Десети ден България е Жертва на Операция „Отвличане на Вниманието“, дирижирана лично от Борисов

Вече десети ден държавата е жертва на операция „Отвличане на вниманието“, дирижирана от премиера и силовия вицепремиер.

Борисов и Каракачанов предприеха отчаяната стъпка да покрият с димна информационно-медийна завеса два свои гряха, които инак завинаги биха ги детронирали и запокитили задълго в Софийския централен затвор.

Испанската прокуратура официално разследва българския премиер и бизнескръговете му от Банкя за двореца в Барселона, приютил внезапно забогатяла българка, бивша „Мис Бикини“ с неясен произход на офшорните милиони. И ако родните прокурори още не са разпитали Борисов и компания, испанските им колеги вече са привикали Пепеляшка с прашка и баща й.

Българската прокуратура пък е подгонила бизнесобръчите на ВМРО и в ареста са не само екоминистър и директор на държавна агенция, но и висши апаратчици от партийната централа на „Пиротска“. Въпрос на време е Каракачанов да бъде привикан в Специализираната прокуратура. Поради което Шкембе Войвода внезапно укроти гневния си патос срещу Гешев и почна бутафорни полети с военен хеликоптер над българо-турската граница. С надеждата да фокусира поне един мигрант, който напира да нахлуе в Майка България. Но уви, такива не намери.

И ако Каракачанов е жалък в героичните си полети над Великата телена стена на Валери Симеонов, то Борисов се оказа по-изкусен фокусник. Навръх Трети март Баце кацна на килимчето на Ердоган, за да го играе европейски умиротворител и така да разсея мрачните барселонски облаци над премиерската си глава. А сетне се възползва от договореното от президента Радев намаление на руския газ за България и най-нагло си приписа тази заслуга. Главата на Боко може да е галена от три папи, но и Ватиканската благословия има давност, особено ако погаленият е погазил Божията заповед „НЕ КРАДИ“. А испанците са ревностни католици и на сълзи не вярват. Неслучайно Светата испанска инквизиция прати най-много еретици на кладата.

Премиерската истерия с китайския вирус пък е христоматиен пример за класическо активно мероприятие на властта за отвличане на вниманието от барселонския вирус. Около коронавируса властта на ГЕРБ вдигна медийна пушилка до небето, та чак забрани празнуването на Трети март. Нищо, че щам на този вирус в България така и още не е открит. Борисов май е минал не само през Пожарникарския факултет на Академията на МВР, но и през ДС-факултета, където е взел с „отличен“ изпита по „организиране на активни мероприятия“.

Едно не е ясно от премиерската идея за спешна среща на върха в София, на която Борисов ще играе шеф на ООН: Защо до момента нито Еврокомисията и нито един европремиер не го подкрепиха, а в същото време светкавично одобриха призива на гръцкия външен министър за такава среща?

Защото на всички е ясно: Не България, а Гърция е застрашена от нова мигрантска вълна! Затова и не София, а Атина трябва да е инициатор на среща на върха!

Борисов направи дипломатически гаф като косвено подкрепи бойните действия на Турция в Сирия, изказвайки съболезнования за загиналите на сирийска земя турски войници. Баце си и недоучило просто момче и не му е ясно, че по каноните на международното право Турция е агресор, а Сирия е жертва. Точно по тая причина ЕС и САЩ не подкрепиха инвазията на Ердоган в Сирия. А когато сирийската армия и руските сили убиха няколко десетки турски войници, Европа и САЩ си замълчаха гузно.

Впрочем, нашият премиер не за първи път взима страната на Ердоган и му адвокатства като слон в стъкларски магазин. На последната среща на върха в Брюксел Борисов грубо каза на Гърция сама да се оправя с Турция по спорния въпрос за залежите от нефт и газ около Кипър. Според ориенталската логика на Мутрата не Атина, а Анкара е член на ЕС, не Мицотакис, а Ердоган е европеец.

Авторът Велизар Енчев

Операция „Отвличане на вниманието“ е в разгара си и печеливши са затъналите в грехове Борисов и Каракачанов. Губещи са правото и справедливостта. Но за българите това не е проблем, защото тук от 11 години нямаме нито едното, нито другото.
Ако нещо е в състояние да спаси нацията ни, това е само барселонският вирус. Затова, да стискаме палци на велика Каталуния. Skandalno.net

Автор: Велизар Енчев, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦО ПИСНА НИ МАЙКА ТИ И КУРВЕНСКА МАХАЙ СЕ КЪДЕТО ТИ ВИДЯТ ОЧИТЕ ЩЕ ТЕ ЗАСТРЕЛЯМЕ

  2. Така е, когато ни управлява човек който е прочел една книга през живота си!

  3. …“ПО ЗАПОВЕД НА…ЩУКАТА“ !?

    Конспиратори във сянка
    и със маски…на харпии,
    с черен опит от „Лубянка“ :
    ни заляха…с Поразии !

    Арсеналът им злокобен,
    наследен…от зъл вампир,
    праща хиляди във гроба :
    чрез предателския…“клир“ !?

    Чужда „помощ“ ли натрапват,
    с Чуми и Холери…те,
    с времето нееднократно :
    ни погубват…, все с менте“ ?!

    Вече и с „корона-вирус“
    заразиха ни…навред,
    мекеретата от „милост“ :
    пращат „дан“…за Бафомет !!

    Май че сте „картинка“ жалка,
    пълно…с гои и „хуйни“,
    вероятността е малка :
    Българин…да се цени !?

    -Чакат ли, да хванат някой
    Здрав…,за да го заразят,
    после да се фукат, яко :
    „опозицията“…в яд !?

    -Колко ли ще ги нарочат,
    да опъват…чужд каиш,
    приковани ли, на МОЧА :
    или…право към ИРТИШ ??

    Станахме ли…робско племе,
    няма Помен…и от Крум,
    но на кой от вас му дреме :
    щом сте Изроди…, куршум ??!

    10:30 / 18.03.20. / Tarawai /

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *