря стратегическите за националната сигурност на България големи енергийни проекти Южен Поток, АЕЦ „Белене“ и Бургас – Александруполис. И даже тръгна да си проси похвала от американците за това негово „геройство“.

Затова експертите предлагат категорично да се построят Южен поток, АЕЦ „Белене“ и всеки друг енергиен проект, който ще ни помогне да се освободим от робството на Запада и Турция.

Как може да стане това на практика? Ами много просто: Като възстановим приятелските си връзки с Руската федерация.

Само преди два дни Владимир Путин посети Унгария по покана на Виктор Орбан. Там руският президент увери унгарците, че те ще получават евтин руски газ, независимо дали през Южен поток или от другаде потоци. И че ще бъде построена атомна електроцентрала в Унгария със 100 % руски инвестиции. Защото Унгария има приятелски връзки с Русия.

От Унгария Владимир Путин каза нещо и за България, което обаче няма да прочетете в нашите медии! Смисълът на неговото заявление бе следният: Ние не се сърдим на България и страната реши, сме готови да работим с нея и по изграждането на Южен поток, и по АЕЦ „Белене“ и по други проекти от взаимна полза за двете държави. Владимир Владимирович подчерта, че изграждането на тези обекти ще бъде осъществено с изключителната помощ на руската държава.

Нека направим и малко сметки: Реалната цена на АЕЦ „Белене“, според английската банка HCBS,  е около 6, 2 милиарда евро. От тях ние вече сме дали 1, 5 милиарда ЕВРО (около 3 милиарда лева ). Около 1,6 милиарда лева за площадката и 1,3 милиарда лева за двата атомни реактора. Както се казва, така или иначе ние вече сме изплатили една немалка част от атомната електроцентрала. А останалите 4,5 милиарда евро ще изплащаме на траншове през годините, като има вероятност голяма част от тях да ни бъдат опростени от руската страна. Това е една златна инвестиция и ултрапечеливша сделка за България, която кой знае защо Западът ни забранява.

Да не забравяме и, че в света няма губеща атомна електроцентрала. Иначе Турция нямаше да строи 4 блока за 24 милиарда евро. И като се има предвид, че такива централи работят минимум по 80 години, то сметката е, че още в първите десетина години, без много зор, ще изплатим централата, а след това 70 години България само ще печели. А с евтин ток вече можеш да градиш и конкурентноспособно производство.

За да стане това, обаче, е необходимо БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД да се вдигне и категорично да заяви, че не желае да го управляват западни политически марионетки, които рушат вековните духовни и икономически връзки на страната ни с Големия ни славянски брат.

Призивът на Skandalno.net: Нека ние, народът, вземем инициативата в свои ръце, като поканим Владимир Владимирович Путин в България за националния ни празник 3 март, 2017 г.

Така ще помогнем и на нашия БЪЛГАРСКИ президент Румен Радев да отправи официална покана към Владимир Путин.

Нека и ние, както унгарците, заявим открито волята си за дружба с Русия и застанем до Румен Радев в неговата тежка борба със западния робски глобализъм, транснационалните корпорации и Уолстрийтовските банкстери.

За да я има България! И нашите деца! И поколенията след тях! За да сме свободни! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Защо не погледнем унгарците! Нима те не са членове на ЕС!Поканиха Путин,той отиде и нищо чудно докато някой се чуди как да пита ЕС дали може да строим АЕЦ и Южен поток те ще започнат да ни продават от техния ток!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *