Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кънчо Стойчев: През 2019 г. Истината ще Лъсне и НАРОДЪТ ЩЕ ПОМЕТЕ ГЕРБ!

„2018-та е поредната безвъзвратно загубена година за България – правителството не направи нито една реформа. През 2018 г. ГЕРБ не управляваха, а просто удържаха властта“. Това коментира социологът Кънчо Стойчев днес в тв. интервю.

„Механичното засипване на проблемите с пари не ги реши. Решението беше в реални реформи, които ГЕРБ или не искат, или не могат да проведат. Погрешното разбиране на Борисов за упражняване на власт, ни извоюва „голямата победа“ да сме трайно последни в Европа по всички показатели“, каза още Стойчев.

„Откакто са на власт, ГЕРБ управляват единствено като непрекъснато пълнят огромни бюджетни дупки. След което лидерът им излиза и тържествено ни заявява: „ Ето, давам за това и онова… и още ще давам!“. „Давам“ – от първо лице. Но от това че Борисов „дава“ не следва нищо. Следват грандиозни загубени на обществени пари, защото без реформи, той буквално ги хвърля на вятъра.

Системата ни за сигурност е рекордьор в Европа по брой служители. А същевременно 95% от бюджета на МВР отива за заплати. Може ли такава една система да работи нормално? Очевидно не! Необходими ли са ни 60 000 полицаи? Очевидно – не! Спокойна ли е страната, хората спокойни ли се чувстват? Очевидно – не! Очевидно не се върши работа.

Същото е и в здравеопазването. За няколко години бюджетът за здраве се утрои. Парите обаче се крадат поголовно и пак не стигат. И никой от пациентите не е доволен? Управлението на ГЕРБ не е точно управление. Борисов не управлява, а властва… при това доста некадърно!“ обясни социологът.

Кънчо Стойчев сподели още, че вижда все по-дълбоко разделение в българското общество, както и все по-осезаема нетърписмост към властта.

2019-та година ще е година на катарзис и на сблъсъци както у нас, така и в Европа. А конкретно българския народ ще плати цената за това, че вече 10 години бяга от отговорност от управление, като е делигирал специалните права за това на една дилетантска партия, каквато е ГЕРБ. Крайно време е гражданското общество у нас да се събуди и да вземе управлението на страната в ръцете си. За да направи държавата по-ефективна – работеща в интерес на хората, а не в интерес на управляващите“, категоричен е социологът.

България продължава да заема срамното последно място по жизнен стандарт в Европейския съюз, цитира Стойчев публикуваните днес данни от социологическото проучване на БАН. За последните 7 години (от 2010 г. до 2017 г.) оценките за България спрямо средния жизнен стандарт в ЕС са от 4 до 6 пъти по-ниски. Проучването е на проф. Васил Цанов и на проф. Георги Шопов от Института за икономически изследвания при БАН.

Данните сочат, че ако през 2010 г. средния жизнен стандарт в ЕС е бил 46,6%, то по същото време в България е бил едва 9,9%.  Което ни е нареждало на последно място сред 28-те държави. По същото време най-висок стандарт – 90,8%, е имал Лихтенщайн, а на „опашката“ пред нас са били три страни – Литва, Латвия и Румъния.

Подредбата за 2017 г. обаче е още по-шокираща: През 2017 г. средния жизнен стандарт в ЕС е спаднал с малко- 45,6%, а в България се е сринал на жалките 7%. И страната ни отново е на последно място, а пред нас пак са двете балтийски държави и северната ни съседка, цитира данните Стойчев. И разяснява, че тези данни сочат, че ако преди 7 години жизнения стандарт у нас е бил 4 пъти по-нисък от средно-европейския, то през 2017 г. той вече е близо 8 пъти по-нисък. Тоест, за последните 7 години България се е сринала – икономически, социално и финансово. Толкова за управлението на ГЕРБ, завърши социолога. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Кънчо Стойчев: През 2019 г. Истината ще Лъсне и НАРОДЪТ ЩЕ ПОМЕТЕ ГЕРБ!

  1. Марги Отговор

    11.12.2018 в 8:08

    Ами ето, всички казваха, че Макрон ще напправи отстъпки но за МРЗ няма, а стана тъкмо обратното първо с увелличението на МРЗ започна и то със 100 евро. Което показва, че най силно влияе увеличаването на доходите на хората. А в България това кога ше стане, за пенсиите, за заплатите за данъците?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *