Започна се! ЕС ПРОВЕРЯВА СТРОЕЖА НА МАГИСТРАЛИТЕ в България! ГЕРБ са в Колапс!

Европейската сметна палата днес съобщи, че започва проверка на пътищата в България, изградени с парите на ЕС. Освен нашата страна, евро-институцията ще провери още три държави – Чехия, Полша и Испания.

Целта на мащабната проверка е да установи има ли нередности във финансирането и построяването на пътищата и магистралите, както и дали построеното отговаря като количество и качество на отпуснатите от ЕС средства.

В периода от 2007 до 2020 г. Европейският съюз дава за строежа на пътища 82 млрд. евро, които са насочени предимно към страните от Централна и Източна Европа. Палатата отчита, че все още в тези райони на ЕС свързаността е незадоволителна и затова ще провери дали ЕК следи за километрите и качеството на новоизградените пътища. Очаква се данните от проверката да бъдат представени в началото на следващата година.

„След „Апартаментгейт”, идва „Магистралагейт”?”, така коментира новината депутатът от БСП Георги Свиленски по време на пресконференция на „Позитано 20”. Европейската сметна палата започва масирана проверка на пътищата и магистралите на Борисов. Тази институция не се задейства без сериозни основания, без предварителна проверка, която вече да е установила нередности, заяви Свиленски. По думите му на прага на Европейските избори, ГЕРБ получава нов европейски шамар.

„От 2017 г. до днес Елена Йончева и БСП са внесли 3 писма до АПИ с искане за проверка на качеството на българските пътища от европейски независими лаборатории. В писмата им бяхме посочили 46 точки, 46 места, които според специалисти са опасни и силно застрашават живота на българските шофьори”, каза Свиленски.

Той припомни още, че в отговор на тези искове, БСП за пореден път са получили писмо от АПИ, с което агенцията обяснява, че трябва да изчакат поредните „още няколко седмици“, за да получат разрешение и съдействие по тази проверка. Те така ни разиграват вече 2 години и пазят гърба на министър-председателя Борисов“, разясни Свиленски.

„Само че Европейската сметна палата няма да ги чака. Европейската сметна палата взема това решение и проверка ще има. Колкото и да се опитват да скрият кражбите на Борисов и шайката му от българските пътища, те ще станат явни. Българското общество ще разбере защо пътищата на българина са некачествени и скъпи, а апартаментите на управляващите – евтини”, категоричен е социалистът. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. DOBRE BE BOIKO , 4E SE NAPRAVI VSE PAK NESTO V TAZI DARJAVA ZA RAZLIKA OT PREDISCHNITE , KOITO SAMO KRADJAHA !!!

  2. ЦИТАТ НА ДЕНЯ:“ПАПАТА ХАРЕСА МОИТЕ МАГИСТРАЛИ“(край на цитата).И ОЩЕ:“ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ПРАВИТЕ МОСТОВЕ, МАГИСТРАЛИ НА БАКАНИТЕ“( край на цитата)..ТОВА Е ЗАЯВИЛ ПАПАТА ПРЕД МНОГОУВАЖАВАНИЯ НИ МИНИСТР -ПРЕДСЕДАТЕЛ ПРЕДИ ДА ОТПЪТУВА ОТ СТРАНАТА НИ. ЗНАЧИ ИЗЛИЗА ТАКА,
    ЧЕ ГОСПОД БОГ, ЧРЕЗ НАМЕСТНИКА СИ НА ЗЕМЯТА Е БЛАГОСЛОВИЛ БОГОУГОДНОТО ДЕЛО НА НАШИЯ ПЪРВИ СРЕД РАВНИТЕ, СТРОИТЕЛСТВОТО НА ПЪТИЩА , МОСТОВЕ И МАГИСТРАЛИ(НАВЯРНО, ВОДЕЩИ КЪМ БОЖИЕТО СЪРЦЕ И ДУША), А НЯКАКВА СИ СМЕТНА ПАЛАТА(А ТАКИВА ТЪРГОВЦИ, ФИНАНСИСТИ И ПРОЧИЕ, ГОСПОД ИЗГОНИ ОТ ХРАМА) СА РЕШИЛИ ДА ПРОВЕРЯТ КЪДЕ СА ОТИШЛИ ТЕХНИТЕ(НА СЪВЕСТНИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ) ПАРИ. КАКВО КОЩУНСТВО И БОГОХУЛСТВО. АНАТЕМА…

  3. А дано! Само, че докато ги проверят, шайката ще се е изнизала от България. Достатъчно са натрупали, за да се скрият добре. Дано греша!

  4. Евро-проверяващите винаги са знаели и знаят кви ги върши мръсната долна мутра, нали те си го назначиха и,едно нещо съм сигурен за себе си поне – всички казват че той краде да така е ,но тези пари отиват при неговите господари, а не всички те за него,същите които отпускат евросредствата които взимат от нашата годишна такса и същите който сега ще го проверяват ,и а на бас , че няма да има никакви последствия , освен че ще има глоби които отново ще плаща тъпото, злобно елементарно , крадливо, ебливо племе наречено -българи..

  5. След тези гейтове следва и депутатгейт т.е. законотворцигейт. Всичко, което е корупция и кражби е ставало и става „законно“!Посочете един закон, който е в полза на икономическия възход и прогрес, в поза за народонаселението в България.Ще посоча един закон, гласуван от т.н. „законотворци“, който противоречи и на основен конституционен. Това е закона за неприкосновеността на частната собственост. „Народното“ събрание гласува да се ликвидипо закон беше на частни сдружения за производство на селскостопанска продукция. В България земята на ТКЗС никога не е била одържавявана и национализирана, а кооперирана. Разграбването на материалната база, животните, спекулативното „изкупуване“ на земята е престъпление, което доведе до унищожаване поминъка в българското село и разгрома на хранителна, текстилната и консервна промишленост. Иван Костов като министър на финансите се изцепи, „че държавата трябва да си прибере парите, които е инвестирала в този отрасъл. За това престъпление тези, които гласуваха този убийствен закон трябва да бъдат осъдени и понесат най-строго наказание!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *