ЕВРИКА! ДОКЛАД на БАН отсече: България ИМА нужда от ЕВТИН ТОК! Вижте КАК може да СТАНЕ това! И КОГА! Вижте ТУК!

След много умувания, ненужни „експертизи“, оценки и спорове, БАН най-накрая откри топлата вода. Експерти от научната институция съобщиха, че е готов финалния доклад за проекта АЕЦ „Белене“. Изводът на „академиците“ е, че България има нужда от строеж на нови ядрени мощности.

Ами сега?! Какво ще прави Борисов, който от 8 години спира изпълнението на проекта? Въпреки че необходимостта от незабавен строеж на АЕЦ „Белене“ и от евтин ток, беше повече от ясна и за малките деца.

Дори човек без висше образование и хванат от улицата, щеше да разбере, че Водноелектрическите централи/ВЕЦ/ не могат да покрият и 20% от нуждите за ток на бита и промишлеността. Топлоелектрическите централи/ТЕЦ/ пък са пред затваряне, заради вредните емисии, които непрекъснато изхвърлят в атмосферата. Какво остава тогава, за да имаме ток, и то не какъв да е, а ЕВТИН ток? Ядрените централи, разбира се. Такива като АЕЦ „Белене“.

Неслучайно всичките ни съседи – Турция, Румъния, Гърция – строят атомни електроцентрали в несвяст. Защото най-накрая всички осъзнаха, че за да има много и евтин ток за бита и промишлеността, трябва час по-скоро да се строят ядрени централи.

Всички осъзнаха това, но нашия премиер-слънце, пак се инати. И за да покаже, че докладът на БАН може и да се оспорва, той извиква от мрака на забвението своите бивши и настоящи пудели. Ето защо изведнъж изскочи в медийното пространство „големият енергиен експерт“ и бивш Борисов министър Трайчо Трайков.

РАДАН КЪНЕВ И ТРАЙЧО ТРАЙКОВ от ляво на дясно

Той беше призван отново към кратък „политически“ живот, за да оспори тезите на „академиците“. И да им покаже, че те може да са експерти, но има и по-големи експерти от тях. Като Трайков и Борисов, например.

Затова бившият пудел на Бойко, изведнъж се появи на екрана на btv, като повтаряше едно към едно тезите на Борисов, че АЕЦ-ът бил само един гьол, който поглъщал милиарди. Колкото и да ви е чудно, точно това започна да каканиже в скороговорка наш Трайчо.

От АЕЦ-а продължавали, според Трайков,  да се „дърпат милиарди“ и толкова много се крадяло от проекта, че АЕЦ „Белене“ вече започвал да прилича на КТБ. Ами ако Трайков наистина има информация за кражби, нека веднага я даде на прокуратурата. А не да приказва врели-некипели по телевизиите. И то с пълното съзнание, че е под политически чадър. И никой няма да го подведе под отговорност за приказките, които бълва.

Но маститият бивш герберски „експерт“ продължава с фантазиите си. АЕЦ-ът не ни трябвал, защото ние сме имали предостатъчно ток. И затова вместо да даваме пари за съхраняване на двата готови реактора на атомната електроцентрала, по-разумно било да ги продадем.

Значи да обобщим: Всичко за строежа на атомната централа е готово, но вместо да я построим и да ползваме всички евтин ток… Ние трябва, според Трайчо, да хвърлим парите на вятъра и да търсим някой, който ще иска да купи реакторите. Чували ли сте по-неадекватно мнение от това?

Но „експертът“ Трайков, решен да забие и последния пирон в ковчега на АЕЦ „Белене“, продължава с „невероятното“ твърдение, че „всяка нова мощност, която се построи в България, щяла да бъде по-евтина от АЕЦ „Белене“?!

Каква „нова“ мощност г-н Трайков ще е по-евтина от ядрената енергия? Можете ли да отговорите поне на този простичък въпрос? Може би имате предвид фотоволтаиците на Цветелина Бориславова? Или ветрогенераторите, които не могат да захранят и сами  себе си? Затова отново питаме: Чували ли сте по-неадекватно мнение от това на енергийния „експерт“ Трайков? Защото ние не сме!

А работата е съвсем проста. Строеж на ядрена централа не е по-силите на частен инвеститор. Нито пък отговаря на интересите на българската държава. Защото частникът си е частник. Той си гледа неговите интереси. А не нашите.

Затова трябваше мнооого отдавна да приемем предложението на руската държавна енергийна компания Росатом. И България с подкрепата на Русия да построи така необходимата ни атомна електроцентрала. Защото по-добри условия от тези, които ни предлагат нашите руски братя, няма да намерим никъде по света.

Истината е, че ако нашите „политици“ не обслужваха чуждите и враждебни нам интереси на Вашингтон и Брюксел, то ние отдавна щяхме да имаме евтин ток. И евтин газ. И икономиката щеше да тръгне бързо напред. И българите, които сега слугуват в чужбина, щяха да започнат да се връщат в родината си.

Но, на някой не му е изгодно това. Познайте от пръв път на кой.

Затова екипът на Skandalno.net отдавна твърди, че трябва да напуснем ЕС и НАТО. Защото точно те ликвидираха нашата държава. И защото ако продължаваме да стоим в тези антиславянски и антиправославни организации, България ще изчезне съвсем. И то много скоро.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Да! АЕЦ Белене ни е нужен!!!
    Но предателите играят срещу народа! А той спи!аз съм свидетел,как по селата им спират тока и дори водата, защото нямат пари!
    И овцете пак си траят! Явно този народ си заслужава съдбата!!!!!!!!!!!!
    Група кан Телериг

  2. РЕФЕРЕНДУМ ДАЛИ НАРОДА ИСКА БОРИСОВ И ГЕРБ ДА УПРАВЛЯВАТ ИЛИ НЕ ДО 7 НОЕМВРИ ДА РЕШИМ БОРИСОВ С КОРУПЦИЯТА НЯМА ДА СЕ БОРИ СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ ЗАГИВАМЕ СТИГА ЛЪЖИ ЩЕ ОСТАВИМ ЛИ ТОЗИ МАЛОГРАМОТЕН ЧОВЕК ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА НИ УПРАВЛЯВА ВСИЧКИ ВИЖДАТЕ НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ ДОКЪДЕ НИ ДОВЕДЕ ИЗЛИЗАЙТЕ ДА ГИ ИЗРИТАМЕ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ Е С НАС НАРОДА

  3. През годините 1959 и 1962 аз работих като Научен Сътрудник в Института по Енергетика при БАН .Мой колега и приятел Пламен Стоев Цветанов също Научен сътрудник и специалист по АЕЦ , работил няколко години в Атомното Агентство във Виена. МОже да се обърнете към него убеден съм ,че той ще Ви даде полезен съвет по всите атомни проблеми .Повтарям Проф . Др. Дипл. Инж Пламен Стоев Цветанов диипломиран в Московският Енергетически Институт на Името на Бауманбивш
    Иван Маслинков Бивш Секретар на Експертната Група по Електрическите Централи и Бивш Секретар на Комитета по Електро Енергията към Европейската Иконкомическа Комосия на ООН в Женева през годините 1972/1982. Убеден съм , че повече референций не са необходими за удостоверяване на техническа компетентност!

  4. КАКВИ НАИВНИЦИ СА БЪЛГАРИТЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ГИ КРАДЪТ И ПОРОБВАТ ВСИЧКИ БЕДИ СА ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ А ТЕ ОБВИНЯВАТ РУСИЯ ЩЕ ДОЙДЕ ДЕН КОГАТО ЩЕ СЪЖАЛЯВАТ И ПРОКЛИНАТ ОСТАТЪКА ОТ ЖИВОТА СИ ЧЕ НЕ СА ОСТАНАЛИ СЪС РУСИЯ СЪЩО КАТО УКРАИНЦИТЕ И ТОВА ЩЕ СТАНЕ МНОГО СКОРО АКО НЕ СЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ НАТО И ЕС БОГ ДА ТИ Е НА ПОМОЩ НАТОБСКА БАЗА БЪЛГАРИЯ

  5. БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА ЗАВЪРШИ УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ РЕШИ ВЪЛЦИТЕ ДА ПАЗЯТ СТАДОТО

  6. България в днешно време може да направи нещо което да я измъкне от тази енергийна криза с НЕ построяване на милиарди струващи стари атомни централи а с разработване на Ел. генератори използващи Енергията от пространството, не замърсяващи околната среда и независими от външни източници. В Европа вече се предлагат такива ЕЛ.генератори. Разработване и внедряване ще струва на България не по-вече от 100 милиона €, а не милиарди €.

  7. На всичко отгоре закрихме високодобивните уранови мини в Бухово и Корило, с капацитет 250 години напред. От тях изнасяхме уран дори в СССР.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *