Цветан Цветанов става ШЕФ на ново МИНИСТЕРСТВО! Вижте КОЕ! Истината ще ви ШОКИРА!

Зам. председателят на ПП „ГЕРБ“ Цветан Цветанов участва в дискусия, инициирана от централата на фондация „Конрад Аденауер“ в Берлин. Форумът бе посветен на опасностите от фалшивите новини в интернет по време на избори.

Според Цветанов, в България, фалшивите новини били разпространявани в социалните мрежи, за да се очерни политическия опонент. Друга насока в развитието на фалшивите новини било критикуването на успешни управленски политики и отклоняване на общественото внимание от успехите на управляващите. Думите му били посрещнати с интерес от управляващите в Берлин, защото в Германия се случвало същото.

Най-напред ни се иска да отбележим, че тази новина започва с една голяма въпросителна. Каква лекция ще да е изнесъл Цветанов в Берлин, когато той в България като започне едно изречение не знае как ще го завърши. Да не говорим, че „словотворческата“ му дейност е такава, че колкото и да се напъва човек, не може да разбере нищо от мисълта, която видният гербер иска да изкаже. Защото мъглявите и незавършени изречения, в които думите рядко са свързани една с друга, са запазена марка на физкултурника от ГЕРБ.

Но да не се хващаме за „дреболии“. На управляващите им е позволено да не знаят за какво говорят. Понеже ако знаеха, щяха да се гръмнат.

Интересно е твърдението на Цветанов и неговите „колеги“ от германския „Християн-демократически съюз“/ХДС/, че в последно време за разпространяване на така наречените от тях „фалшиви новини“ се използвали социалните мрежи.

Ами нека зам. главния гербер да си припомни, че предназначението на тези социални мрежи е именно да се обменят мнения между хората от цял свят. Съществуването на тези „мрежи“ не се изчерпва само с това, някой да каже на някого, или на някоя „добро утро“, „прекрасна вечер“ или „щастлива нощ“. Хората коментират в тези мрежи всичко, което ги интересува. От политиката, защото тя крои и прекроява живота на всеки от нас, през здравни и професионални въпроси, та чак до хумор и забавления.

Затова в социалните мрежи всеки има право да разпространява своето мнение по различни теми. Нали това се наричаше „свобода на словото“? Цялата работа е доколко мнозинството от потребителите ще приемат тези становища.

А потребителите на социалните мрежи приемат изказаните мнения, само когато те съвпадат с техните собствени виждания. Притесненията на управляващите, обаче, идват точно от това, че становищата на хората все по-често и все повече съвпадат. И то по една основна тема – критика и то яростна, а в много случаи и злостна, на управлението и властта.

Ноо, критикуването на „успешни“, според Цветанов, управленски политики, било „фалшиви новини“. От това „изказване“ на втория в ГЕРБ, става ясно, че герберите смятат за „фалшива новина“ критиките към правителството. Това е лъжедемокрация. Защото народът е суверен на властта. Именно той изпраща Цветановци и Борисовци в правителствата. И естествено има право да изказва във всеки момент мнението си за работата на министрите, които би трябвало да са слуги на народа. А не негови господари и заповедници.

Затова, ако Цветановците, толкова много искат да спрат истината, нека си направят едно ново министерство. Министерство на истината. И само те да говорят.

А народът, колкото и това да не се иска на Цветановците, това са отделните хора. И те изказват мненията си. Едно време са ги изказвали в кръчми и ханове. Сега ги изказват в социалните мрежи. Прогрес, да. Но на вторият герберски вожд и на неговите „колеги“ от ХДС-то в Берлин, много им се иска да забранят социалните мрежи. И понеже това е невъзможно, те търсят начини да убият блогерите и малките сайтове. За да изчезне истината, която те в повечето случаи казват.

На Цветановците и техните западни ментори им се иска да живеят още в началото на 90-те години на 20 век или дори по-рано. Когато имаше само по няколко големи телевизии и радиа. И когато бе много лесно те да се купят изцяло и да излъчват само удобни за властите „новини“.

Но истинските фалшиви новини, това са именно удобните за властите „новини“. Защото те натрапват на хората някакви полуистини, а понякога и откровени лъжи. И така манипулират безобразно възгледите на народите. Но сега вече не е така. Чрез стотиците хиляди блогери и сайтове говорят народите. А на „официалните“ телевизии и радиа, вече почти никой не вярва.

Защо, обаче, хората в България критикуват правителството? Ами те изказват презрението си към властимащите, защото живеят в бедност и мизерия. И защото не виждат никаква надежда за по-добро бъдеще.

Затова блогерите и малките сайтове, които не са на хранилката на олигарсите, изразявайки мнението на хората, викат колкото им глас държи: „Цар Траян има магарешки уши!“ И дори да им забранят достъпа до социалните мрежи, те ще продължат да свалят шапките на властниците. И да показват на гражданите, дългите, магарешки уши на властта.

Защото истината не може да бъде унищожена!

Това го каза ясно още патриархът на българската литература Иван Вазов в своето знаменито стихотворение: „Тирани, всуе се морите! Не се гаси туй, що не гасне! Лучата, що я днес гасите, тя на вулкан ще да порасне!

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. ИСТИНАТА Е САМО ТУК В СКАНДАЛНО НЕТ ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЛЪЖА ДА ЖИВЕЕ СКАНДАЛНО НЕТ НИЕ ТЕЗИ КОИТО ВИ ХАРЕСВАМЕ И ВИ ВЯРВАМЕ СМЕ С ВАС ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ОБИЧАМЕ ВИ И ГОСПОД ВИНАГИ ДА ВИ ПАЗИ БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ИСТИНАТА ПОКЛОН

  2. Показна е неграмотноста на автора.Явно това е научила в Бсп-то ,където в т.ч. и курнелка вски – „един дол дренки“. Жалко, че ГЕРБ като велика партия си няма достоен опонент. Много жалко,че бсп загива при това просто и неграмотно ръководство.

    • Странно място за изява Сафо! На всякъде ли държите да Сте различна, дори там където се събират само умни хора? Ако ГЕРБ е велика партия и господинът е от кумирите Ви, положението никак не е добро. Господинът вероятно мечтае да е Гьобелс, но за сега само до Геновева го е докарал, че и пред чужденците ни е изложил. Вие разбира се можете да си го харесвате, в тази партия боготворенето е на почит.

  3. Явно на вас от този сайт не сте наясно, че в ЕС се обсъжда по какъв начин могат да се цензурират мненията на хората и как да бъде постигната тази подла цел!
    Даже се обсъждат няколко сценария дами и господа!
    Група хан Телериг

  4. Най-напред за Цветановчетата и техните ЗАПАДНАЛИ МЕНТЕТА–такава треска ги тресе горките, защото се влиза в 2018год, и не се знае кой до кога е.
    Запълването на пространството със всякаква гнус, естествено пак от тяхна страна, им изигра лоша шега.
    Защо ли??? Не може да се слага само от едната страна на везната–ще се обърне. Ще се мъчат да контролират
    всичко, през всякакви възможности. Това го диктува световната камарила,а на нея е продиктувано от……
    не си мислете от извънземните.Това,което ни представя
    медийния свят е гнус и ужаси, и сега такива като Цв
    ще го проверяват. Боже, опази ни от всякаква подобна свола!!!! Крайно време е да се проумее от повечето хора,че всички са от една партия, а това че са боядисани в различни окраски–ами лудите се радват на шареното.Всички са от котилото на лъжата, измамата,коварството, меркантилността.Не е луд, който изяжда цялата баница, луд е който му я дава.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *