Доган: ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ – ЙОК! Защо Сокола Крепи със Зъби и Нокти ГЕРБ на Власт! Истината е Зловеща:

Новогодишното слово на Ахмед Доган беше представено платените медийни глашатаи на ГЕРБ и ДПС като събитие № 1 на годината. Часове преди почетният председател да говори пред партията си на празничният им банкет в „Бояна“, сайтовете на властта забълваха вдъхновени материали, в които напоително обясняваха как раята трябва с притаен дъх да чака словото на султана. Защото думите му били проникновени и щели да определят съдбините български минимум за година напред.

Посланието на Доган обаче се оказа доста прозаично. Зад всичките му претенциозни приказки през цялото време прозираше само една-единствена тема- за пари! Както и за подялбата на изпосталелите финансови ресурси на продънената ни държава.

„Няма нужда от предсрочни избори. Няма надеждна партия, която да е готова да поеме властта след ГЕРБ“, заяви пред ДПС Ахмед Доган. С което даде да се разбере, че и през следващата 2019 г. ще продължи със зъби и нокти да крепи статуквото на ГЕРБ. От задкулисието,както е свикнал.

„И не само няма нужда от предсрочни избори, а и нещо повече: Необходимо е да предпазим сега управляващите от вътрешнопартийна имплозия“, заяви още Доган. И именно тази реплика бе най- интересната част от словото му. Защото Сокола потвърди, че зад привидното спокойствие в ГЕРБ, всъщност се случват тежки разломни процеси. Боричкат се и се хапят лобита – хората на Цецо срещу хората на Бойко… като залогът е кой ще диктува дневния ред в управлението на ГЕРБ… А от там и в управлението на държавата.

Въпреки че е върло против предсрочни избори, Доган заяви, че е време за промяна на управленската формула. Но дебело подчерта, че това няма да е съпроводено с промяна на системата.

„ДПС ще настоява да се състави парламентарен програмен кабинет, който да работи усилено така че да догоним средноевропейския жизнен стандарт“, заяви Доган. „Но програмният кабинет не е служебно правителство. Програмен кабинет означава всички парламентарно представени партии да обединим своите експерти в общо правителство, което да измъкне България от дъното на класацията по бедност в Европа“, заяви Доган.

Защо Ахмед Доган не иска предсрочни избори?! Отговорът е елементарен: Нито една от двете партии с шанс да поеме управлението (БСП и ГЕРБ), не желае да се коалира с лукавото и невярно ДПС. Нещо, което и Борисов и Корнелия Нинова многократно са заявявали.

Но е вярно и също, че Доган, макар и в опозиция, вече 10 години си управлява в задкулисен съюз с Борисов – най-вече в смесените региони, където фирми на ДПС печелят всички държавни поръчки и европейски проекти. А за благодарност депутатите на Сокола подкрепят и гласуват с ГЕРБ в критични парламентарни моменти. Такава беше договорката между Борисов и Доган и условието на последния да свали Орешарски от власт. Че Орешарски се оказа „лош човек“ и не пускаше аванта на ДПС зарад черните им очи“. А Борисов обеща на ДПС облаги и ДПС му поднесе властта на златен поднос.

Въпреки че и към момента Доган държи голямо парче от финансовата баница в държавата, егото му е засегнато, че цяло десетилетие партията му (със 7-8 % електорална подкрепа) няма контрол върху централната политическа власт. Няма свой министър, дори зам. министър.

А в очерталата се ситуация, при която третата партия ДПС не е желана като политически партньор нито от ГЕРБ, нито от БСП… тогава Доган прави изявление, че предсрочни избори не са необходими. Необходимо е правителство на „националното спасение“, в което да участва и ДПС! Че какво друго да каже Сокола след като това е единствения му полезен ход.

Още повече след като наскоро пропадна предишния му коварен план:

Преди два, месеца покрай скандалите в малката управленска коалиция на „Патриотите“, ДПС настояха Борисов да се отърве от ОП и да направи правителство на малцинството. В замяна на което турската партия му гарантира стопроцентова подкрепа в парламента. (Не че досега Борисов не я е имал- б.а.). Този депесарски план за триумфалното им завръщане в изпълнителната власт обаче удари на камък.

В речта си днес Доган все пак подложи на критика управлението на ГЕРБ по отношение на „драстичния спад на чуждестранните инвестиции“ и липсата на мерки за преодоляване на „ширещата се бедност“.

Бедността води до опасно преструктуриране на обществото, радикализира недоволството и маргинализира целия елит на държавата“, предупреди той.

И още: „Шокиращ е фактът, че не само бедните търсят препитания в чужбина. И българския бизнес вече бяга от страната и инвестира в други страни. Защо?“, попита лидерът на ДПС.

Държавата се оттегли от стопанския живот на страната, но продължава да се вживява в ретроградната си роля на основен работодател и санкциониращ фактор на бизнеса. Сега ние нямаме нито пазарна икономика, нито свободна конкуренция, нито сериозен държавен ангажимент в икономиката.“, критикува Доган настоящите икономически отношения в страната. И подчертава, че „не раздутата до неузнаваемост от ГЕРБ държавна администрация създава благата и икономическия растеж, а икономиката, и най-вече българските работодатели, защото бизнесът определя политиката, а не обратно“.

Думи, сами по себе си, правдиви! Но ето как Корнелия Нинова коментира днешната изява на Доган:

„Доган се изяви като лекар, който поставя правилна диагноза, но предписва напълно погрешно лечение. Защото страната ни е толкова закъсала, че лечение може да се предприеме само след предсрочни избори. А той такива не иска“, коментира лидерката на БСП Корнелия Нинова днешното изказване на почетния председател. А защо д-р Доган предписа грешно лечение на държавата? Защото, като много други лекари след псевдо-здравната реформа и той взе да мисли повече за припечелване на гърба на пациента, отколкото за неговото лечение.

ДПС всячески крепи 10- годишното статукво на ГЕРБ, което закопа България на икономическото и социално дъно на Европа. А сега Доган, явно получил просветление свише, излиза с изявление, че искал да спасява България от бедността! Сериозно ли?!

„Шокиращ е фактът, че не само бедните търсят препитание в чужбина. И българските бизнесмени бягат от страната и инвестират в други страни“, коментира Ахмед Доган. А кой изгони бизнеса, бе Соколе? Не го ли прогони мъртвешката хватка на задкулисното ти съглашение с ГЕРБ, която задуши и доунищожи икономиката на страната? От кого бяга бизнесът, мислиш?!

За бедността ни милиардерът и собственикът на ТЕЦ-ове Ахмед Доган обвинява „погрешно приложената у нас неолиберална политика за дерегулация на пазара“. Но самият Доган и партията му ДПС нима не участват от самото начало на внедряване на този модел в България? Не участваха ли и те в разграбването на държавните блага?! Кой се хвалеше с „обръчите си от фирми“ и че лично той „раздава порциите от държавната баница“?! И сега същият гьонсурат най-нагло ни заявява, че може да ни оправи икономиката! Ай сиктир, дет се вика!

От днешните словоблудства на Доган изкристализира едно изречение, зад което категорично заставаме и ние от Skandalno.net: „Когато Улицата започне да инициира промени в политическото статукво, това е прицнак за радикализация на населението и значи, че нещата са изпуснати и е вече твърде късно“.

Тук Доган наистина уцели в десетката. Защото точно това ще се случи и то съвсем скоро: Когато градовете и площадите избухнат. Когато тя, улицата, дойде на власт и за вас, бившите властници… и ви потърси сметка! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Ще им потърсим сметка, но докато сме в мракобесните НАТО и ЕС, ще продължаваме да затъваме. Единственият изход е да ги напуснем. Вън от НАТО и ЕС! И още нещо много важно – т.к. ситият на гладния не вярва, не очаквайте милионерите във властта да направят живота на обикновените българи по-добър. В тоя момент всички са оядени до гуша, абсолютно всички! Тъжна гледка е красивата ни България, която си имаше всичко – сега е превърната в пустиня! Разкостена, оглозгана, няма нещо, което да е наред. Народът е оскотял, което отново доказва теорията на Маркс, че ЖИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО. Да се търсят тук причините за престъпността, вместо да се хвърлят ресурси без ефект. Хората масово не искат да чуват думата социализъм или комунизъм. Първо, в България комунизъм никога не е имало и второ, не е осъзнато, че управляващите са кланове на номенклатурата, без да имат нещо общо с комунизма. Българите масово не знаят що е понятието комунист, комунизмът като учение, но се надпреварват да плюят. Комунясват нещата, чули или недоразбрали. А всичките „политици“ /лайнари, извинете/ – сини, лилави и пр. цветове на дъгата са бивши, облагодетелствани по времето на циганина Тодор Живков, с партиен билет. Янковци!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *