САЩ УНИЗИ България по случай 3 март! Ето как Янките се Изгавриха с Националния ни празник:

Освободихме се от турско робство, за да може днес, 140 години по-късно отново да ни третират като роби! И как иначе да се чувства българинът, след потресаващата днешна гавра на държавния секретар на САЩ, Майк Помпео, който отправи към България скандален поздрав послучай Националния празник Трети март. На което журналистите от Skandalno.net реагираха със светкавичен коментар:

„Скъпи ми пластмасов американски глупако Майк, пожелаваш ни „приятно прекарване на празника“. „Приятно“, драги, е да се джибуриш през май по плажовете на Хавай.  Празнуването на национален празник е свещенодействие, смирение, молитва и клетва пред родината. Но това, Майк, ти няма как да го знаеш. Ти и твоите сбирщайн- сънародници, носители на една твърде кратка, но пък преливаща от подлост, кръв и бандитизъм американска история“, коментираха журналистите Надя Колева и Пею Благов псевдо-поздравителната грама на американския държавен секретар до българския народ. Но всичко по реда си. Статията можете да прочетете долу:

Майк Помпео, държавен секретар на САЩ

Ето какво гласи американската честитка до всички българи:

„От името на правителството на Съединените щати поздравявам българския народ с националния му празник 3 март.

3 март бележи създаването на независима и модерна България. По-късно този месец ние ще отбележим и суверенното решение на България отпреди 15 години да се присъедини към НАТО. След като България свали комунистическия хомот преди 30 години, нашите две страни се превърнаха в силни съюзници и партньори.

През миналата година България демонстрира своето позитивно ръководство с успешно председателство на ЕС, с предприемане на стъпки към модернизиране на въоръжените си сили и с осигуряване на жизненоважна подкрепа за споразумението от Преспа, което засилва мира и стабилността в региона“, се казва в изявлението на Помпео.

Желая на българския народ приятен празник и очаквам нашето приятелство и икономическо партньорство да станат още по-силни през следващите години“, допълва държавният секретар на САЩ.“

Точно две изречения в честитката на Помпео за Трети март, но колко глупости е избълвал с тях! В официалната му поздравителна грама изобщо не се посочва, че на тази дата България отбелязва Освобождението си от османско иго. Не се споменава нищо и за решаващата роля на Русия и нейните безвъзмездно погинали тук 120 хил. войници. Вместо това Помпео пише за „независима“ и „модерна“ България, очевидно без да знае, че Независимостта си получаваме чак 30 години след Освобождението – на 22 септ., 1908 г. и си имаме отделен празник за тази също бележита дата. А терминът „модерна България“ Помпео употребява лъишки, защото с него историческата наука назовава периода след 89- та година – след т. нар. демократични промени.

Но какво им дреме на господарските янкита за историята на една от незначителните им колонии – България? Попитайте 10 произволно избрани американци къде е България. 9 от тях ще повдигнат рамене, а десетият ще се изока, че е в Южна Америка, понеже ще ни е объркал с Боливия. Ако не ви се вярва- проверете!

Абсурдите в поздравителната грама на Помпео обаче не свършват до тук: След двете протоколни и глупави изречения за 3-ти март, ни в клин, ни в ръкав US-държавния секретар намери за най-уместно да ни честити и… 15 години, откакто сме се присъединили към НАТО – дата, която също няма нищо общо с 3-ти март.

Честити ни още и това, че преди 30 години сме свалили комунистическия хомот. (Това не се ли случи пък на 10 ноември и какво общо има с 3 март?!). После ни похвали, че фукаме луди пари за модернизация на армията, очевидно визирайки скандалната сделка, при която САЩ ни принудиха да купим пършивите им изтребители Ф- 16. Сделка, която Борисов бе принуден да сключи след брутален натиск от самия Помпео в спешен телефонен разговор. И сега същият тоя нагъл търгаш Помпео, използва националния ни празник, да ни честити новата ненужна, но пък прескъпа придобивка.

В грамата си американският държавен секретар поздрави страната ни и за това, че съвсем наскоро за пореден път предаде националния си интерес. А именно- за съдействието на Борисов да се сключи предателския договор от Преспа. Договор, с който България окончателно се отказа не само от териториалните, но и от културните си и исторически претенции към българската светиня Македония. Но нека сме политкоректни, че наказват. Вече е задължително да я зовем „Северна Македония“

Обръщението си към всички българи Майк Помпео завършва с типичен краварски поздрав и пожелание за „приятен празник.“. Най- святата дата в българската история, за която дадоха кръвта си 100 хил. руси и българи, той определя най- семпло и неадекватно- „приятна“!

Скъпи ми пластмасов американски глупако Майк, „приятно“ е да отидеш за уикенда на СПА и сърфинг в Калифорния. Приятно е да се джибуриш през май по плажовете на Хавай… или на ски в Аспен… Това е приятно прекарване. Празнуването на национален празник е свещенодействие, смирение, молитва и клетва пред родината. Но това, Майк, ти няма как да го знаеш. Ти и твоите сбирщайн- сънародници, носители на една твърде кратка, но пък преливаща от подлост, колониализъм, кръв и бандитизъм американска история.

Скъпи българи, с тази своя грама САЩ не ни поздравиха за националния ни празник, а нагло ни се подиграха. Защото: Оскърбително е да си слуга и роб. Но дваж по-унизително е когато господарят ти е трижди по-профан от теб. Skandalno.net

Надя Колева и Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. В ЦРУ “ BG “ СЕ КОДИРА КАТО “ LLR „: LOKAL LOYAL REGIM – ЛОЯЛЕН МЕСТЕН РЕЖИМ !!!

  2. Благодаря на авторите Колева и Благов за обективната и навремена реакция. Само един самовлюбен наглец може да си позволи подобно неуважение към такъв свят ден от нашата история. Това създава у мен, надявам се и у всеки българин прочел статията, на все повече ненавист, отвращение и омраза към него и прехвалената му страна.
    НА ВСИЧКИ ЧЕСТНИ РОДОЛЮБЦИ ЧЕСТИТЯ ПРАЗНИКА С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ПОВЕЧЕ ВЯРА И БЛАГОДАРНОСТ КЪМ НАШИЯТ ПО-ГОЛЯМ СЛАВЯНСКИ БРАТ И ОСВОБОДИТЕЛ – РУСИЯ !!!

  3. Честит 3-ти март-денят на освобождението ни от турско робство на всички българи и дано и след 100 години да има кои да го чества този светъл ден. Поклон и светла им памет на всички загинали за освобождението ни.

  4. А 101 годдини от капитулацията на Съветска Русия с
    Брест-литовския договор пред България?

  5. Този се изживява явно като началник на тази територия,знаейки че тук управляват послушниници и може да си говори каквото си иска,и да им заповядва всичко.Време настава за изчистване на територията от предателите ни.

  6. Защо се сърдите на американския секретар? Това са му написали това е изпратил, той от къде да знае? Даже нашият български премиер не спомена руските войски допринесли за освобождението от турско робство. Но ние сме независими….защото нищо не зависи от нас, някой друг решава вместо нас и до кога?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *