Депутатът от ГЕРБ Георги Марков изригна: Бойко, откажи се от Властта!

„Българският парламент е в агония! Съветът ми към Бойко Борисов е да „хвърли кърпата“ и да излиза в пенсия. Това е ходене по мъките!“. Сензационното изявление е на депутатът от ГЕРБ Георги Марков, който днес даде интервю за медиите.

Не само настоящият парламент е в агония. И предишният беше така. Така ще е и занапред. В следващите десет години няма да има голяма промяна в статуквото. А основният проблем е в „идиотската ни избирателна система, която толерира трите големи партии – ГЕРБ, БСП и ДПС, и ощетява малките. Така който и да управлява, ще трябва да го прави в коалиция с други малки партии, които му извиват нагло ръцете“, коментира Марков.

„Затова моят съвет към Бойко Борисов е да хвърля кърпата – да си седи в Банкя на спокойствие и да остави другите да се оправят с парламентарния кворум. Така или иначе, пред ГЕРБ в момента има два варианта – да разкара Патриотите и да направи правителство на малцинството, или да отиде на предсрочни избори“, категоричен е Георги Марков.

Изказването на депутатът от ГЕРБ изненада неприятно съпартийците му. Днес пожарникарят на шайката Тома Биков от ранни зори фукна по медиите да гаси пламъците с изявления, че мнението на Марков си било лично негово, а иначе управляващата коалиция била стабилна и изобщо не се обсъждал вариант за предсрочни избори.

Ясно е като бял ден, че за да запази последния си мандат цял и непокътнат, Борисов би направил и правителство на малцинството. Само и само да не се стигне до предсрочни избори, които със сигурност ще загуби. А от там си знае, че не го чака нищо добро. Затова Банкянския ще драпа да задържи властта си до последно. Но „правителство на малцинството“ в плановете на Борисов е последен и краен вариант. Защото ако го направи, сенчестата му и скрита в момента коалиция с ДПС, ще лъсне в цялата си прелест. Гербаджиите няма да могат да дадат логично обяснение защо депутатите от ДПС гласуват като един с тях… и то всеки път. И дори малкото им останали верни фенове тотално ще ги намразят. ДПС обаче са горещи привърженици на идеята за правителство на малцинството (каза го и самият Доган-б.р.), защото така цената им ще се вдигне, тъй като ГЕРБ ще изпаднат в тотална зависимост от тях.

Казахме по-горе, че „Предсрочни избори“ е най-кошмарният вариант за ГЕРБ. Защото това означава междинно служебно правителство, съставено и назначено от президента Румен Радев. Правителство, което ще управлява страната в продължение на няколко месеца – до новите избори. И това, при положение, Радев вече на няколко пъти се е заканвал да изчисти цялата държавна администрация от гербаджийските кадри. Което ще е фатално за шайката на Боко, защото така няма да имат възможност да манипулират и фалшифицират изборните резултати. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *