Европейските медии за визитата на Папата у нас: Франциск иска да Превърне България в МИГРАНТСКО ГЕТО!

Визитата на папа Франциск в България беше ярко отразена в европейските медии. Във фокуса на чуждестранните репортажи се наблегна на два акцента от двудневното посещение на главата на Римокатолическата църква: първият – призивът му България да се отвори към мигрантите, и вторият – призивът му за сливане на католическата и православната църкви в една. Това философско-политическо течение е известно под термина „икуменизъм“. И очевидно в момента обслужва новите глобалистки тенденции, подозрително съвпадащи със стремежа на западната евро-атлантическа олигархия за глобална хегемония.

Затова и родните медии превърнаха визитата на папа Франциск у нас в истинска информационно-пропагандна вакханалия. По телевизиите се изреди цяла върволица от експерти, специалисти и прочие платени НПО-„разбирачи“, които в продължание на два дни от сутрин до вечер обясняваха възторжено колко значими трябва да се чувстват православните българи, че католическият папа им е дошъл на посещение. Разбира се, тези платени соросоидни глобалисти не пропуснаха и остро да атакуват Българската православна църква, която, вярна на религиозния канон, отказа да участва в еретични циркове като общо богослужение с папа Франциск, озвучен от хитове на Майкъл Джексън… и за капак – прозявките на чалмосан турски мюезин, който вие като вълк цитатите си от Корана.

Уместно е да се запитаме защо в продължение на два протяжни дни, от сутрин до вечер националните телевизии не спряха да отразяват на живо всяка стъпка на Отеца на родна земя. Като за целта тотално загърбиха дори големия православен празник „Гергьовден“, който на всичко отгоре е и ден на българската армия. Да ви открехнем под сурдинка, че по при визитата на папа Йоан-Павел Втори преди 17 години у нас, такова медийно фиксиране нямаше. Три репортажа в новините… и толкоз!!!

При скорошното посещение на руския Патриарх Кирил, впрочем, нямаше и толкова. Пристига значи в православна България главата на най-голямата в света и братска нам православна църква… пристига с отворени обятия и признанието, че без българското православие, не би имало руско такова… А родните медии му отделят 30-секунден репортаж, в който с печални физиономии и ледено-задгробен, че даже и враждебен тон обявяват, че бил дошъл някой си… Сульо-Пульо едва ли не!!! След което дават думата на платените соросоиди от НПО-тата, да обяснят надълго и нашироко, че Кирил ни навестил по поръчка на Путин, за да прилапа България и… естествено да ни зароби под комунистическия си ботуш. Не двоен, а петорен стандарт се наблюдава. Освен, разбира се, ако не се окаже, че водещите и журналистите в големите български телевизии до един са католици!

Католицизмът е едва четвъртата по брой миряни религия у нас. Всичко на всичко 48 954 души, които се явяват 0.6 % от българското население. Дори протестантите са с 15 хил. повече от тях. Та за тая малка бройка, в рамките на статистическата грешка, ли държавата ни похарчи милиони? Заради католиците у нас ли Властта най-разточително и с медийна врява до небето срещна Главата на една Нетрадиционна за българския народ църква?! Съвсем не!!!…

Отговорът на това даде самият Борисов: „Визитата е политическа“, заяви той и призна, че папа Франциск е в България по личната му покана. Покана, която изобщо не е била съгласувана с Българската православна църква. Няма как Борисов да покани у нас папата в качеството му на духовно лице. Но Франциск е и глава на държавата Ватикана. Затова и патриарх Неофит го посрещна като политически лидер, че даже и шоумен, но не и като духовен водач.

И с посланията си папата побърза да докаже, че целта на визитата му е изцяло политическа. Във всяко свое слово йезуита Франциск акцентираше върху това, че България е „мост между Изтока и Запада“, и респективно – трябва да се отвори към чуждите култури и преселници: „Два милиона българи напуснаха страната ви. Затова на вас, които добре познавате драмата на емиграцията, си позволявам да предложа да не си затваряте очите, сърцето и ръката за този, който чука на вратата ви“, заяви в едно от словата си Франциск.

А в това, че Папството е, и винаги е било политико-икономически инструмент за контрол в ръцета на глобалната западна олигархия – нямайте и съмнение. Достатъчно е да споменем папа Пий 12-ти, по-известен с прозвището си „Хитлеристкия папа“, който е ръкоположен за такъв със съдействието на Мусолини и Хитлер тъкмо през 1939 г. в навечерието на ВСВ…, и нещата си идват на мястото. Подробности за тесните връзки на Ватиканът с фашизма и нацизма можете да прочетете ТУК

Но да се върнем на Франциск и как изведнъж се оказа, че римо-католическия папа е извънредно загрижен за „демографската зима“, сковала православната ни страна. Затова най- любезно ни посъветва да бъдем добри християни и да приемем с широки обятия наплива на пълчищата ислямски мигранти. Неслучайно основен акцент в програмата на Светия отец стана посещението му в лагера за арабски бежанци във „Враждебна“.

Целта на визитата на Франциск е да съдейства за превръщането на България в мигрантски лагер. (Необходимо ли е да споменаваме по чия поръчка действа и въобще на кой Бог се кланя човекът от Ватикана-б.а.) Нещо, което стана ясно на европейските медии, но не и на българските. То не че нашенци не разбраха, но бяха платено-инструктирани и много заети да вършат друго. А именно- да „пришият“ Борисов, управленските му „успехи“ и васалната му глобалистка политика на смъкнатите гащи – към медийно напомпания духовен ореол на папа Франциск. Дали успяха, ще стане ясно на изборите на 26-ти май.

Вторият акцент във визитата на папата, който родните медии отново премълчаха, беше йезуитският опит на Франциск да използва срещата си с патриарх Неофит, за да повдигне темата за „икуменизма“ – сектантско течение, работещо за сливането на Западната и Източна църкви в една. Дългогодишна мечта на Католицизма, който от векове търси начини да глътне и асимилира духовно православните християни в Източна Европа. Както е известно, Франциск е заклет привърженик на инкуменизма. И се надява това да е оръжието, чрез което през 21-ви век Римо-католическата му църква да завземе нови територии. Така, както в предходните векове го е правела с огън и меч в новозавладените територии от Новия свят.

Като истински духовен пастир на своя православен народ обаче Патриарх Неофит бе повече от твърд в посланието си: „Ние, Българската православна църква, сме твърдо убедени, че по отношение на Вярата не може и не трябва да има компромиси.“, отсече светият. И обясни на Франциск, че обединената християнска църква има само един водач и неговото име е Господ Бог. И че Бог не може да има земни наместници – разбирай – папи.

Отказът на Патриарх Неофит и БПЦ да участват в неолибералната глобалистка вакханалия за сваляне на границата пред ислямските иноверци и за сливане на религиите, беше посрещнат на нож от тв. „експертите“, които обвиниха духовния водач на България, че се отнесъл студено и враждебно с разкрепостения латино- папа.

Затова: Най-хубавото от визитата на папа Франциск в България беше, че си замина! Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. Дали някога ще има поне един спокоен ден в тази държава..
    Или само на онзи свят..

  2. PEDERASTKI KOMENTAR ! NA “ ZAPAD“ KRITIKUVAT BALGARSKATA CARKVA , A NE PAPATA ! NE LAJETE NARODA !

    • Анонимен, ти ще си останеш винаги анонимен! На мен не ми пука кой ми критикува държавата или църквата!България е суверенна държава и тук ще става това, което каже народа, рано или късно! Какво си се хванал за тоя Запад и го величаеш!?Той само ни използва, а с теб Запада ще се подиграе, ако идеш да му работиш и ще ти даде най-черната и нископлатена работа, за да оцеляваш! Жалка чуждопоклонска отрепка!Ти не си българин!

  3. О,неразумни юроде,срам ме да се наричам болгарин с тоз премиер и подчинените му медии.

  4. ООООО НЕРАЗУМНИЙЙЙЙ ЮРОДЕ ВСЛУШАЙ СЕ ВЪВ ПАТРИАРХ НЕОФИТ И ПРОФЕСОР ЛЮДМИЛ ГЕОРГИЕВ САМО ТОГАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ШАНС ДА ОЦЕЛЕЕ НАТО ЕС САЩ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ И МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ГЕРБ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА ПЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ТЕРОРИСТИ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

  5. ИСКАМЕ СИ ЖИВОТА СЪС ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

  6. Всички религии и политически идеологии са създадени от човека. Бог е прибавен към религиите, за да им се придаде по-голяма сила във тяхното въздействие върху човека. Разликата между религиите и политическите идеологии обаче е голяма. Почти всички религии с изключение на някой секти учат хората на добро, да не се мразят, да си помагат един на друг, а не да враждуват и да воюват. Войните които са били причинени от религиите, всъщност са причинени от политици и милиардери, които са взели контрол върху религиите да ги използват за свои цели. Политическите идеологии почти без изключение, използват войните за постигане на своите цели. Комунизмът беше едно изключение, но по тази причина той и не просъществува дълго време. Алчността която е в основата на човешката природа и която трябваше да бъде премахната от човека по времето на комунизма, всъщност победи комунизма. Последните „комунисти“ победени от алчността, смениха системата. Истина е обаче, че между религиозните принципи, и комунистическите няма почти никаква разлика. Единствената разлика между двете е тази, че религиите искат с доброта да изкоренят човешката алчност, а комунистите чрез сила. Религиите вече хиляди години не можаха да облагородят човека, а комунизма се провали още в самото начало. Всичко това показва, че човекът е най-отвратителното животно на планетата Земя. Звярът щом се наяде си ляга и сърничката спокойно минава покрай него. А човекът колкото повече яде, колкото повече притежава, по-алчен става. Хубавото в религиите е, че макар и безуспешно се стараят да изкоренят лошите качества от човека, за разлика от политическите идеологии, с изключение на комунизма, който като религиите се стараеше да изкорени лошото от човека. Принципите на всички религии както и тези на комунизма са едни и същи и по тази причина не трябва да се делят, и да насочват едни хора срещу други.

    • До Анонимен 1:
      Анонимен, да те светна само, че комунизъм в България никога не е имало, та и да пишеш, че се е провалил. Провали се Живков и живковистите, а те нямаха нищо общо с комунизЪма. Факт, че не можеше дори да го прочете правилно! Хрушчов измисли култа към личността и ни натресе циганина Живков с всичките му простотии и смешния, измислен от него „зрял социализъм“. Толкова зрял, че чак презрял и капнал! Жалкото е, че повечето българи свързват социализма и комунизма с Живковите му извращения и не са запознати с философията на Маркс и Енгелс, нито с истината за последователите й.
      И все пак, при Живков беше идеално, в сравнение с това, което е след него. Докъде я докарахме, да плачем за него! Колелото на историята се върти, винаги истината е само една!

  7. Макар и да съм атеист и напълно чужд и непосветен в каквито и да са религии, напълно достатъчно ми е да видя мазно преклонената нахилена мутра на Тиквата пред облечения в бяло, за да разбера за какво иде реч и какво представлява папито Франциско. А Патриарх Неофит е достоен, прекланям му се! Президентът Румен Радев също се държа достойно и не целуна пръстена на Папи, защото го прие като държавен глава, а не като духовен водач. Браво, заслужавате уважение, настоящ Президенте! Такива личности ще ни съхранят.

  8. ПАПАТА АГЕНТ НА ЦРУ БЛИЗЪК НА СОРОС РОДШИЛД И РОКФЕЛЕР ПО ПЛАНЪТ РАНЪТ ПОВЕДЕ КРЪСТОНОСНИЯ ПОХОД СРЕЩУ ПРАВОСЛАВИЕТО ПО ПОКАНА НА БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА И МАФИОТСКАТА МУ ХУНТА ГЕРБ МАРИОНЕТСКИ НА ТЕРОРИСТИЧНИТЕ СЪЮЗИ НАТО ЕС САЩ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ СЪС ЦЕЛ ПРИЦЕЛ СРЕЩУ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

  9. ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СИ ИСКАМЕ ЖИВОТА СЪС БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ НАТО ЕС САЩ ПАПА ФРАНЦИСК БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА НАРОДЕН ПРЕДАТЕЛ МАФИОТ И ХУНТАТА МУ ГЕРБ ВИЕ УБИХТЕ БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ТЕ ЗАМЕНИМ ДОКАТО НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ

  10. ДОСТОЙНО ПОВЕДЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ НЕОФИТ И БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА. ДОСТОЙНО ПОВЕДЕНИЕ И НА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ.А ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ СВИЛ СЕ КАТО ПРЕБИТО МОКРО КУЧЕ ПОД ДЪЖДА НА ТАЗИ МОЛИТВА ЗА МИР, КОЯТО СЕ ОКАЗА НАИСТИНА ЕДИН ЕРЕТИЧЕН ЦИРК.ДА СЕ СМЕЕШ ИЛИ ДА ПЛАЧЕШ…….

  11. Напълно съм съгласна с материала!Но не мога да разбера тия призиви „…искаме си живота с братска свята Русия….“! Защо не можете да отделите вярата от политиката? Така давате храна на всички омрази срещу Православието и Го принизявате до някаква си политическа доктрина! Аз се гордея че съм православна, но не „искам живот с Русия“, искам живот с Европа, но респектирана и уважаваща нашата вяра Европа, където Православието да не е подритвано от икуменистите като второ качество! За неосведомените да поясня- няма Християнство без Христос! Комунизмът си беше откровена атеистична идеология, докато папата е ЛУКАВА подмяна на истинското Християнство, защото няма по-страшно от ересите!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *