Беленски: Властта е готова да предизвика гражданска война, за да запази позициите си

През последните седмици наблюдаваме поредната подмяна на дневния ред на обществото. Вместо да се обсъждат наистина важните теми като продължаващият недостиг на детски градини (въпреки демографската катастрофа), предстоящите изменения в Закона за енергетиката и повсеместната корупция и кражби на властта. За да не ни кажат истината, че Западът фалира, нас ни занимават с това трябва ли или не да бъде демонтиран един паметник. Този на Съветската армия – и по-точно казано – на Трети украински фронт.

Това е продължение на културно-цивилизационната война на Запада срещу Русия, насадена отвън и последователно налагана от слугуващите на колонизаторите български антиелити. Съзнателно използвам именно този термин, защото властващите службогонци нямат нищо общо с реален субектен национален елит. Не се заблуждавайте – темата с демонтажа на Паметника на съветската армия не е породена от исторически причини.

Ако демонтират този паметник, те ще се насочат към Альоша, а в един момент, а на един последващ етап и към Шипка. Войната е срещу историческата памет, защото глобалисткият модел има за цел да атомизира обществата до съставните им части и да разкъса всякакви социални, културни и цивилизационни връзки.

А именно те формират едно общество! Западът сега ускорява този процес на глобализация, защото му предстои фалит. А фалиралите метрополии трудно биха могли да задържат колониите си, ако последните продължават да са национални държави с народи, които имат своята историческа памет. Историческата памет значи суверенитет.

Стигна се до такава словесна перверзия, че настоящият кмет на София, вместо да определи всяка форма на насилие и агресия за недопустима, да отклонява въпроса с питане какво са правели 3 жени в центъра на София в 11 часа, близо до неправомерно поставени палатки. Вече има поставен вечерен час за жени в Княжевската градина или аз нещо не съм разбрал? Ако властта е неспособна да се справи с 30 момченца с факли и димки, а обвинява жертвите че са били там, що за управление е това? В една адекватно функционираща система, властта трябва да се грижи поне за базовата сигурност на гражданите. В противен случай хората с право ще се запитат – за какво плащаме данъци?

Неслучайно насочвам въпроса именно към властимащите, защото именно те използват темата за отклоняване на вниманието на хората и задават политическия дневен ред. Проблемът не са нито някакви хулигани, нито поставените палатки. Че темата се използва политически е повече от очевидно.

Но когато политици са готови да направят такова разделение в обществото, което да провокира физически сблъсъци, то те вече стават заплаха за националната сигурност. И съпротивата срещу такива елементи вече се превръща в дълг.

Тези хора са готови да стигнат и до подклаждане на гражданска война, само и само да запазят властовите си позиции. Тоталната липса на обществена отговорност и провокирането на постоянни раздори между хората ще продължи до момента, в който тези външно управлявани инструменти имат властови правомощия. На практика това означава,че към момента опозиционните сили в България водят не политическа битка за промяна на някакво статукво, а национално-освободителна борба.

Големият въпрос на днешна България не е дали трябва да запази един или друг паметник, а дали искаме да помним, за да имаме бъдеще. И дали най-после сме узрели България да се управлява отвътре, а не чрез “съгласуване” с чужди посолства.

Предстои да разберем, но изборът зависи от всеки един от нас!

Автор: Тодор Беленски, политически анализатор

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. За НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО СЕ ПОЛАГА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ. Това важи за онова копеле на циганин – ахмет мангал, който в зората на декорацията предаде в турското посолство „оня списък“ с Българските разузнавачи в Турция, важи за онази к-ва надето, която затвори АЕЦ Козлодуй, без никой да го е искал, важи за онова недорасло еврейче с козята брадичка, което добросъвестно ближе аналните отверстия на американските си господари, целува същите отверстия на укронацистите и се отнася с презрение към Българите, важи за БЕЗРОДНИЦИ като кирчо, кокорчо, магарев и цялата им пасмина. Алексей Петров си замина в ада. Добро начало и дай Боже да ги видим всичките тия до него.

  2. Скоро ще последват събития като през 1944-45 год. Нека само руските танкове да влязат в Киев…

  3. За гражданска война се иска граждани бре, тук само селяни останахме.
    Кво шЪ прайм а?
    Селянскя война ли?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *