Джим Джатрас: Западните политици са ненормални. Само Русия може да гарантира световен мир

Само Русия може да бъде гарант за стабилността и сигурността на Украйна, на Европа, а и на целия свят, заяви в коментар за „Соловьов лайв“ на 26 август американският юрист, политически анализатор и специалист по връзки с медиите и правителствата, бивш старши съветник по външната политика на републиканското ръководство на Сената на САЩ Джим Джатрас.

„Украйна може да има някакво бъдеще, а Европа – сигурност и стабилност, само ако бъде сключен мир, при който Русия диктува условията“, каза той.

Той обясни: „Ако Русия се съгласи с така наречените гаранции на Запада, нищо добро няма да последва от това, защото на западните политици не може да се вярва. Техните гаранции „не струват и хартията, на която са написани“.

„Онези (управляващите в Белия дом) са просто ненормални хора, те не са хора, способни да сключат споразумение и впоследствие да се придържат към условията му. Те са толкова убедени в правотата си по принцип, и до такава степен вярват, че опонентите им са подчовеци, които трябва да бъдат унищожени, че не може да се вярва на нито една тяхна дума, не може да се разчита на никакво споразумение с тях“, каза Джим Джатрас.

На 21 август National Interest в своя статия препоръча на Вашингтон да вземе бързи мерки, преди Русия да е спечелила украинския конфликт. След провала на украинската контраофанзива на юг, която вече е почти спряла, е време „САЩ да накарат изтощената до смърт Украйна“ да започне мирни преговори, особено след като се очаква през пролетта на 2024 г. Русия да започне мащабна офанзива, която нито Киев, нито подпомагащото го НАТО ще имат ресурса да спрат, се казва в публикацията.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *