И Министър Порожанов Цъфна в „АпартаментГейт“! Купил 250 кв. м. лукс апартамент за 54 хил. лв.

Румен Порожанов се оказа поредният висшестоящ гербер, облажил със супер евтини имоти. Министърът на земеделието от кабинета „Борисов-3“ се е обзавел с огромен апартамент от 247 кв.м. в престижния столичен квартал „Борово“ срещу възскромната сума от… 54 016 лева. Сделката е от 2004 г., когато Порожанов е оглавявал дирекция в Министерство на финансите.

От данните за имотната сделка става ясно, че квадратният метър му е струвал смешните … 218 лева! И това, при положение, че пазарните цени през същата 2004-та г. в София са варирали от 900 до 1800 лева за кв. м., а специално в кв. Борово не са падали под 1400 лв. квадратния метър. Оказва се, че Порожанов е платил 7 пъти по-ниска цена! Това е същият апартамент, пред който преди години маскирани нападнаха и брутално пребиха Порожанов. По това време той е министър на финансите в НДСВ и главен надзорник на „Бургартабак“ АД.

Освен просторното жилище, през същата година Порожанов купува и гараж от 20 кв. м. за 3625 лева. Оказва се обаче, че министърът притежава и втори гараж (30 кв. м.), който е придобил година по- късно в същата същата сграда, и който гараж му е струвал… нула лева. Напълно безплатно Порожанов е станал и съсобственик на 124 кв. м. от къща в столицата. Това поне е написал собственоръчно в данъчната си декларация.

Министърът на земеделието от ГЕРБ притежава също и банкови влогове с над 160 000 лева вътре. Явно Порожанов е силно спестовен човек, като се има предвид, че цял живот е работил единствено като държавен чиновник – първо в Министерство на финансите, после в ДФ „Земеделие“ и към момента в Министерство на земеделието, което и оглавява.

Кооперацията, в която се намира жилището на Румен Порожанов

През последния месец ведомството на Румен Порожанов се тресе от скандали заради разкритията за огромни кражби от еврофондовете, предназначени за развитие на селските райони чрез финансиране на къщи за гости. Оказа се, че с европейските пари за къщи за гости, видни кадри на ГЕРБ и ДПС и техни хрантутници са си настроили вили, къщи и хотели. А Румен Порожанов и поверения му между 2011 и 2013 г. ДФ „Земеделие“ не е направил нито една от задължителните проверки, които да удостоверят, че европейските пари са изразходвани неправомерно. Точно по това време, през 2013 г. министър Порожанов си купува автомобил „Ауди А4“ за 25 000 лева, а на името жена си Веска Порожанова купува далеч по-скъп автомобил – „Тойота РАВ4“, придобит за 67 000 лв.

До момента всички висши управленски кадри на ГЕРБ, за които се оказа, че притежават шокиращо евтини лукс имоти, се разделиха с постовете си. Това са правосъдният министър Цецка Цачева, шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, депутатът Делян Добрев, както и няколко зам.- министри. Към момента прокуратурата проверява министърът на туризма Николина Ангелкова, шефът на КОНПИ Пламен Георгиев и неговият заместник… като не е ясно дали Борисов ще поиска и техните оставки. Съдбата на Румен Порожанов също е неизвестна. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Всички те ще цъфнат като майски рози, а съдбата им е ясна бегом в Европарламента, а за тъпите българи глад мизерия и мигранти..

  2. УБИЕЦО КРАДЕЦ И ЛЪЖЕЦ ПОРОЖАНОВ ти ЗАСЛУЖАВАШ ДА БЪДЕШ ЗАКЛАН КАТО КОЗИТЕ И ОВЦЕТЕ КОИТО ИЗБИ НА НАРОДА ПРЕДАТЕЛ МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА ТИ ОПРОСТАЧИ НАРОДА МАЛОУМНИКО ЗА ЛУДНИЦАТА СИ ТИ МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО ЗАРАДИ ГАВРАТА СЪС ИСТОРИЯТА И ГЕРОИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕШ РАЗСТРЕЛЯН А ЛЪЖЕИСТОРИЯТА ДА СЕ ИЗГОРИ И ПОЛЗВА ЗА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ ЗАРАДИ НЕВИННАТА ИВАНЧЕВА И ГАВРАТА СЪС НЕЯ МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО И СВИНЯТА ЦАЦАРОВ ТРЯБВА ДА СВЪРШИТЕ В БЕЛЕНЕ ЗАРАДИ ЕФ 16 ДА БЪДЕТЕ РАЗСТРЕЛЯНИ ВСИЧКО КОЕТО ОТКРАДНАХТЕ ДА ВЪРНЕТЕ НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА КОЙ ЩЕ ВРЪЩА МИЛИАРДИТЕ НА ЕС ТЕРОРИСТИТЕ МАХАЙТЕ СЕ ВСИЧКИ ДО ЕДИН ОТ БЪЛГАРСКИТЕ МИНИСТЕРСТВА ЗАЕДНО СЪС МАЛОУМНИКА БЪЛГАРОУБИЕЦ БОРИСОВ ВИЕ УБИХТЕ БЪЛГАРИЯ ПРОКУДИХТЕ ДЕЦАТА НИ МРАЗИМ ВИ И ЩЕ ВИ ГО ДОКАЖЕМ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО СЪС ПЪЛЧИЩАТА ЕМИГРАНТИ КОИТО НАТРЯСВАТЕ СРЕЩУ ПАРИ Н И К О Г А НЯМА ДА ВИ ПРОСТИМ ЗА ИСТОРИЯТА НИ И БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ НЯМАТЕ ШАНС ДА НИ УПРАВЛЯВАТЕ НАТО ЕС САЩ ГЕРБ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ВИЕ СТЕ ГЕНОЦИД И РАЗРУХА ИЗВРАТЕНЯЦИ ИСКАМЕ СИ ЖИВОТА СЪС ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ НАРОДЕ СПАСЕНИЕТО Е В БСП ДРУГА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СПАСЕНИЕ ОТ БОЙКО МРЪСТНИКА БЪЛГАРОУБИЕЦ И МАФИЯ ГЕРБ НЯМАМЕ

  3. Алчни гадини, а един пенсионер се гърчи с 200 лева месечно. И при Живков се облажваха, но поне оставяха и за хората. Ще дойде справедливото възмездие за всички унищожители на България и народа ни! Всички, без изключение, след 1989 година са за съд!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *