Путин в Деня на Победата: Много държави Лъжат децата си за Войната и ВЪЗРАЖДАТ ФАШИЗМА! Това е много ОПАСНО!! (С ВИДЕО)

„Редица страни се опитват да изопачат истината за Великата Отечествена война. Възраждат едни забравени и много опасни идеологии и безсрамно лъжат своите деца за историческата истина“. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в eмоционално слово пред участниците в парадa на Червения площад в Москва по случай Деня на Победата. „Днес уроците на Войната са актуални както никога досега“, изтъкна държавният глава на Русия по повод 74 г. от Победата.

Русия ще продължи да развива своя отбранителен потенциал, но остава отворена за сътрудничество с други страни в борбата със световния тероризъм, екстремизма и възраждащия се неонацизъм, каза още президентът Путин в словото си.

Поуките от Великата отечествена война все още са актуални и колективният отпор срещу носителите на смъртоносни идеи отново има определящо значение, отбеляза Путин. И продължи: Призоваваме всички страни да осъзнаят общата ни отговорност за създаване на ефективна, равна и справедлива за всички система за сигурност!

„Наш свят дълг е да защитим истинските герои от войната. В някои страни безсрамно лъжат своите деца за войната и превръщат в кумири, героизират хора, които, забравили за честта и човешкото достойнство, слугуваха на нацистите“, заяви президентът на Русия.

„Поздравявам ви с Деня на Победата – деня на нашата гордост и скръб, на нашата безгранична благодарност към защитниците на Отечеството, които разгромиха нацизма.

Днес всички те са на пиедестала на градиозната Победа. За нея те воюваха и се трудиха, преминаха по жертвения път на нечовешките изпитания, с непоколебима твърдост устояха в пъкъла на сраженията. Всички издържаха, отдадоха всичко, което можеха и извоюваха, изстрадаха Победата!

С всяка изминала година ние все повече, все по-остро чувстваме нравствената сила на този безпримерен подвиг, осъзнаваме непреходната ценност на този боен триумф на нашия народ. Именно той защити и спаси Родината, стана надежда и опора за цялото човечество и се превърна в основен освободител на народите на Европа“, заяви Путин.

Той подчерта, че победата над фашизма стои на специално място сред победите на руското оръжие. И я определи като „възмездие за нацистите за всичките им безчинства, защото те се изживяваха като висша раса и разпалиха страшна война“.

„На тази нагла сила се покориха много държави, а безнаказаността заслепи нацистите. Те мислеха, че по същия начин могат да подчинят и Съветския съюз – хилядолетната историческа Русия. Не стана!“, заяви Путин.

„Победата бе изкована от целия народ. Първият подъл и внезапен удар на нашествениците пое гарнизонът на Брестската крепост. Биха се до последния човек и оставипа на потомците надписи по стените на крепостта, от които и днес дъхът спира. Днес те за нас звучат като клетва и като завет: „Умирам, но не се предавам“.

И подвизите на руските войни в наши дни говорят за това, че този завет не е забравен. Тази клетва е приета на въоръжение от днешното поколение защитници на Отечеството и е основен залог за абсолютната надеждност и непобедимост на руското оръжие“, каза в словото си руският президент.

„Победата бе постигната с храбростта на участниците в отбраната на древните руски столици – Киев и Велики Новгород, смелостта на защитниците на Смоленск, Одеса, Севастопол, безпределната твърдост на жителите на блокирания Ленинград.

На всеки плацдарм, на всеки рубеж се извършваха подвизи с огромна духовна сила, често от съвсем млади хора. Неслучайно половината от удостоените със званието Герой на Съветския съюз са бойци под 25 години.

Мнозина отиваха на фронта направо от ученическата скамейка и останаха завинаги там, на предната линия, без да познаят щастието на любовта, семейството, радостта от раждането на деца…

Войниците на своята страна не пожалиха живота си за нейната свобода, за мирното бъдеще, за всеки от нас. Ние никога няма да забравим тяхното мъжество и саможертва, тази безмерна цена, с която бе платена Победата.

Прекланяме глава пред паметта на синовете, дъщерите, бащите, майките, дедите, съпругите, братята, сестрите, роднините, приятелите. Скърбим за ветераните, които вече не са сред нас“, каза Путин преди да обяви едноминутно мълчание в памет на загиналите.

„Паметта за Великата Отечествена война, за истината за нея – това са нашата съвест и отговорност.

Днес ние виждаме как в някои държави съзнателно изопачават събитията от войната и издигат като кумири онези, които, забравили за честта и човешкото достойнство, слугуваха на нацистите. А днес безсрамно лъжат своите деца и предават предците си.

Путин наблюдава парада заедно с ветераните и президента на Казахстан

Наш свят руски дълг е да защитим истинските герои. Ние се прекланяме пред всички ветерани от поколенията победители. Вие и вашите деца днес живеете в различни държави от бившия СССР, но подвигът, който извършихте заедно, не може и няма как да бъде разделен. Ние винаги ще ви почитаме, ще прославяме победата, която беше и остава една за всички“, подчерта Путин.

Нашият народ знае, какво е война. Тя донесе скърби за всяко семейство, неизчислими страдания. Ние нищо не сме забравили, помним всичко и свято тачим доблестта на войните на Победата. Именно в тяхна чест са военните ни паради, гърма на салютите и колоните на „Безсмъртния полк“.

Денят на Победата винаги сближава, сродява всички поколения, кара ни да отворим сърцата си един към друг.  Днес ние не крием своите чувства и тези искрени чувства обединяват цяла Русия. Ние се гордеем с нашата сплотеност, радваме се, че заедно с нас са нашите деца и внуци, че можем да им предадем святата памет за героичните дела на нашите бащи и деди и да сме сигурни, че техният подвиг, техните победи, ще живеят вечно“, завърши словото си руският президент.

Над 13 000 войници участваха в парада на Червения площад. Бяха показани над 130 единици военна техника.

Част от парада бяха и хиляди хора, носещи портрети на роднини, които са воювали през Втората световна война като войници в руската армия. Маршовете под наслов „Безсмъртния полк“ започнаха преди около седем години, като подобни маршове се провеждат в градове по целия свят, включително и в България.

ВИЖ ВИДЕОТО:

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Слава на братска Русия! Българският народ е признателен, независимо от продажните политици! Бъдещето ни е единствено в съюз с Русия!

  2. ВЕЧНА СЛАВА И БЕЗСМЪРТИЕ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ ОТ ВСИЧКИ РЕПУБЛИКИ НА С С С Р БЛАГОДАРИМ ВИ ВЕЛИКИ И СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ ЗА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА НА ВСИЧКИ ВАС 27 МИЛИОНА ГОРДЕЕМ СЕ СЪС ВАС БРАТУШКИ И НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ ДОКАТО НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ НАТО ЕС САЩ ГЕРБ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ТЕРОРИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ВИЕ ПРОКУДИХТЕ ДЕЦАТА НИ И УБИХТЕ БЪЛГАРИЯ ИСКАМЕ ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА ИСТОРИЯТА И ГЕРОИТЕ НИ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

  3. Каква е разликата между немския фашизъм и Руския комунизъм. И двете са социалистически системи. Разликата между руския социализъм и немския социализъм е тази, че немския социализъм беше социализъм само за немците и 2-3 техни съюзници. Останалите страни трябваше да бъдат „тор“ за немската раса, докато руският социализъм беше социализъм за целия свят. СССР не само, че не дискриминираше, но и помагаше на страните които бяха приели социализма.

  4. В течение 15 лет я занимаюсь оказанием юридических услуг. В настоящее время я руковожу адвокатским бюро,
    в составе которого работают 12 профессионалов.
    Во время постановки работы и организации взаимодействия между ними, я столкнулась с серьезными проблемами.
    Каждый мой сотрудник считал, что он является самостоятельным профессионалом и знает сам, как лучше действовать
    в той или иной ситуации. Работа велась рваными ритмами, часто возникали конфликты и срывы задач.
    Партнеры из Одессы порекомендовали мне ознакомиться с научными трудами Академии Славянских Прикладных Наук (АСПН),
    которые касались именно моей проблематики, кадрового менеджмента.
    Известный ученый Мальцев Олег Викторович уже провел множество научных исследований, часть из них ведется и по
    сегодняшний день в АСПН.
    Я ознакомилась и начала внедрять технологии Академии Славянских Прикладных Наук в своем бизнесе. Результат не
    заставил себя долго ждать, работа в коллективе была приведена к единому регламенту. Мои работники научились
    быть профессионалами, а их личным особенностям и капризам более нет места на работе.
    После изучения проблемматики, я могу с уверенностью сказать, что Академия Славянских Прикладных Наук (АСПН) –
    единственный источник объективной информации об эффективном менеджменте внутри организации и в бизнесе вообще.
    Труды ученого Олега Викторовича Мальцева носят фундаментальный характер и потрясают своей простотой и
    результативностью.
    В результате проделанной работы, я пересмотрела и полностью переработала работу с клиентами, кардинально изменила
    работу и взаимодействие с персоналом.
    Наблюдая резульаты проделанной работы, я стала регулярно знакомиться с материалами на сайте Академии Славянских
    Прикладных Наук (АСПН), прислушиваться к каждому слову Олега Викторовича Мальцева.
    Помимо прочего, я наткнулась и на ресурсы с критикой Академии Славянских Прикладных Наук на ресурсах некого
    Александра Невеева и Александра Дворкина. Прочитав их посты об АСПН И Мальцеве О.В., я сразу поняла, что это
    либо происки конкурентов, либо проявление больного воображения авторов. Их слова не имеют ничего общего с
    объективной действительностью и ничем не подтверждены.
    Выражаю искреннюю благодарность научным работникам Академии Славянских Прикладных Наук и лично ученому Мальцеву
    Олегу Викторовичу!!! С предвкушением жду новых научных открытий!

  5. Смятам послидният коментар няма нищо общо с темата за победата на червената армия над хитлерофашизма. Това е по-скоро ПР на Академията Славянских Прикладных Наук.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *