Децата на Херсон, Кримската следа и Мръсните Игри на Запада! Oтвличaл ли е Путин дeцa?!

Монтираната в Киев прозападна фашистка хунта тика страната към западната сфера на влияние. Под вещото ръководство на Зеленски и компания „Украйна отива в Европа“, което означава, че с бързи темпове страната усвоява всички немислими европейски мерзости

Така например Международният наказателен съд (МНС) издаде заповед за ареста на Владимир Путин с най-абсурдното от всички възможни обвинения – незаконно депортиране в Русия на деца от „окупираните“ територии на Украйна.

За какво става въпрос: В началото на октомври, във връзка със засиления обстрел по Херсон от страна на украинската армия, руските власти решиха с цел обезпечаване на сигурността им, учениците от херсонските училища да продължат обучението си в детски летни лагери в Крим (по програмата „Зелени училища“). Естествено, отиването там беше напълно доброволно. Родителите на около 2,5 хиляди херсонски деца се възползваха от възможността. Други предпочетоха децата им да си останат у дома и да продължат обучението си дистанционно по интернет.

По-късно, предвид влошаване на обстановката в града (ескалиралите обстрели на цивилни сгради от страна на украинската армия) руската армия реши да напусне града, като преди това започна евакуация на всички жители, които желаят да се оттеглят с руската армия оттатък Днепър. Затова организираното връщане на децата от Крим беше отменено. Повечето от останалите в Крим деца бяха отведени от родителите си, които отидоха на място да си ги вземат. Никой не им е пречил и не им пречи да вземат децата си, останали в детските лагери, и след това, ако желаят, да отидат с тях на територията, контролирана от Украйна (през трети страни).

В момента в Крим са останали по-малко от 100 херсонски деца. Намират се в детския лагер в курортния град Евпатория, където са им създадени отлични условия за живот, обучение и общо развитие.

Ръководството на лагера (както и самите деца) са в постоянен контакт с родителите, своевременно отговарят на всички въпроси и откликват на възникващи поръчки и желания. Киев отдавна раздува тази тема, цитирайки цифрата от почти 700 хиляди (!) „принудително депортирани“. Последното звучи напълно абсурдно и руските власти дори нямаха намерение да им отговарят… докато Международния наказателен съд не се зае с темата. През цялото време Русия работи и помага за връщането на децата на техните родители. С това се занимава Мария Львова-Белова, комисар по правата на детето в Руската федерация.

Едно такова пътуване беше организирано преди месец, 16 деца се върнаха в Херсон и… заедно с родителите си, трябваше да разкажат на украинските медии за „ужасите“, които са преживели в Русия: децата, оказва се, били „принудени“ да слушат и пеят руския химн, принуждавали ги да спазват и дневен режим – сутрешна физзарядка, на обяд – сън… и др.

А ако се питате защо все пак около 100 деца продължават да са в Крим, а не при родителите си в попадналия междувременно под украински контрол гр. Херсон, ето отговора:

Родителите на тези деца не са се евакуирали заедно с онези 160 хил. жители на Херсон, които напуснаха града заедно с оттеглящата се руска армия. Те са останали в града под украински контрол и не желаят децата им да се върнат при тях в момента, защото считат, че там няма да са в безопасност. Британският в. „Гардиън“ отбеляза и друг аспект на това тяхно нежелание да си вземат децата: „Част от проблема е, че много родители отказват да се обърнат към украинските власти за съдействие за връщането на децата от Крим от страх да не бъдат набелязани от Киев като руски сътрудници или поддръжници“. В атмосферата на терор и репресии, създадена от завърналата се в Херсон украинска хунта, това е повече от сигурно.

Това е обаче само една от причините. Родителите, останали по една или друга причина в гр. Херсон, не искат децата им да се връщат на територията, контролирана от Киев, защото смятат, че бъдещето на децата им е само в Русия.

Според информация, идваща от Херсон, украинските власти отчаяно се опитват да съберат информация за местонахождението на децата и техните родители, които са учили в Крим. Правят го чрез ровене в списъците на херсонските училища (неработещи), за да им предложат „силна“ помощ за „събиране на семейството“ . Това обаче не помага особено. Родителите масово крият, че децата им са били или все още са в Крим.

Вследствие на организираната от Международния наказателен съд в Хага провокация, обявяваща Львова-Белова за „съучастничка“ на руския президент в отвличането на деца, всички контакти между социалните и хуманитарни служби на двете страни (Русия и Украйна) сега ще бъдат прекъснати. А това е крайно необходимо на Киев, за да се „измъкне“ някак от губещата за него тема. Темата е, че в рамките на СВО руските власти осигуряват възможност на всички желаещи да се евакуират изключително добри условия – апартаменти и къщи без наем в цяла Русия, детски градини и училища за децата и работа за родителите им. Можете да тръгнете със семейството си или да изпратите детето си за известно време в здравен лагер, възрастен човек- в санаториум… Русия дава перспективи и възможности за развитие и по тази причина от началото на СВО броя на емигриралите там украинци е вече 10 млн. души. На фона на 5-6 млн. в Европа. Това силно тревожи киевската хунта, защото навежда на сериозни изводи.

Какъв е смисълът в тези абсурдни обвинения? Отчасти това е „демонстрация на сила“ по украински: няма значение как стоят нещата в действителност, важното е как ще бъдат представени от западната медийна машина. Кой ще повярва, че прословутото международно правосъдие в лицето на МНС може да е чак такова фалшиво менте?

Но тук има и политически аспект. Стандартните западни обвинения срещу Русия, че нарушава международното право, доскучаха на аудиторията до смърт. Трябват нови! И ето вижте: Москалите отвличат украински деца!

Просто трябва на тълпата да й се представи същото, но погледнато от друг ъгъл. И да бъде ужасена. Украйна „върви към Европа“ е лозунгът на киевската хунта. А това нейно все по-плътно приближаване означава, че с бързи темпове страната усвоява всички немислими европейски мерзости, включително пропагандата на извращенията на човешката природа и западното ювенално правосъдие със забраната на родителите да посещават уроците, в които на децата им говорят за 49 „пола“ и прелестите на еднополовата любов.

Игор Скрипка

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Това, което се случва е:
    “кръдецът вика: дръжте крадеца!”
    Ситуацията с децата е изключително чувствителна и не е за слаби нерви:
    Последващото е за 18+:
    Ще опитам да го кажа възможно най-леко:
    Тази сатанинска секта използва дечицата от стотици и хиляди години. За жертвоприношения и за добиване на адренохром.
    Как става-толкова жестоко, с мъчения, няма да ви кажа. Няма да го понесете.
    Тази сган трябва да бъде елиминирана.
    На всяка цена.

    • За тези дето не вярват. Има видеа от америка и австралия как плашат и измъчват дечицата преди да им източат кръвта сатаниснските изроди.

      • Има и документални филми, признавам, че част от един такъв филм превъртях- не издържах да гледам. Още изтръпвам като се сетя.

      • Значи не си луда, а съвсем нормална, за разлика от изродите на които голяма част от населението на България се кланя!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *