Дъглас Макгрегър: В Украйна Путин играе дългосрочно. Крайната му цел е да Разпадне НАТО

В Украйна руският президент Владимир Путин „играе дългосрочна игра“. Той чака ситуацията в страната да се влоши дотолкова, че да фалира Европа и това да доведе до разпадането на НАТО. Това заяви полковник Дъглас Макгрегър, бивш съветник на ръководителя на Министерството на отбраната на САЩ по времето на президента Доналд Тръмп, в канала за геополитически анализи Redacted в YouTube.

„Стратегията на президента Путин е дългосрочна. Той търпеливо чака. Сигурен е, че икономическата ситуация в Европа ще се влоши до такава степен, че НАТО просто ще се разпадне“, каза полковникът.

Макгрегър поясни, че продължаването на войната в Украйна ще доведе до умора в европейските страни, които са на ръба на голяма системна и икономическа криза, не само заради санкциите. Той даде пример с промишленото сърце на ЕС Германия, която се деиндустриализира и стандартът на живот на населението й се срива с много бързи темпове.

По-рано Макгрегър заяви, че с обявеното учение на НАТО в Черно море САЩ могат да си навлекат големи проблеми, защото има огромна опасност то да доведе до директна война с Русия. Макгрегър изтъкна значението на Черно море за Русия, сравнявайки го със значението на Карибско море за САЩ.

На въпрос дали САЩ си дават сметка за огромния риск, който поемат, полковникът отговори утвърдително и добави: САЩ просто нямат друг избор, освен да продължат ескалацията на конфликта доколкото е възможно. Причината е че времето ги притиска – съюзниците им в Европа са пред икономически колапс, Китай им отнема все повече икономически зони по света, а БРИКС се разширява и укрепва. И военният гарант за всичко това е Русия, която парадоксално дори не е икономически конкурент на САЩ. В този ред на мисли те правилно са се насочили да нанесат основния си военен удар по Русия. Победят ли Русия, те ще могат да подчинят конкурентите си с военна сила. Но ако Вашингтон не успее – конкурентите му от Китай и Индия до Бразилия и Индонезия ще го смачкат икономически.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Стратегията на Путин не е и никога не би била да чака, НО СЕ НАЛАГА, защото истинската война не е започнала. За сега се формират алиансите, целите и се избира основен театър на бойните действия. Войната в Украйна е увертюра и Русия всячески се опитва да ограничи използваните в нея сили. Подразделенията, които се нуждаят от практически опит участват. Това са предимно щурмови и ударни части, ВДВ, специални сили, морска пехота. Има постоянна ротация и те изпълняват и роля на атакуващ и на отбраняващ се, като придобиват опит, кървав опит. Същото се отнася и за ударната и фронтова авиация, ПВО и РЕБ. Трябва да се отбележи, че западът не случайно дава на ВСУ ракети с повишен радиус на действие и ги подтиква да удрят цели в дълбочина. Това е опит да се разкрие схемата на ПВО за Москва и критични обекти на отбраната. Ако на някой му изглежда, че руското ПВО не е на ниво, то той е в заблуда. Русия търпи и ползва стари или фронтови, мобилни системи. Основната схема мълчи. Войната предстои и за съжаление готовността и робското подчинение на днешната ни власт ни поставят на острието на атаката, а там оцелелите са единици, ако изобщо има оцелели. В тази война НАТО ще е без САЩ, те имат по-важен противник, а кои „съюзници“ ще участват е рано да се каже. Сигурни са Полша, Латвия, Литва, Естония, България, Чехия и Германия, може би Дания, Швеция, Норвегия и Финландия.

  2. Блинкен категоричен, мир не по условията на Америка, Украйна няма да подпише. Остава път капитулация, която Байдън не иска да подпише от Полша ще зависи, адвокат или прокурор за Украина, а Полша твърде е голяма за виртуална държава. Вероятно акта ще подпишат военните министри Нато, и катастрофата бюджет ЕС ще се отложи. 250 млд Е годищно струва издръжката на емигранти на мотора Германия, предимно жени с деца, които няма да работят, с майка, тате или някоя роднина, около 4000 Е на месец без безплатно пътуване, билети за култура, спа. 100 млд Е иска Вермахта за да е страшилището на войната. Общо в ЕС има 4 млн емигранти без 6 млн от Украина, а 10 млн снаряда трябват във войната в месец, при налични 2 и България напразно се старае

  3. В Украйна на Путин и Русия вече е абсолютно ясна не само мръснишката им игра от векове, ясно им е, че времето на хегемона изтича. Светът е на прага на промени, каквито не е имало от столетия.Светът вижда за пръв път възможност да се освободи от столетния колониален ярем на западните страни, сега начело с последната световна империя. Русия е на път да освободи света и това се вижда със всяко действие на тези, които трепериха под диктата на ядрена Америка. Смазваща е слепотата или робското поведение на нашите политически кретени.

  4. Разпадането на нато ще стопли само сърцата на британоварварите, защото така ще се спасят от СЪРМАТИТЕ. За да няма бъдещи роби-християни се иска тотално избиване на мръсната сатанинска паплач!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *